Norsk
Gamereactor
forspill
Evolve

Evolve

Hver gang vi har fått prøve Evolve har vi bare blitt mer og mer imponert, og denne gangen fikk vi teste mer enn noensinne. Vi har snart ikke ord lenger...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

- Var navnet "Metamorphosis" allerede tatt? Jeg stiller spørsmålet mens jeg krysser armene og lener meg tilbake med et selvtilfreds smil. Jeg hadde nemlig gjort leksene mine og var ikke beredt på å la Turtle Rock Studios komme unna med å kalle prosessen monsteret gjennomgår når det "levler opp" for evolusjon. - Det var den opprinnelige tittelen,, svarer produsent Chloe Skew, med et enda større smil som både setter meg på plass og gjør meg varm i kinnene. - Men det var ikke så godt egnet til markedsføringen,legger han til. Jeg godtar at det nye navnet er lettere å selge, og etter en økt med en nesten ferdig versjon av spillet i den andre enden av studioet, sammen med et knippe andre journalister fra hele verden, kan jeg slå fast at det ikke bare er navnet som lar seg markedsføre her. Dette spillet kan faktisk bli en gamechanger for alle vennegjenger som liker å sette samarbeid og koordinasjonsevner på prøve.

Evolve

Vi har tidligere skrevet om de to monstrene og fire jegerne Turtle Rock originalt viste frem da de annonserte spillet, så jeg skal ikke plage deg med gjentagelser om disse denne gangen. I stedet vil jeg fokuserer på de fire nye som er blitt føyet til, ved siden av modusene som vil være klare ved lanseringen på nyåret. Min første skepsis om spillet (at det ville underholde meg i et par uker, men neppe mer) ble helt knust med innføringen av fire spillmoduser, hvorav den ene er timelang mini-kampanje som omfatter alle de øvrige modusene. Den når dessuten sitt klimaks med en episke stand-off mellom jegere og monstre, får nakkehårene til å reise seg bare ved tanken på det. Men før vi dykker inn i modusene, så la oss møte gjengen vi kommer vi til å bli godt kjent med når vi skal ut på jakt på planeten Shear.

Les også: 11 gameplay-videoer fra Evolve!

Dette er en annonse:

Abe, som tilhører rapper-klassen, er en dusørjeger som lever i en moralsk gråsone. En selvdigger utviklerne beskriver som gruppens Han Solo. Samtidig er han en habil våpenekspert, som har en spesiell hagle i arsenalet sitt. Den har en spesialtilpasset munning, som hindrer spredning av salvene hvis man skyter sakte. På denne måten er den effektiv både på langt og kort hold. Abe har også stasis granater, som danner et dempende felt der alle dyr som er fanget i det blir trege og sløve. Det kuleste våpnet er likevel tracking-pistolen, som fyrer av en sender som aktiveres hvis den treffer monsteret. Den aktiveres også hvis monsteret spiser et dyr som først er blitt truffet av senderen, så her er det all grunn til å pepre alt av både levende og døde skapninger med sendere. Abe er kanskje ikke like effektiv som de andre Trapper-jegeren når det gjelder å spore opp monsteret, men når han først har funnet det, er det nesten umulig for beistet å rømme.

EvolveEvolve

Den nye Medicen heter Caira. Hun er en fleipete biolog som elsker å forvirre sine mindre utdannede lagkamerater ved å spytte ut vitenskapelig sjargong ved enhver anledning. Granatkasteren hennes kan dessuten veksle mellom napalm-granater og helbredende burst-granater, så hun har mer å bidra med enn bare snikksnakk. Hun er også den eneste av medic-jegerne som kan helbrede seg selv, ettersom granatene ikke skiller mellom henne og de andre. allierte. Foruten granatkasteren har drakten hennes også en akselerator som får alle jegerne til å løpe raskere. Det er naturligvisveldig nyttig når du er på sporet av monsteret.

Videre har vi Parnell, som er en assault-jeger og tidligere soldat med ekspertise innen taktikk og strategier. På trosse av sitt tøffe ytre er han en typisk nerd som elsker superhelter, og denne siden av ham kommer frem gjennom dialogen. Den eksperimentelle drakten hans ble bygget for krig, men den ble skrinlagt etter at den drepte de fleste av soldatene som testet den. Med litt hjelp fra Abe er den endre slik at den ikke tar livet av Parnell, men bare skader han litt underveis. Til gjengjeld gir den han supersoldatevner i form av å løpe, skyte hoppe raskere. Det koster dog litt helse hver gang man aktiverer draktens evner, så de må brukes med måte. Ellers er han bevæpnet med en helautomatisk hagle med doble løp, og en helautomatisk rakettkaster. Potensialet for å gjøre stor skade er definitivt tilstede.

Dette er en annonse:
Evolve

Til slutt har vi Cabot, som er den nye support-jegeren. Cobot er lederen av alle jegerne i spillet, og eieren av romskipet de bruker. Han er også en tidligere politimann, som var lei av politikken og byråkratiet som fulgte med jobben. Derfor startet han sin egen gruppe med monsterjagere. Cobot har en kraftig Rail gun, og hendige evner som å rekvirere radioaktivt støv fra et romskip ute i bane. Dette støvet avslører dyrelivet i området der det lander. Er man heldig treffer man også monsteret, som da vil lyse opp og være vesentlig lettere å treffe med kuler, krutt og det som verre (bedre?) er. Dette gjelder spesielt hvis Cabot tar i bruk damage amplifieren sin.

