Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
anmeldelser
Sly 3: Honor Among Thieves

Sly 3: Honor Among Thieves

Sonys trivelige mestertyv sniker inn et tredje kapittel i serien, og det i samme høye kvalitet som tidligere! Vi har testet.

  • Tekst: Joachim Gresslien & Carl Thomas Aarum

Jeg ikler Sly kostymet til de fiendtlige soldatene, og nærmer meg en dørvakt. "Holdt! Hva er passordet?" Hjernen i laget, skilpadden Bently, forteller meg på intercomen at det er firkant, firkant, kryss, kryss. Jeg vinner vaktens tillit og forteller ham at jeg skal ta over hans posisjon. Så fort han er ute av syne kommer Bently, sniker seg innenfor døren, og her tar jeg kontrollen over skilpadden. Jeg må komme meg over til andre siden av lokalet, og sikkerheten er svært høy. Et vegg-til-vegg laserteppe dekker hele gulvet, så jeg må hoppe bortover på bordene. I andre enden venter et maleri, og bak maleriet er det selvsagt en safe. Men jeg har ikke koden. Fra bak i skjellet mitt et sted fisker jeg frem forstørrelsesglasset og finkjemmer maleriet - jammen klarer jeg ikke å tyde koden malt diskret inn i bildet. Jeg taster inn riktig tallkombinasjon, og de verdifulle papirene er mine!

Det har skjedd litt av hvert siden sist. Bently har havnet i rullestol etter noen tøffe tak i slutten av Sly 2, og trioens muskler, flodhesten Murray, skylder på seg selv. Han har lagt skurkeriet på hylla og søkt en ikke-voldelig tilværelse blant urbefolkningen i Australia. I mellomtiden har Sly og Bently oppdaget at Slys forfedre har gjemt formuene sine i et stort hvelv, og dette vil de selvsagt åpne - men det vil også onde Dr. M. Din jobb blir å snekre sammen det slueste og dyktigste laget verden har sett, for så å få tak i formuen som er rettmessig din!

Sly 3 har gått et par skritt videre i forhold til spillbarhet, men det er fortsatt lett gjenkjennelige spillmekanismer som ligger til grunn. Mest tydelig er plattform-elementene, men du skal også race gjennom kanalene i Venezia i en bitter jakt på Slange-gjengen, delta i syngekonkurranse og mye mer. Spillet kommer også med et sett 3D-briller, og av og til får du tilbudet om å spille sekvenser i 3D. Du kan avslå og bare fortsette som vanlig, eller spenne på deg brillene og bli med inn i den tredje dimensjonen. Det er dog ikke all verdens å se på med disse brillene på, men målgruppen syns garantert det er ekstra snikete og skurkete med sci-fi-briller.

Som vi nevnte, Bently har havnet i rullestol, men det er ikke noen hvilken som helst rullestol. Den bærer det velklingende navnet Luksus Lommetyv Luring, og den er så skam-pimpet at selv rapperen Xzibit fra Pimp my Ride på MTV ville blitt like grønn som Bently av ren misunnelse. Denne doningen begrenser absolutt ikke den smarte skilpaddens muligheter - snarere tvert i mot - Bently er akrobatisk som aldri før. Karaktergalleriet er utvidet noe, men det er fortsatt den opprinnelige trioen som utgjør den harde kjernen i denne banden.

Sly 3 ser overraskende bra ut, mye takket være solid implementering av cel shading, eller på godt norsk; tegneserie-aktig grafikk. I en periode ble denne effekten brukt ukritisk på alt fra FPSer til bilspill, med vekslende hell. Denne gangen dreier det seg jo om et barnespill, og det er vel ingen sjanger hvor nettopp cel shading passer bedre. I Sly 3 får du virkelig følelsen av å hoppe rett inn i tegnefilmverdenen, og det er vel ikke så rent få barn som kunne ønske det. Spillet har på ingen måte banebrytende grafikk, men fremstår likevel som såpass stilrent og gjennomført at du ikke kan unngå å bli sjarmert. I tillegg er animasjonene både morsomme og bra. Står du rolig et øyeblikk, benytter Sly anledningen til å klø seg på ryggen så han skjelver i beina. Velger du å gå foran i en båt inntar Sly selveste Titanicposituren, med armene ut til siden og brystkassen frem. Dette er morsomme detaljer som kanskje ikke har avgjørende betydning for selve spillopplevelsen, men som gir deg en følelse av at spillet er gjennomført, og ikke minst gjennomtenkt.

I utgangspunktet er det vel ikke så ofte barn bryr seg om dialogen i et spill, så lenge de forstår hva som blir sagt. Og det er nettopp her Sly 3 stiller med et aldri så lite trumfkort. Der andre barnespill ofte har engelsk tale og tekst, kan Sly 3 skilte med norsk dialog. Det er nok mange foreldre som vil bli lettet over at de slipper å oversette hele spillet til poden. Hvis vi så skal bedømme den norske dialogen, kan det vel ikke stikkes under en stol at den enkelte steder bærer preg av hastverksarbeid. Humoren er til dels platt, og man tar seg oftere i å le av en litt halvveis gjennomføring, i stedet for hva som blir sagt. Det er vel sannsynlig at spillet lider av samme syndrom som en del barnefilmer med norsk tale. Engelsk humor og spesialuttrykk lar seg vanskelig oversette på en god måte til norsk, og man kan fort bli presset til å godta en del nødløsninger hvis tidsfristen er kort. Når det er sagt så er det vel ikke så mange barn som bryr seg om dette, og det er mer på sin plass å gi utviklerne honnør for at de faktisk har tatt seg tid til å oversette spillet til såpass mange språk.

Det er ikke lett å være forelder i dag, og det uoverskuelige TV- og dataspill-tilbudet gjør det ikke særlig mye lettere. Det er fort gjort å bli lurt av reklamer og lisens-titler, og sitte igjen med et spill som har puttet mer penger i markeds-føring enn faktisk utvikling. Sly 3 er fargerikt, lett tilgjengelig, og alle snakker norsk. Aldergrensen har gått fra å være 3+ på forgjengeren, til 7+, og skal man få noe utbytte av dette eventyret burde man være minst syv-åtte år. Enkelte ting er faktisk ganske vanskelig, og vi måtte pent prøve igjen og igjen opptil flere ganger enkelte steder. Likevel, Sly er fortsatt en trygg spillserie for barn, og et solid plattformspill på alle måter.

Sly 3: Honor Among Thieves
Sly 3: Honor Among Thieves
Sly 3: Honor Among Thieves
Sly 3: Honor Among Thieves
Sly 3: Honor Among Thieves
Sly 3: Honor Among Thieves
Sly 3: Honor Among Thieves
Sly 3: Honor Among Thieves
Sly 3: Honor Among Thieves
Sly 3: Honor Among Thieves
Sly 3: Honor Among Thieves
Sly 3: Honor Among Thieves
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
God grafikk, norsk tale og tekst, barnevennlig.
-
Kranglete kamera, tidvis litt lite troverdige dialoger.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • BobBilly
    Sly serien har ikke verdens beste grafikk, og er ikke voldelig heller. Det er uansett veldig gøy, litt lei av det nå. Spillet er litt barnslig... 7/10
  • ingiz
    Whoooohow dette spiller bare digg jeg gir det 10/10!!!!!!!! Sly 3 er oppfølgeren fra Sly 1 og 2, men er bare så mye bedre enn de andre! Første... 10/10
  • Evven11
    Jeg husker da jeg spilte Sly 2 for aller første gang. Jeg ble rett og slett forelsket i spillet. Etter jeg hadde runnet det ble jeg litt lei meg.... 9/10