Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Heavy Rain

- Innovasjon kan faktisk lønne seg

Det unike PS3-spillet Heavy Rain har tjent inn over 100 millioner dollar. Et tydelig tegn på at innovasjon kan være lønnsom, mener utviklerne.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Mange hevder at dagens spillbransje er så ensporet at det kun er mulig å tjene store penger hvis man legger seg så tett opptil Call of Duty-formelen som mulig.

Disse vil få et forklaringsproblem hvis de tar en titt på salgstallene til det eksperimentelle Playstation 3-eksklusive spillet Heavy Rain, et spill som skiller seg dramatisk fra nevnte formel.

Som rapportert av Quantic Dream-nestsjef Guillaume de Fondaumiere har nemlig det unike eventyret nå tjent inn over 100 millioner dollar (ca. 580 millioner kroner) for Sony:

- La oss si at det kostet 22 millioner dollar å utvikle Heavy Rain. Slenger man på markedsføringen øker det til 30 millioner, og føyer vi til distribusjonen ender vi opp på 40 millioner. Sony tjente 100 millioner dollar på spillet, så det har utvilsomt vært veldig lønnsomt. Det er en profittmargin de aller fleste utgiverne må se langt etter for et hvilket som helst spill, forklarer de Fondaumiere.

Dette mener han beviser at utradisjonelle spill så absolutt kan være verdt å satse å så lenge man gjør det det skikkelig, og han peker samtidig på Journey som et annet godt eksempel:

- Det samme gjelder for Journey. Jeg har ingen innsikt i detaljene rundt deres budsjett, men etter hva jeg har hørt fra ansatte hos Thatgamecompany var spillet lønnsomt både for dem og Sony. Vi må slutte å se på innovasjon som noe som ikke er lønnsomt, avslutter de Fondaumiere.

Godt sagt, spør du oss. Enig?

Kilde: Games Industry.

Heavy Rain

Relaterte tekster

5
Heavy Rain til PS4Score

Heavy Rain til PS4

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Mange mener Quantic Dream satte en ny standard for historier og motioncapture med originalen. Vil den nye generasjonen la seg imponere?

Heavy Rain MoveScore

Heavy Rain Move

ANMELDELSE. Skrevet av Line "Hermine" Fauchald

Nyårets mest innovative spillopplevelse er en av fanebærerne for Sonys nye bevegelsekontroll. Heavy Rain er allerede et toppspill, men har det blitt bedre? Line-Hermine har dommen.

0
GR Live spiller Heavy Rain

GR Live spiller Heavy Rain

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Alle dere som er tilhengere av Quantic Dreams spesielle, men gode, Heavy Rain på Playstation 3, har nå en mulighet til å finne ut hvordan spillet tar seg ut på dagens...

0
Kommer Quantic Dream Collection i 2016?

Kommer Quantic Dream Collection i 2016?

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Quantic Dream skal slippe en samling kalt Quantic Dream Collection til Playstation 4, og nå har denne dukket opp på sidene til den franske delen av nettbutikken Amazon....Loading next content