Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Magic Made Fun

Magic Made Fun

Zim Zala Bim, Abra Kadabra. Tørk støv av kortstokken og finn frem flosshatten. Nintendo vil lære deg å trylle.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

I den evige jakten på nye spillere, bryter Nintendo ofte med illusjonen om hva et dataspill er. Borte er jakten på mynter, kamper mot bosser, og tilbake er rent tidsfordriv. Underholdningsprodukter som skal trene opp hjernen din eller la deg leke med hunder. Det er ny og upløyet mark, det bryter med konvensjoner, og er følgelig ikke så lett å anmelde som tradisjonelle spill.

HQ
Magic Made Fun
Barmfagre Barbara bistår deg i tryllebutikken. SHA-ZAM!

Magic Made Fun er et slikt spill. I bunn og grunn er dette spillet en slags assistent, til deg som tryllekunstner. Det handler nemlig om å utføre små og store tryllekunster, og da aller helst foran et publikum.

På mange måter et spill for meg. Som syvåring hadde jeg faktisk et trylleshow for klassen min på barneskolen, der jeg med flosshatt og kortstokk og ringer og tryllestav snublet meg gjennom de mest banale magiske triks foran en entusiastisk gjeng med unger. Jeg har alltid vært glad i tryllekunster, og en av de fineste bøkene i bokhylla mi er "Trollmannens hemmeligheter", en innbundet bok som i detalj beskriver 400 avanserte tryllekunster.

Så dette burde absolutt være et spill for meg. Men la meg likevel vise deg det kjipeste først. Spillet er nemlig delt inn i tre deler, og den første er en meningsløs treningsdel der du blant annet kan legge kabal eller telle sekunder. Dette er småkjipe minispill, som gir deg poeng du kan samle til å låse opp de ekte tryllekunstene.

Dette er en annonse:
Magic Made Fun
En magisk hånd gjetter hva du tenker på. TA-DAAAA!

Tryllekunstene er delt inn i to seksjoner, den ene er trylling der DS-en tryller for deg, en rekke artig presenterte tryllekunster der maskinen gir inntrykk av å klare å lese tankene dine. For en voksen rasjonell skeptiker som meg, er det selvsagt godt mulig å avsløre tryllekunstene, da de fleste er basert på matematikk og logikk. Men det er allikevel et fascinerende skue, og man kan ikke unngå å trekke på smilebåndet over den entusiastiske presentasjonen, der maskinen gjør sitt beste for å lage et show i ekte David Copperfield-stil.

Men så kommer hoveddelen av spillet, nemlig tryllekunstene som du skal fremføre med Nintendo DS som din assistent. Første gang du prøver en av disse får du en grundig innføring i knepene som ligger bak illusjonen, og poenget er selvsagt at du skal trene, og så gjennomføre kunststykket for andre mennesker ved hjelp av maskinen.

I utgangspunktet trodde jeg dette ville bli ganske mislykket, med maskinen som en slags regnekalkulator, men dette skulle vise seg å bli mer spennende enn jeg hadde regnet med. Triksene som maskinen hjelper deg med er selvsagt basert på enkle knep eller triks, slik alle tryllekunster er, men de er allikevel avanserte nok til å forbløffe en tilskuer.

Dette er en annonse:

Snart klarte jeg å gjette hvilket reisemål kameraten min tenkte på, eller hvilket kort han hadde trukket fra kortstokken. Den morsomme grafikken på DS-skjermen bidrar i høy grad til å gjøre tryllingen til et show, og de fleste jeg har tryllet for har blitt imponert av triksene.

Magic Made Fun
Stearinlys-trikset er det første showtrikset du lærer. Og et av de kjipeste.

Og der er vi egentlig ved kjernen av spillet. Dette er ikke et spill, i ordets rette forstand, men et slags verktøy for å hjelpe deg å trylle. En assistent. Og dermed blir det vanskelig å anmelde. Mens et vanlig spill gir deg en utfordring du skal overkomme, er det veldig opp til deg hva du får ut av Magic Made Fun. Som et spill du skal spille alene i mørket er dette elendig, men som underholdning i neste familieselskap er det storveis.

Ikke minst er det moro å trylle for barn, som kommer til å bli mektig imponert av dine magiske ferdigheter. Selve spillet passer også veldig godt for trylleinteresserte barn, men det er synd at all teksten er på engelsk.

Magic Made Fun er en morsom magisk assistent, et artig forsøk på å gjøre noe nytt. Ikke et spill, men et verktøy. En fin gave til alle trylleinteresserte. Spillet kommer med en egen magisk kortstokk.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Underholdning for hele familien, kreativt og inspirerende
-
Kjedelig alene, litt få tryllekunster
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

6
Magic Made FunScore

Magic Made Fun

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Cato Lorentzen

Zim zala bim! Jon Cato børster støv av kappen og flosshatten, og tryller kaniner ut av DS-en sin med Magic Made Fun.



Loading next content