Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
film-anmeldelser
Air

Air

Ben Affleck kommer tilbake for å regissere en svært underholdende biopic om skosalg og André har tatt en kikk ...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Ting går tregt for skoforhandleren Nike når Air tar av: markedsføringsteamet sliter med sin lunkne joggekjede mens konkurrenter som Adidas og Converse håver inn store basketballnavn og store basketballdollar. Men skoselger og basketballguru Sonny Vaccaro (spilt av Matt Damon) nøyer seg ikke med middelmådighet. Han vil rekruttere Michael Jordan selv til Nike-familien, og investere hele budsjettet i den unge, lovende stjernen. Oddsen for at den da 18 år gamle Jordan signerer en kontrakt med det sviktende skoselskapet er imidlertid lav, og Vaccaro blir tvunget til å tenke utenfor boksen for å finne det lille ekstra som konkurrentene mangler. Uansett hva det måtte være.

HQ

Ben Afflecks tilbakekomst til regissørstolen begynner med et nostalgisk tilbakeblikk til det glade og fargerike 80-tallet for å sette en kontrast til Nikes grå og umotiverte kontorlandskap. Jason Batemans markedssjef, Ben Afflecks administrerende direktør, Chris Tuckers imagesjef og Matt Damons rufsete basketballgeni har alle tilsynelatende forskjellige visjoner for Nikes fremtid, men de står ved det samme veiskillet: er det verdt å satse stort og risikere store tap, eller skal de fortsette å spille det trygt og holde seg flytende? Selvfølgelig vet de av oss som vokste opp med Michael Jordans suksesshistorie allerede sannheten, men Air dreier seg overraskende nok ikke om Jordan i seg selv. Snarere setter den et knivskarpt fokus på karakterene som raskt glemmes når suksesshistorier skrives inn i historiebøkene. Dette er en film om det svette arbeidet bak kulissene, og det er tidvis neglebitende å se hvordan avtalen med Jordan ble til.

Air

Air er en sportsfilm som egentlig ikke fokuserer så mye på selve sporten, men som likevel har den brennende kampånden og minner om Moneyball i så måte. Du trenger ikke å like basketball for å like Air. Det er litt Jerry McGuire kastet inn i blandingen også når det gjelder filmens energi. Manuset er kanskje ikke fullt så skarpt som Moneyball, da mye av den klassisk overdrevne dialogen fra den typen film er gjenkjennelig, og Hollywood-sentimentaliteten er definitivt der - men dynamikken mellom karakterene, den dyktig oppbygde spenningen og det strålende narrative tempoet gjør Air til en stram og rasende underholdende historie om Nikes revolusjonerende reklamekampanje som fanger seeren fra første til siste skudd. Jeg liker spesielt godt hvordan retorikkens kunst spiller en stor, men stille, rolle i den risikable rekrutteringen av basketballstjernen. Det er menneskelig og optimistisk - selv om filmen faktisk kunne hatt litt mer bitt.

I det hele er Air en varm og oppløftende biopic om å stole på magefølelsen din i de mørkeste tider. Det kan ikke være lett å lage en spennende film om skosalg, for det er veldig vanskelig å ikke heie på de middelaldrende guttas kamp for å vinne Jordan-avtalen. Nå som Affleck har hengt opp Bat-kappen bør han holde seg til denne typen film mye mer i fremtiden.

Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Air

Air

FILM-ANMELDELSE. Skrevet av André Lamartine

Ben Affleck kommer tilbake for å regissere en svært underholdende biopic om skosalg og André har tatt en kikk ...Loading next content