Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
The Division

13 tips: Slik overlever du New York i The Division

Er det The Division så omfattende og innviklet at du ikke helt vet hvor du skal starte? Fortvil ikke, vi har samlet noen gode reisetips til New York i krise...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Storspillet The Division har allerede satt mektige salgsrekorder, og i hovedsak høstet knallgode kritikker. Når det er sagt er de veldig mye å sette seg inn i som spesialsoldat i kriserammede New York, såpass mye at en reiseguide av den ukonvensjonelle typen er på sin plass. Ok, nok snikksnakk. Her er 13 tips for å briljere i Ubisofts nye kassasuksess.

1. Bruke spesialammunisjon
Det er mange menyer å forholde seg til i The Division, og det kan derfor være lett å overse spesialammunisjonen. Å velge riktig kuler for diverse situasjoner kan ikke desto mindre redde deg ut av mange kniper. Du får opp ammovelgeren ved å holde inne d-paden mot høyre, og ved siden av normal ammo har du "explosive bullets" og "incendiary bullets". Førstnevnte eksploderer, mens sistnevnte setter fyr på ting, og begge deler kan gjøre stor skade. Særlig mot bosser kan spesialammo bety forskjellen på liv og død, og du kan komme langt med noen fancy kuler hvis du er totalt omringet av fiender. Samtidig må du være obs på at du kun har en viss menge med spesialkuler tilgjengelig, og de forsvinner derfor raskt. Sørg for å treffe med hvert eneste skudd.

Les også: Anmeldelse: The Division

2. Historieoppdragene gir mest XP
Det høres kanskje åpenbart ut, men ikke glem å gjøre historieoppdragene. Det er veldig mye annet å ta seg til i New York, men særlig innledningsvis er historieoppdragene lure å prioritere. Ikke bare får man masse XP, ofte 60-70 prosent av det man trenger for å gå opp i nivå, man vil også lære seg de ulike fiendene å kjenne. Man vi oppdage hvordan de oppfører seg og hvordan man kan beseire dem. Dette vil komme godt med ute i det fri senere, når du kommer til punktet der historieoppdragene er for krevende å gå løs på før du har gått opp i nivå. Du kommer til å få nok til til å utforske byen og lete etter loot og bedre våpen etterhvert, tro oss.

Dette er en annonse:
HQ

3. Oppgrader basen din med omhu
Du vil tidlig bli introdusert for de ulike områdene i basen din, som kan oppgraderes. Dette kan virke som fyllkalk ved første øyekast, men du merker fort at disse oppgraderingene er en vesentlig del av opplevelsen. Hver eneste oppgradering gir deg nemlig nye fordeler i form av egenskaper eller "perks", og du gjør derfor lurt i å saumfare menyene og kartlegge hva som passer spillestilen din best. Deretter bør du jobbe målrettet og velge oppdrag og "Encounters" som gir belønningene du trenger for å sikre oppgraderingen som frister mest, fremfor å bare velge tilfeldige ting på kartet.

4. Crafting is king
Crafting er en annen del av The Division som kan bli begravd i mengden, ettersom funksjonen blir introdusert sammen med masse annen informasjon tidlig spillet. Å benytte seg av plantegningene (blueprints) du ofte får i belønning etter sideoppdrag er ikke desto mindre en fin måte å skaffe seg bedre våpen og utstyr på. De krever blå spesialutgaver av "Tools", "Fabric" og "Weapon Parts", men heldigvis kan du kombinere tre vanlige, grønne deler og få én blå del i retur. Derfor er det mye å hente i crafting, ikke minst i starten av spillet.

The DivisionThe Division
Dette er en annonse:

5. Ikke vær redd for "The Dark Zone"
Bare navnet kan være avskrekkende, og såvisst inneholder "The Dark Zone" både tøffere datastyrte motstandere og andre spillere som ofte har uedle hensikter. Likevel er det mye å hente i å ta turen innom midten av byen, da utstyret man finner her i mange tilfeller er vesentlig bedre enn utstyret du får tak i andre steder. Det lureste er dog å besøke The Dark Zone i en gruppe, da du nesten garantert vi møte noen som er ute etter å stjele all looten din. Spiller dere smart kan dere likevel komme ut av det seirende.

6. Hold et øye med statsene dine
Stats i The Division er del opp i tre kategorier. Disse er "firearms", som bestemmer hvor mye skade våpnene dine gjør (de har dog sine egne stats også), "stamina", som bestemmer hvor mye hele du har, og "electronics", som bestemmer hvor effektive "skills" og "gadgets" vil være. Det ideelle er naturligvis å være høyest mulig på alle tre, men den gylne middelvei er ikke alltid så blankpolert som man skulle tro. Særlig til å begynne med er det lurere å velge ett eller to områder å fokusere på, slik at du eksempelvis får sparket litt skikkelig fra deg selv om du ikke tåler så mye juling. Eller motsatt.

HQ

7. Plukk opp ALT du finner
The Division er en samlers drømmespill. Selv om det meste handler om å finne bedre og kraftigere våpen og utstyr kan nemlig alt du finner brukes. Du kan selge ting du har til overs, men det smarteste er å bruke "deconstruct"-funksjonen til å bryte ned gjenstandene til mindre deler (components). Disse delene kan så benyttes til crafting, og på denne måten er selv tre svake rifler av samme type verdt å plukke med seg.

