Norsk
Gamereactor
forspill
The Sims 4: På Jobben

The Sims 4: På Jobben

Den første The Sims 4-utvidelsen gir deg en yrkesmessig valgfrihet av de sjeldne. Vi tok turen til Stockholm for å prøve oss som alt fra politibetjent til gal oppfinner...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg står ved siden av et utbrent dokkehus. Det er første dag på jobb og jeg har brukt den siste timen på å rote gjennom søppelet etter spor, ta bilder av dokkehuset og snakke med vitner. Vi har bare noen få spor til å begynne med, men når jeg kommer meg tilbake til politistasjonen vil joggeskoen jeg fant i gangen bli analysert. Sammen med vitnenes forklaringer blir det forhåpentligvis nok til å få utstedt en arrestordre.

I den første utvidelsespakken til The Sims 4 får vi endelig finne ut hva simmene driver med på jobb. Du kan bli en politibetjent som arresterer forbrytere og irriterende naboer, en lege som redder liv eller stiller livstruende diagnoser avhengig av dagsform, eller kanskje en gal oppfinner som finner opp en ormhullgenerator som lar deg reise til en fremmed planet full av dansene romvesen. Men mer om det senere.

The Sims 4: På Jobben

Du begynner nemlig helt nederst på rangstigen, i mitt tilfelle som en ivrig (om enn noe inkompetent) kadett, som hjelper de mer erfarne detektivene i politiet. Arbeidsdagen deles mellom nabolagene du patruljerer i, åsteder og politistasjonen - hvor du kan få nye oppdrag, analysere bevis, avhøre simmer du har arrester og mer.

Dette er en annonse:

Når du møter på jobb venter en rekke arbeidsoppgaver, og hvis du er arbeidsom vil du snart stige i rang. Alternativt kan du heller velge å bruke dagen på å flørte med en søt fange og fornærme tilfeldige forbipasserende når du er ute for å patruljere i nabolaget.

Det tok en uke (innad i spillet, altså) før jeg gikk opp i rang, etter å ha arrestert min første forbryter. Jeg er ganske sikker på at jeg fakket rett person ... denne gangen. Det er likevel litt uklart ettersom mesteparten av uken gikk med på å leke meg på kontoret, stjele mat fra kjøleskapene når jeg besøkte åsted og gi ut bøter til simmer som forsøplet eller sloss i sine nabolag.

The Sims 4: På JobbenThe Sims 4: På Jobben

Derfor var det en nyttig overraskelse da de ber meg avhøre kvinnen jeg har arrestert. Når jeg viser henne bevisene begynner hun å se skyldig ut, men etter hvert som intervjuet trekker ut i tid og slutten av arbeidsdagen kryper nærmere starter jeg å tvile på at det var hun som satte fyr på dokkehuset. Politiarbeidet som ledet opp til arrestasjonen var slett og hun ble hovedsakelig arrestert fordi hun var en av to kvinner i området som hadde på seg et skjørt - som var det vage signalementet jeg hadde fått. Det er bare noen minutter igjen av dagen og jeg gidder ikke jobbe overtid, så jeg skifter taktikk. Jeg begynner å skremme henne med fengselshistorier. Hun blir redd, men tilståelsen uteblir. Nok får være nok. Jeg ber om en bestikkelse, putter litt over 300 spenn i lomma og drar hjem. Den lille jenta får nok aldri vite hvem som satte fyr på dokkehuset.

Dette er en annonse:

Det vil nok ta en stund å klatre opp til øverste rang, enten du jobber på politistasjonen, sykehuset eller laboratoriet. Men hvis du går lei av å dra på jobb hver eneste dag, så kan du la simmen gjøre det alene. Dersom du har flere simmer i familien blir du på tilsvarende vis nødt til å velge hvilken sim du ønsker å være med på jobb den dagne, så får de andre klare seg selv.

Én dag kan du være med til sykehuset, hvor du kan redde liv som kirurg eller ta imot nyfødte barn. Neste dag kan du prøve deg som oppfinner og skape en tankekontrollerende sim-frysende anordning, eller en ormhullgenerator som lar deg reise til en annen planet. For ja, romvesenene er tilbake, sammen med bortføringer og graviditet for menn. Romvesener kan bli med tilbake til jorden, hvor de vil forkle seg som mennesker for å gli ubemerket inn i nabolaget. Du kan til og med velge å spille som et romvesen.

The Sims 4: På Jobben

Når du har spart opp litt penger kan du hoppe av karrierestigen og skape din egen arbeidsplass ved å kjøpe eller bygge en forretning i det nye nabolaget, Magnolia Promenade. Forretningen kan selge bakverk, klær, bøker og andre varer du lager. Her er det bare å sette alle i arbeid. Far kan bake kaker, mens mor prøver seg som fotograf. Det finnes nok også noen oppgaver til barna som ikke er så grelle at barnevernet treger å bli involvert.

Det er altså nok å gjøre i The Sims 4: På Jobben og du får velge om du ønsker å drøse med kollegaer på jobb eller dra det så langt i den andre retningen at du bygger en toetasjes kjellerleilighet under butikken, slik at familien slipper å dra hjem for å dusje og spise middag (kjellerne kommer tilbake som gratis DLC snart). Det er denne valgfriheten som gjør at du kan forvente mange timers underholdning på jobb. Forutsetningen er naturligvis at du har sansen for The Sims-oppskriften i utgangspunktet. Også må du husk å ta deg litt fri av og til også da.

The Sims 4: På Jobben
The Sims 4: På JobbenThe Sims 4: På JobbenThe Sims 4: På Jobben

Relaterte tekster

0
The Sims 4: På Jobben

The Sims 4: På Jobben

FORSPILL. Skrevet av Fredrik Walløe

Den første The Sims 4-utvidelsen gir deg en yrkesmessig valgfrihet av de sjeldne. Vi tok turen til Stockholm for å prøve oss som alt fra politibetjent til gal oppfinner...



Loading next content