Norsk
Gamereactor
nyheter
Brütal Legend

- Han overskred alle deadlines

Kotick om Brütal Legend og Tim Schafer

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er ingen tvil om at Bobby Kotick for lengst har blitt spillbransjens syndebukk, mest av alt fordi han ikke legger lokk på at jobben hans er å håve inn penger for Activision - hvilket på sin side har medført et par kontroversielle beslutninger og uttalelser.

I et nytt intervju med Joystiq utreder Kotick for første gang litt om detaljene rundt striden mellom Electronic Arts og Activision, der Brütal Legend sto i hjertet av stormen. Ifølge Kotick var det kun snakk om et enkelt krav om at Double Fine skulle tilbakebetale lånte penger fra Vivendi, et beløp på ikke helt uanselige 15-20 millioner dollar. Grunnen til at pengene måtte tilbake, lå innbakt i det faktum at Double Fine hadde tråkket over alle deadlines i forhold til utviklingen av spillet.

- Vivendi hadde bidratt med noe rundt 15 til 20 millioner dollar... Han forsinket alle milepælene og overskred alle deadlines, som Tim har på rykte for seg å gjøre.

Kotick forteller videre at han selv ikke sto bak det endelige valget om å droppe Brütal Legend, men snarere fikk en av sine ansatte til å gjøre det. Tilliten til denne ansatte var i så måte fullt berettiget, med tanke på at Brütal Legend solgte en hel del dårligere enn hva EA hadde håpet på.

- Når man har prosjekter som gjentatte ganger går glipp av deadlines, som tar nye retninger, og med involverte folk som plutselig slutter i jobben, er som regel resultatet at prosjektet ikke ender i suksess. Jeg tror muligens ingen overhodet har klart å videreformidle at dette ikke handlet om å dømme Tim Schäfer...

Brütal Legend
Her har Kotick nettopp lest Gamereactors anmeldelse av Black Ops.

Relaterte tekster

Brütal LegendScore

Brütal Legend

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Cato Lorentzen

Tim Schafers rockeepos er endelig her. Jon Cato har hyllet metal-gudene som verdens kuleste roadie.Loading next content