Før vi går videre til modusene kan jeg påpeke en artig kuriositet fra Turtle Rock-medgrunnlegger Phil Robb sin side. Han kunne nemlig fortelle at Evolve i utgangspunktet kun hadde fire jegere med veldig mange våpen å velge mellom, og disse fire var de originale figurene. Derfor er disse utviklernes egne favoritter, selv om våpnene og egenskapene nå er fordelt over flere jegere.

Okay, nok om rollebesetningen. La oss snakke moduser. Hunt-modus kjenner du kanskje allerede, hvis du var med i betaen. Dette er modusen som ble vist på E3, der spillet vunnet den ettertraktede "Game of Show"-prisen. I Hunt-matcher får monsteret et forsprang før jegerne følger etter. Monsteret kan så angripe etter eget valg, men det er lurest å spise litt først, for å samle nok styrke til å utvikle seg og bli større, sterkere og mer dødelig. Hvis jegerne ikke klarer å drepe monster i sin første fase, har de en helvetes kamp foran seg, for å si det slik.

Evolve

Nest-modusen byr derimot på noe ganske annet. Her er monsteregg spredt over kartet, og jegernes mål er å ødelegge alle eggene mens monster prøver å forsvare dem. Monsteret kan velge å klekke et egg, og få en datastyrt Baby-Goliath som kompis, men det kan bare klekke ett egg om gangen. Denne modusen gir monsteret en interessant utfordring, ettersom jegerne lett kan deles seg for å angripe flere egg om gangen. Gjør de det er de imidlertid mer sårbare selv også.

Videre har vi Rescue, der jegerne må finne og gjenopplive ni falne sivilister rundt omkring på kartet, og eskortere dem i sikkerhet. Her er med andre ord rollene byttet litt om, da målet til monsteret naturligvis er å spise de sivilistene før de blir reddet.

Den fjerde modusen bærer navnet Defend, og her er flere monstre i sving på én gang. Jegerne må beskytte et romskip som holder på med å fylle drivstoff, mens monstrene, ledet an av et spillerstyrt alpha-monster som er fullt utviklet, prøver å - du gjettet det - spise dem. Mer spesifikt må jegerne forsvare generatorene som driver skipets forsvarsmekanismer, inntil deter klart for take-off. Alternativt kan de gå for å drepe alpha-monsteret, som på sin side bare vinne ved å kvitte seg med romskipet (og de sivilie på innsiden). Det nytter ikke å bare bli kvitt jegerne, da de respawner raskere enn i eksempelvis Hunt-modusen. Dette sikrer at Defend blir en virkelig actionpakket og kaotisk modus.

Til slutt har vi modusen som altså forener dem alle, nemlig minikampanjen Evacuation. Kampanjen er delt inn i fem deler, der man starter med Hunt og avslutter med Defend, og basert på hva som skjer i hver runde får enten monsteret eller jegerne bonuser i neste steg. Et eksempel kan være at monsteret vinner Hunt-runden i starten ved å ødelegge kraftverket på banen (hvis man når trinn evolusjonstrinn tre er det en mulighet). Dette fører til en radioaktiv sky over kartet i neste runde, som sakte skader jegerne, men ikke påvirker monsteret. Hvis jegerne derimot vinner Hunt-runden vil kraftverket være aktiv i neste runde, og gi strøm til forsvarskanonene som skyter på monsteret når det er i nærheten.

Evolve

Alt i alt er Evacuation en herlig gjennomgang av alle spillets gode sider, med litt ekstra på toppen, og takket være mange ulike oppdragstyper, samt forskjellige omgivelser og vind/tap-bonuser, har man mer enn 800 000 mulige kombinasjoner. Du skal spille lenge før to Evacuation-matcher blir like.

Evolve er ikke et spill som det er lett å kaste seg ut i, men du verden så mye belønning man får for å ta seg tid til å lære det å kjenne. Det er fullt av snedige løsninger, som de nøye gjennomtenkte og varierte modusene. Matchmakingen skal dessuten også være evnebasert og skulle man være så uheldig at noen dropper ut overtar AI-styrte figurer sømløst. Det er hele tiden 4 mot én, og oppskriften er så smakfull at alle fra Gamereactor som har fått prøve Evolve så langt har blitt forelsket. Turtle rock Studios har fortsatt en jobb å gjøre med balanseringen, men de har definitivt skapt noe unikt her!

Evolve

Relaterte tekster

9
EvolveScore

Evolve

ANMELDELSE. Skrevet av Ingo Delinger

Fire mot én er ikke feigt når den ene er et fryktinngytende, utenomjordisk monster. Evolve er strategisk, annerledes og rett og slett skikkelig gøy!

0
Evolve stenger serverne i september

Evolve stenger serverne i september

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Utgiver 2K Games har kunngjort at serverne til Turtle Rock Studios sin asymmetriske flerspiller Evolve kommer til å stenges, og at de kommer til å gradvis fjerne...

5
Turtle Rock sier adjø til Evolve

Turtle Rock sier adjø til Evolve

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Etter måneder med dalende spillertall bestemte Turtles Rock Studios seg i juli for å gjøre Evolve free-to-play på PC, og en stund virket det som om det reddet spillet....

0
Se Evolve Stage 2 i aksjon

Se Evolve Stage 2 i aksjon

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

På tross av et spennende konsept (fire spillerstyrte jegere mot ett spillerstyrt monster) ble ikke actionspillet Evolve noen langvarig suksess for utvikler Turtle Rock...

0
I dag på GR Live: Evolve Stage 2

I dag på GR Live: Evolve Stage 2

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Ettersom Turtle Roc Studios'k asymmetriske 4 vs. 1-monsterspill Evolve har blitt free-to-play på PC, tenkte vi at tiden var moden for en ny titt på spillet. Derfor er...



Loading next content