Norsk
Gamereactor
forspill
Might & Magic: Heroes VII

Might & Magic: Heroes VII

Vi har tatt en titt på det nyeste Might & Magic: Heroes-spill, som etter planen skal blande seriens magiske røtter med moderne spilldesign...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Først av alt. Dette er en artikkel skrevet på bakgrunn av den pågående betaen til Might & Magic: Heroes VII, som også du kan bli med på ved å klikke her.

Det er ikke uvanlig for utviklere å få kritikk hvis de gjør endringer i den vante oppskriften til etablerte serier. Dét er litt paradoksalt ettersom fansen også alltid ber om spennende nyheter, men alt for ofte får de heller uinspirerte tillegg og uoppfinnsomme funksjoner som ikke lever opp til spillet de i utgangspunktet forelsket seg i for mange år siden. I disse tilfellene er kritikken fortjent, og man føler for å støtte seg til de som hevder at alt var mye bedre før.

HQ

Noen ganger kan imidlertid denne "if it ain't broken, don't fix it"-mentaliteten strekke seg ut mot det nærmest latterlige, noe som på sett og vis er tilfellet for Might & Magic: Heroes-serien. Her har vi å gjøre med en spillserie som nådde sitt ubestridte høydepunkt for 16 år siden, med Might & Magic: Heroes III. Siden har den kun forsøkt å gjenskape magien på forskjellige måter. Serien har hatt ulike utviklere bak seg i løpet av årene, men oppgaven har virket rimelig lik hele veien: Ikle originalspillet nye klær, finpuss kjernefunksjonene, skriv en god historie og krydre med det du forventer av et moderne spill. Så langt har ingen virkelig klart oppgaven med stil. Fansen har fått nye spill med nye funksjoner, men magien har uteblitt.

Utviklerhuset Limbic har registrert dette, og de satte seg derfor målet om å lage det perfekte Heroes-spillet en gang for alle. Det må være lov å si at man har hørt det før, men prosjektet med tittelen Might & Magic: Heroes VII, ble ikke desto mindre satt igang. Vi kunne forvente oss få, men gjennomtenkte endringer på formelen, fikk vi vite. I tillegg til oppjustert grafikk, naturligvis.

Dette er en annonse:
Might & Magic: Heroes VIIMight & Magic: Heroes VII

Men ser det lovende ut for Might & Magic: Heroes VII, og løftet om det beste og vakreste Heroes-spillet til dags dato? Til å begynne med kan jeg fortelle hva jeg fikk tilgang på med den hemmelige disken som ble levert på døren min, nemlig et par oppdrag i den såkalte Haven-fraksjoners historie, samt to kart til Skirmish-delen av spillet. Det er interessant å se hvor selvsikre Ubisoft virker å være rundt denne nystarten for serien, som blant annet har inkluderte fraksjoner som delvis ble bestemt av fansen. Likevel er det fortsatt endel arbeid som må gjøres før spillet er klart for butikkhyllene.

Når du starter opp spillet og starter kampanjen blir du møtt av en samtale mellom lederne av de ulike fraksjonene. Egentlig er presentasjon, effekter, lyden, og så videre veldig bra, men folkene rundt bordet mangler animasjoner. Alle figurene er stivfrosne og ser nesten redde ut. Vel, det er lyd og undertekster, så man klarer seg. Deretter skal du velge fraksjon, men i betaen er det altså bare mulig å teste ut Haven-kampanjen.

HQ
Dette er en annonse:

Selve spillingen begynner, og du får lov til å styre en ung ridder ved navn Tomas Wolf. Han har åpenbart mange politiske intriger, kriger og eventyr foran seg. La meg si med én gang at presentasjonen er meget god her. Både menyene og alt annet er ekstremt konservativt designet, men samtidig er alt ryddig og enkel. Alt er laget i en pen stil som matcher de gammeldagse Heroes-spillene estetisk sett, og musikken blander seg fint med lyden av fuglesang og fossefall.

Kampene er som de alltid har vært i Heroes, bare med et par nyvinninger som er ganske velkomne. Personlig har jeg alltid sett på Heroes-spilllene som litt ensformige. Jeg får litt den samme følelsen av småkampene her, men de større kampene er morsomme. Spesielt liker jeg muligheten til å flankere fiendene. Man kan velge vanlig "flank", eller "full flank", for å overrumple de som er dumme nok til å møte deg i kamp. Dette er effektive manøver å bruke, og selv om jeg ikke har fått testet hele kampsystemet, virker det som om rommet for mangfold er stort her. Samtidig går ikke spillet for langt, og holder seg tro mot sine egne tradisjoner.

Might & Magic: Heroes VII

Når det gjelder designet av figurene har imidlertid kreativiteten flommet. Jeg ble først og fremst kjent med Haven og delvis Sylvan, men jeg merket likevel at fraksjonene ser ut til å være varierte og spennende. Det er ingen tvil om at det er lagt ned mye tid i å utforme de ulike enhetene, så det skal bli interessant å se fullversjonen.

Når det er sagt finnes det også en annen grunn til at den endelige versjonen blir interessant å vurdere. I betaen slet jeg nemlig med et kinkige teknisk problem. Faktum var nemlig at spillet ofte nektet å registrere at en quest var fullført. Resultatet av dette ble at jeg hadde gjort alt jeg skulle, uten å kunne komme meg videre. Eneste løsning var å velge "restart map" og gjøre det samme om igjen. Might & Magic: Heroes VII har dessuten store kart, noe som gjøre en slik feil ekstra uheldig. De må definitivt rette opp dette i fullversjonen.

Might & Magic: Heroes VIIMight & Magic: Heroes VIIMight & Magic: Heroes VII

Nå som dette er nevnt, kan jeg heldigvis slå fast at dette var den desidert største og mest frustrerende feilen jeg støtte på. Ellers kan det nevnes at det bør bli laget en slags tutorial for nye spillere. Noen deler av Might & Magic: Heroes VII virker også litt for gammeldags og kornete, mens jevnt over ser ting bra ut samtidig som mekanikkene fungerer. Jeg er fortsatt ikke overbevist om at dette kan bli det beste Heroes-spillet noensinne, men det er heller ingen umulighet. Svaret får vi når fullversjonen ankommer i slutten av september.

Might & Magic: Heroes VIIMight & Magic: Heroes VII

Relaterte tekster

1
Might & Magic: Heroes VII

Might & Magic: Heroes VII

FORSPILL. Skrevet av Anders Fischer

Vi har tatt en titt på det nyeste Might & Magic: Heroes-spill, som etter planen skal blande seriens magiske røtter med moderne spilldesign...



Loading next content