Norsk
Gamereactor
forspill
Star Wars Battlefront

Star Wars: Battlefront

Etter ti års fravær er Star Wars: Battlefront snart tilbake. Dice jobber på spreng med en ny start for serien, og vi har fått en sniktitt på hva som venter oss...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg befinner meg i Anaheim Convention Center i California, og det koker her. Titusenvis av Star Wars-fantaster har valfartet hit for denne helgen. De skal kle seg ut, mingle, kjøpe Star Wars-effekter, jakte på autografer, høre på paneldebatter, se på den nye teaseren for Star Wars: The Force Awakens og naturligvis få et første glimt av Star Wars: Battlefront. Interessen for gjenopplivingen av den populære spillserien er stor. Forgjengerne ble veldig godt mottatt av både spillere og anmeldere, og ventetiden har vært lang - hele ti år hvis man ikke regner med spin-off-spillene.

HQ

Battlefront anno 2015 er en ny start for serien, med både ny utgiver og ny utvikler. Patrick Bach, executive producer hos Dice sier følgende:

- Vi har ikke laget de forrige spillene, vi har ikke den koden. Dette er en ren reboot. Det vi har gjort er å gå tilbake og sett på hva som er ideen bak Battlefront, og deretter har vi prøvd å konstruere det fra begynnelsen av.

Dette er en annonse:
Star Wars Battlefront

Dice samarbeider tett med Lucasfilm, og via dem har utviklerne fått tilgang til det helligste av det hellige i Star Wars-arkivet. Blant annet har dette latt dem bruke en teknologi kalt fotogrammetri som gjør det mulig å lage perfekte 3D-kopier av ekte modeller. Alt fra karakterer til roboter, X-Wings, lyssabler og laserpistoler er lekkert detaljerte. Dice har også besøkt alle stedene hvor originaltrilogien ble spilt inn, og med svensk presisjon har de gjenskapt alle i Frostbite 3-motoren. Sammen med originalinnspillinger av både musikk og lydeffekter, presentert med Dolby Atmos (kun i PC-versjonen), er Star Wars: Battlefront den mest slående audiovisuelle opplevelsen vi noen gang har skapt, hevder design director Niklas Fegraeus.

Det høres ut som vanlig PR-snakk, men pre alpha-versjonen Dice viser frem bak lukkede dører (hentet rett fra Playstation 4-versjonen) underbygger uttalelsen. Vi kastes inn i en hektisk skuddveksling mellom rebeller og stormtroopers i de vakre omgivelsene på månen Endor. Laserstrålene hviner rundt ørene når spilleren beveger seg fremover på en krokete sti. Lyset stråler ned gjennom trekronene. Det ligger en lett tåke i luften. Rebellvennene roper i periferien. Spilleren skyter noen stormtroopers og bytter fra første- til tredjepersonsperspektiv. Han går fremover mot en nedoverbakke og blir varslet om en innkommende AT-ST. Med en kominert rop- og laseroffensiv fra rebellene kollapser den i en eksplosjon som får plasbitene til å fly i alle retninger. Seiersrusen gir seg imidlertid raskt da en Imperial AT-AT (de store beistene fra slaget på Hoth i The Empire Strikes Back) dundrer inn. Skuddene fra frontkanonene gjør bakken om til en storm av jord og gress, og spilleren ligger halvdød igjen når det verste legger seg. Det er helt tydelig - så levende og intenst har ingen kamp i et Star Wars-spill vært noen gang.

HQ
Dette er en annonse:
Star Wars BattlefrontStar Wars Battlefront

Den gigantiske Walkeren skytes etter hvert ned av luftartillere. Den synker sammen like sakte og dramatisk som i filmene før den eksploderer. Like etterpå går spilleren inn i en bunker sammen med en kollega. Det blir med ett helt stille. Illevarslende stille. Spilleren beveger seg sakte gjennom en stålgrå korridor mens kollegaen går i front. Plutselig stopper han, griper seg til halsen og letter sakte fra gulvet. Han henger litt i luften før han dør og faller ned. Spilleren passerer et hjørne og der står han, Darth Vader - så utrolig detaljert. Nå åpner spilleren ild, men Vader parrerer med lyssabelen som om han viftet vekk mygg. Han beveger seg mot spilleren, feier vekk laserskuddene, musikken blir høyere og filmskurken hugger til med det fresende sverdet. Demonstrasjonen er over. Applaus.

