Norsk
Gamereactor
forspill
Nioh

En siste sniktitt på Nioh

Dark Souls-tilhenger Stefan er alltid på utkikk etter en utfordring, og med Nioh er det nettopp det han får - og det gjør ham litt bekymret...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Hvorfor er noen spill så veldig vanskelige? Det føles ikke noe godt å mislykkes, og det er heller ikke noe gøy å måtte gå gjennom de samme områdene gang etter gang. Ikke alle utviklere finner balansen mellom underholdende utfordringer og frustrerende utfordringer, og noen ganger blir det for mye av det siste. Et godt eksempel på dette er Darkest Dungeon, og etter en runde med Nioh er jeg tilbøyelig til å si det samme om spillet fra Team Ninja.

Historien i Nioh er lagt til 1500-tallets Japan, og protagonist William (som er den første vestlige samuraien) må overvinne brysomme demoner. Fortellingen er inspirert av ekte mennesker og steder, og den bygger på faktiske hendelser - dog kun til et visst punkt, naturligvis. Vårt overfladiske dykk i historien under denne korte spilløkten var for kort til å si noe om kvaliteten, så vi må vente med å si noe om den til vi har testet det ferdige spillet. Presentasjonen vi får handler mest om kampsystemet, og det er dette vi skal snakke om her.

NiohNioh
Dette er en annonse:

Designet på demonene er inspirert av virkelighetens folkeeventyr, så du som kan din Japan vil dra kjensel de overnaturlige skapningene, Yokai. Disse har krefter som ingen vanlige folk kan overvinne, noe Nioh gjenspeiler i vanskelighetsgraden.

Gameplayet minner i stor grad om det vi finner i Dark Souls. Her finner vi ninja-skills som låser opp figurbestemte egenskaper. Disse bruker William til å avbryte fiendens angrep med dytting eller spark, og på denne måten kan man unngå døden i siste øyeblikk. Du kan også utstyre våpnene med ulik magi, og dette igjen gjør at du for eksempel kan påføre demonene mer skade. I spillet vil du dessuten kunne samle opp penger som du kan bruke på å gå opp i level og skreddersy figuren din.

HQ

Her slutter likhetene med From Softwares rollespill, for Nioh har mange særegenheter. Det som stikker seg ut til å begynne med er hvordan man velger mellom ulike posisjoner i kamp. Disse påvirker nemlig hastigheten og styrken på angrepene, og gir deg noe ekstra å leke med rent taktisk. Vi fikk også erfare at våpenbytte ikke var gjort unna i full fart, så sørg for at du har litt avstand til fienden før du bytter.

Dette er en annonse:

Team Ninja har dessuten lagt inn en liten vri i kampsystemet som hever tempoet noen hakk. William bruker som forventet 'stamina' under angrep, men denne energien blir ikke bare borte. Den kan samles opp igjen på rett tidspunkt, og dermed er formen god som ny. Dette krever en god del konsentrasjon, for energien er bare tilgjengelig i en liten stund. Med god timing kan du teoretisk sett fortsette å angripe lenge, men bommer du på denne energien er sjansen stor for at du mister mer enn bare stamina.

NiohNioh

Nioh skiller seg også fra lignende spill når det gjelder utvalget av våpen. Vi brukte litt for mye av tiden vår med spillet til å plukke opp nye gjenstander og sammenligne dem med det vi hadde for øyeblikket. Alle fiendene mister både våpen og rustningdeler, og disse har ulike verdier og varierer i hvor ofte de forekommer. Enkelt forklart blir loot en viktig del av Nioh, og i løpet av min tid med spillet fikk jeg aldri beskjed om at jeg ikke kunne plukke med meg mer. Det du ikke trenger kan du bytte inn mot eksempelvis erfaringspoeng. Vi mistenker at det kommer til å gå med mye tid på å studere og vurdere våpen når spillet slippes i februar, for hver type kan oppgraderes til å utføre nye komboer.

I motsetning til i spill som Salt and Sanctuary eller Lords of the Fallen er det ikke mening at man skal løpe forbi en fiende i Nioh. Brettdesignet består av smale passasjer der fiendene venter i tur og orden, noen ganger i klynger, og det er tilfeller der det ikke vil være plass til at du passerer uansett. Skulle du løpe forbi vil fiendene følge etter deg, og Williams utholdenhet tar slutt før fiendens. Jeg fant raskt ut at det lønnet seg å ta ett skritt av gangen, og gjerne bruke hodet underveis - Nioh straffer nemlig forhastede avgjørelser. Hver gang.

Nioh er et spill som i utgangspunktet burde passe min smak perfekt, men det gjenstår litt på balanseringen av vanskelighetsgraden. Jeg håper at Team Ninja rekker dette før lansering, for jeg vil at alt slitet med å overvinne en Yokai skal føles verdt det i etterkant.

NiohNioh
HQ

Relaterte tekster

NiohScore

Nioh

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Team Ninja serverer en raskere tolkning av Souls-spillene, og vi har hugget oss gjennom for å sette en karakter. Her er anmeldelsen...



Loading next content