Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Super Mario Run

- Super Mario Run er ikke en endless runner!

Når Mario entrer mobilplattformen, er det som et klassisk plattformspill i 2D. Vi har fått en prøvesmak...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Under en presentasjon hos Nintendo var det to ting som var viktig for dem å få frem. Det ene var at dette spilles like godt med én hånd, og det andre var at Super Mario Run ikke er en endless runner. Vår erfaring fra den lille stunden med spillet er at de har rett i begge punktene, til tross for at Mario løper for egen maskin.

I likhet med eksempelvis Rayman: Jungle Run har hvert brett en start og en slutt, og underveis i brettene er det mulig å endre løpsretningen. Overraskende nok føles dette som et klassisk Mario-spill i 2D, bare at det er tilpasset mobilen. Brettene er fylt med mange ulike elementer som senker eller hever farten, og på denne måten føles Super Mario Run som et plattformspill.

I utgangspunktet løper altså Mario bare rett frem, men ved et trykk på skjermen hopper han over fiender og andre hindringer. Ved å trykke og holde på skjermen blir hoppet høyere og lenger, og han spretter mellom veggene mens han klatrer. De små fiendene passeres automatisk, mens lava, pigger og større fiender sender ham tilbake i en såpeboble slik vi kjenner fra New Super Mario Bros..

Dette er en annonse:
Super Mario RunSuper Mario RunSuper Mario Run

Det første brettet er riktig nok veldig enkelt å komme seg gjennom, men det kan være nyttig å tilbringe litt tid med det. Her får du nemlig trening i mange av de aspektene som gjør dette til et plattformspill.

For det tar faktisk ikke lang tid før alt stemmer, og jeg spiller Mario slik jeg alltid har spilt Mario. Følelsen blir sterkere for hvert brett jeg kommer til, for kjøttetende planter, ildkuler og flaggstenger minner meg hele tiden på hvilken spillserie dette er.

Super Mario Run er designet for å få deg til å spille det om igjen - mange ganger. Her er det fokus på å samle flest mynter og få mest poeng, og det frister mer å spille på nytt når man vet at brettdesignet endrer seg litt mellom hver gang du spiller.

Dette er en annonse:
HQ

Spillet byr også på ulike moduser, som The Kingdom Builder og Toad Rally. I førstnevnte fikk vi se hvordan det var å spille en variant av Farmville med Toad, mens i det andre spiller man mot andre over nettet. Toad Rally handler dog ikke om å komme først i mål, men heller kjøre godt på baner som genereres underveis. Spillet vurderer hvem som har gjort det best, og denne blir kåret til vinner.

Under vår lille prøvetesting av spillet fikk vi kun et uferdig produkt, men det føltes veldig bra. Neste uke slippes det i App Store, og takket være en gratis versjon kan du selv prøve det før du blar opp hundrelappen. Det er absolutt verdt å teste.

Super Mario RunSuper Mario RunSuper Mario RunSuper Mario Run
Super Mario RunSuper Mario RunSuper Mario Run
Super Mario Run

Relaterte tekster

1
Super Mario RunScore

Super Mario Run

ANMELDELSE. Skrevet av Petter Hegevall

Super Mario har endelig fått sin mobildebut, og vi har sjekket hvordan den spretne rørleggeren klarer seg. Her er anmeldelsen...

3
Super Mario Run-salget skuffer Nintendo

Super Mario Run-salget skuffer Nintendo

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I midten av desember i fjor ble Super Mario Run sluppet til iOS, og forrige uke fikk endelig Android-brukerne tilgang. Spillet har som kjent blitt lastet ned av veldig...Loading next content