Star Wars BattlefrontStar Wars Battlefront

Vi har nettopp sett modusen Walker Assault, en modus som er ny for serien. Mellom 8 og 40 spillere vil kunne delta i kampene, og det finnes naturligvis mindre kart for tettere kamper. Darth Vader er en av flere såkalte «helter» du vil kunne spille som. En annen vi får et glimt av under presentasjonen er Boba Fett. Vi fikk imidlertid ikke vite nøyaktig hvordan vi skulle få innta disse rollene, men tanken er at en spiller i kampene vil kunne spille som enten god eller ond, og med de spesielle egenskapene som medfølger gjøre så mye skade på motstanderen som mulig. Det vil også finnes et slags power up-system som lar spilleren finne en rekke gjenstander og kjøretøy (spesielle skjold, Walkers, X-Wings og mye mer). Antall moduser og hvor mange «helter» vi får velge mellom er fortsatt hemmelig.

Det vil naturligvis også være mulig å utkjempe slag i luften. Vi fikk et kort glimt av det i traileren som avsluttet presentasjonen, og det er vanskelig å si noe annet enn at de i det minste ser lovende ut. På spørsmål om luft- og bakkekamper vil kunne blandes får vi et veldig diffust svar. De vil ikke være helt adskilt fra hverandre, men det gjenstår å se hva det egentlig betyr.

Flerspilleren er selvfølgelig hovedfokuset i Star Wars: Battlefront, men alle offline-spillere vil kunne leke seg med såkalte Star Wars Battlefront Missions. Dette er spesielle oppdrag som du kan spille enten offline eller online, begge deler i co-op. Førstnevnte skjer på delt skjerm. Battlefront har også noe som heter Partner System hvilket lar to spillere opprette et lag. Foruten at dere kan spille sammen og følge hverandre, så åpnes det også for at dere kan dele utstyr. Dermed kan helt nye spillere altså låne ting av en som har hatt spillet en stund.

Star Wars BattlefrontStar Wars Battlefront

Star Wars: Battlefront skal slippes den 17. november, en måned for kinopremieren til The Force Awakens. Det skal leveres med en gratis DLC-pakke som heter Battle of Jakku. I den nyeste traileren til filmen ser vi vraket av en enorm stjernekrysser ligge og forvitre på en planet. I Battle of Jakku kommer spilleren til å få mulighet til å delta i slaget som ender opp med at krysseren ligger der. Utover dette skal ikke Star Wars: Battlefront være knyttet til filmen på noen måte. Steder, hendelser og karakterer er basert på episode IV til VI. Jeg prøvde iherdig å overbevise Patrick Bach om å inkludere spillbare Ewoks i en tilleggspakke, men jeg tviler på at jeg ble hørt. Du er imidlertid den andre som spør etter spillbare Ewoks i dag, påpeker Patrick. Som om det skal være noen trøst.

Det er mange spørsmålstegn som henger i luften etter demonstrasjonen. Vi vet ikke antall moduser eller hvordan det vi har sett er bygd opp. Vi vet ikke noe om antall kart (vi så Hoth, Endor og noen korte snutter av fjellene på Tatooine) eller hvor mye dette skiller seg fra forgjengerne. Mangelen på informasjon er frustrerende, men det er vanskelig å si noe annet enn at det Dice deler gir mersmak. Visjonen til utvikleren er at Star Wars: Battlefront skal være en lek, en mulighet for spillerne til å gjenskape følelsen av kampene vi har sett og elsket i filmene.

- For oss handler det mye om å være tro mot det Star Wars står for. Det er vanskelig ikke å respektere at folk tar dette veldig på alvor, og det må man forstå og vise respekt for, avslutter Patrick Bach.

HQ

Relaterte tekster

1
Star Wars Battlefront - Rogue One: ScarifScore

Star Wars Battlefront - Rogue One: Scarif

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Vi har kastet oss ut i den fjerde og siste runden med DLC til Star Wars Battlefront, og her får vi oppleve Rogue One-krigen i spillform. Her er dommen...

Star Wars BattlefrontScore

Star Wars Battlefront

ANMELDELSE. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Kraften er sterk i Gamereactor. En anmeldelse langt, langt unna. OK, det får være nok ordspill. Her er endelig dommen over Star Wars Battlefront...

0
Vi spiller Rogue One: Scarif

Vi spiller Rogue One: Scarif

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Gamereactors egen Sam satte seg ned med Star Wars Battlefront siste utvidelse, Rogue One: Scarif, og her kan du se hvordan det gikk. Kanskje blir det også enklere å...

2
GR Live tester Rogue One: Scarif

GR Live tester Rogue One: Scarif

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Star Wars Battlefront har fått sin fjerde og siste utvidelse i Rogue One: Scarif, og som du kan lese i vår anmeldelse er det et verdig punktum for spillet. I dagens...



Loading next content