Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Warface

- Vi vil blande AAA og free-to-play

Crytek har klokketro på gratismodellen

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hvis man skal tro Crytek-sjef Cevat Yerli er fremtiden nærmest satt i sten. Han hevder nemlig at free-to-play-modellen kommer til å ta over spillbransjen i løpet av to til tre år.

Dette er årsaken til et totalt paradigmeskifte hos den tyske stjerneutvikleren, som skal satse fullt og helt på gratisspill de kommende årene:

- Vi bestemte oss for fem eller seks år siden. Vi hadde lyst til å blande kvaliteten til AAA-spill med forretningsmodellen man finner i free-to-play-spillene, forklarer Yerli.

Det første prosjektet som faller inn under den nye ordningen er skytespillet Warface, som unektelig ser veldig pent ut. Samtidig innser Crytek at bransjen som helhet ikke helt er klar for skiftet til Free-to-play enda, og det var derfor de valgte å utvikle Crysis som et tradisjonelt betalt spill:

- På det tidspunktet valgte vi å satse på free-to-play for noen av spillene som skulle utvikles av noen de andre studioene våre. Samtidig ville vi fortsette å presse kvaliteten videre på konsollfronten, som fortsatt er den dominerende delen av spillbransjen i Vesten. Når det er sagt ser vi den åpenbare økningen for free-to-play-spill, og vi ser dette allerede med Warface, fortsetter Yerli før han presenterer sin siste spådom:

- Om to til tre år tror jeg free-to-play-spill som Warface kan sidestilles med butikkspill, avslutter Yerli.

Hva tenker dere? Har han for stor sto på free-to-play-modellen, eller er gratisspillene den udiskutable fremtiden?

Warface

Relaterte tekster

WarfaceScore

Warface

ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

Av og til leverer store utviklere helt fantastiske spillopplevelser, og av og til faller de på trynet. Warface fra tyske Crytek tilhører sistnevnte kategori...

0
Feire julen i Warface

Feire julen i Warface

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Hos tyske Crytek (som er mest kjent for Crysis-serien) har julestemningen forlengst satt seg og i lys av dette har de fylt de digitale julestrømpene i skytespillet...

0
Snødekkede kart på vei til Warface

Snødekkede kart på vei til Warface

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det handler om å kle seg etter forholdene hvis du vil lykkes når oppdateringen Operation Cold Peak slippes til Cryteks gratis skytespill Warface. Du blir nemlig sendt til...Loading next content