8. Bli kjent med fargekodene
Du kan se hvor sjeldent utstyr er på fargene. Grønt betyr at gjenstanden er en standardgjenstand som ikke vil gi deg noen bonuser utover bedre eller annerledes stats. Blått betyr at gjenstanden gir deg bonuser, som for eksempel høyere "crit rate" eller raskere "cooldown" for skills. Videre har vi lilla, som bemerker at gjenstanden er "superior" og både har bonuser og gode stats. Til slutt har vi gult og gyldent, som kun de aller beste våpnene har gjort seg fortjent til.

9. Bruk mods på våpnene dine
Å konstant lete etter de beste våpnene er ikke nok. Man må også lete etter tilleggsutstyr, såkalte "mods", som kan gjøre de eksisterende våpnene dine bedre. Her snakker vi om ting som bedre sikte, større magasiner, ulike munnstykker, stabiliserende grep og så videre. Et våpen er ikke komplett før du har pimpet det opp skikkelig. Dessuten gir det bonuser som ofte har større effekt enn man skulle tro.

The DivisionThe DivisionThe Division

10. Noen fiender er (mye) tøffere enn andre
Hvis du forventet et vanlig skytespill vil The Division overraske deg. Her er MMORPG-elementene vevd inn i de fleste ledd av opplevelsen, og selv om du er aldri så treffsikker vil du ikke klare å hamle opp med fiender på mye høyere nivå enn deg selv. Det kan være surt for stoltheten å flykte, men ofte er det den eneste muligheten. I hvert fall inntil videre.

I tillegg har man fiender som skiller seg ut på andre måter enn tallet de har knyttet til seg. Veteraner har gule helsebarer og ofte kraftig armor, noe som gjør dem tøffe å slå selv hvis du matcher nivået deres. Videre har vi såkalte Elite-soldater, som er enda tøffere enn veteranene. Disse har helsebarer i lilla og de tåler utrolig mye juling. Vårt beste tips er å bruke Armour piercing mods, skills og kanskje litt spesialammunisjon når du møter elitesoldater, og som alltid er samarbeid nøkkelen hvis dere er flere som spiller sammen. Fordelen med veteraner og elites er at de ofte etterlater seg bra loot, så ikke bli alt for engstelig når de dukker opp. Er du på omtrent samme nivå går det som regel bra til slutt, og det vil være verdt strevet.

11. Fiender har forskjellige roller
Ved siden av forskjellene i nivå og helse er fiendene også oppdelt i klasser. Klassene illustreres med et lite symbol ved siden av helesbarene deres. Et lyn indikerer at personen trolig vil storme mot deg for et melee-angrep, mens en målskive viser at en snikskytter er tilstede. Fiender med granater har granat-ikon og hvis du oppdager en fiendtlig "turret" er det trolig en "engineer" i nærheten. De har en skiftenøkkel knyttet til seg, og til slutt har vi medpack-symbolet som "medics" er kjent for. Å ta ut medics tidlig er alltid lurt, ettersom jobben deres er å bringe utslåtte fiender tilbake i aksjon.

The DivisionThe Division

12. Lær forskjellen på grupperingene
Det stopper ikke med klassene heller, da fiendene i The Division tilhører én av fire ulike grupper. Først har vi Rioters-gjengen, som har konvensjonelle våpen og sjelden er ikledd noe armor. De er likevel nådeløse og bruker skitne taktikker for å flanke deg. Videre har vi The Rikers, som er kriminelle og tidligere fanger. De er tøffere enn The Rioters, men våpnene deres er omtrent de samme. De prøver ofte omringe deg for å angripe bakfra.

Den tredje gruppen er kjent som The Cleaners. Brorparten av disse har flammekastere som er dødelige på nært hold, ved siden av andre skytevåpen. Årsaken er at de opprinnelig trodde de kunne brenne ut virusinfeksjonen som har rammet New York. Når du slåss mot The Cleaners er det livsviktig å holde seg på avstand, for å ikke bli brent til aske selv.

Den siste gruppen kaller seg Last Man Batallion eller LMB. Denne gjengen huser de aller tøffeste fiendene i spillet så langt, og medlemmene har ofte både mektige våpen og kraftig armor. Å slå en gruppe med LMB-folk krever samarbeid og koordinasjon, ettersom de nesten alltid har både medics og snikskyttere med seg.

13. Ikke være redd for å gå "rogue"
Som vi var innepå kan du finne masse bra loot i The Dark Zone, men det aller beste utstyrert er som regel plassert i hendene til andre spillere. I The Dark Zone kan disse våpnene bli dine, dersom du er villig til å ta livet av den forrige eieren. Gjør du det blir du imidlertid merket som "rogue" og andre spillere kan angripe deg uten konsekvenser over en periode. Klarer du å holde deg i live til timeren når null er det imidlertid masse belønninger å hente i å være egosentrisk av og til.

Det var våre tips. Har du noen andre å dele med oss?

HQ

Relaterte tekster

0
The Division - UndergroundScore

The Division - Underground

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Det kan bli kaldt i New York om vinteren, og derfor har kjeltringene i The Division trukket nedover. Likevel holder de på med akkurat det samme der nede som på gateplan...

1
The Division: UndergroundScore

The Division: Underground

ANMELDELSE. Skrevet av Mathias Holmberg

Vi har kanskje ryddet opp i New Yorks gater, men trusselen har kun flyttet seg noen meter nedover. Bli med ned i mørket i den første utvidelsen til Ubisofts onlinespill...

0
Spill The Division gratis i helgen

Spill The Division gratis i helgen

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Ubisoft har virkelig vært ivrige på å la folk prøve The Division gratis noen helger etter lansering, noe vi virkelig ikke klager på. Vi synes nemlig fortsatt at spillet...Loading next content