Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Bit. Trip Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien

Bit. Trip Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien

De aller fleste elementene fra gode plattformspill er samlet i ett og samme spill. Bunnsolid for alle som ikke er redde for en utfordring...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Runner 2 er en plattformfryd. Styrken ligger i elegant enkelhet, og varierte utfordringer som byr på noe for spillere av alle slag. Det finnes et plott dypt inne i spillet et sted, og historien fortelles av Charles Martinet (Marios stemme), men dette kommer i andre rekke i forhold til alt annet dette spillet har å by på.

Spillerne løper gjennom hvert hvert brett mens man dukker unna ulike hindringer. Hvis noe skulle klare å stoppe deg, så bærer det tilbake til start, eller nærmeste lagringspunkt og mønsteret gjentar seg.

Bit. Trip Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien

Man må hoppe over små udyr med piggete hjelm, steiner pareres med et skjold og svevende hindringer krever at man timer en dukking for å passere. Etter hvert som man åpner nye brett, får man stadig nye utfordringer. Runner 2 lar deg aldri hvile på laurbærene, og det krever et fokusert blikk og raske fingre for å henge med.

Dette er en annonse:

Fans av originalen vil kanskje klage over introduksjonen av lagringspunkter, men selv om spillet er mer inkluderende vil det fortsatt by på nok av utfordringer. Det er altså ikke like hard straff for den som tabber seg ut rett før mål, men det føles riktig at spillet nå frir til et bredere publikum.

De tre ulike vanskelighetsgradene i Runner 2 gjør at det byr på akkurat så mye utfordring som man måtte ønske. Fra det enkleste til det vanskeligste så varierer det i alt fra antall hindringer i veien til hvor presist man må trykke på de ulike knappene.

Bit. Trip Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien

Det blir mye skriking mot skjermen og en del hissige utbrudd, men det fine med Runner 2 er at det aldri er spillets feil hvor du dør. Rykker du tilbake til start for åttende gang, så har du ingen andre å skylde på enn deg selv.

Dette er en annonse:

Under anmeldingen spilte jeg på PC, men utviklerne anbefaler at man spiller med håndkontrollere. Det var likevel mer frustrerende å bruke den analoge spaken fremfor styrekorset, som forsåvidt bød på en mer presis reaksjon på skjermen.

Gjenspillingsverdien finnes for den som er opptatt av å bevise noe for seg selv. Dette kan innebære at man spiller gjennom de samme brettene på en høyere vanskelighetsgrad, eller at man ikke gir seg før man har samlet alle gjenstander som samles kan i et brett.

Bit. Trip Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien

Alt man foretar seg i spillet er med på å sette ny musikk til live. Hvert brett har sin egen rytme, og din dukking, parering og hopping bidrar med nye toner. Lydsporet kan ikke vektlegges nok, og det er ikke uten grunn at «Rhythm» er en del av spilltittelen.

Det finnes fem forskjellige verdener, og hver av dem avsluttes med en bosskamp. Verdenene skiller seg fra hverandre i sitt design, og det finnes nok av brett i hver verden. Selv om det følger den vanlige oppskriften med at man må ha en viss poengsum for å åpne neste brett, så var det litt uklart i starten når det kom til hvor mange poeng man egentlig trengte.

Bit. Trip Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien

Tradisjonen tro kan man låse opp nye figurer og antrekk, og man blir stilt ovenfor mange herlige utfordringer. Det finnes altså haugevis med innhold for den som forelsker seg i spillet, enten man kjemper mot en venns bestenotering eller man prøver å samle alt av gjenstander.

Når alt kommer til alt så er det en solid pakke. Utfordringene er gode, fint design og bra musikk. Dette har det meste man leter etter i et fyldig plattformspill, men du gjør lurt i å styre unna hvis du hater gjentakelser og tøffe utfordringer. For min egen del er dette et av de bedre plattformspillene jeg har spilt på lenge.

Bit. Trip Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Sjarmerende design, vanedannende gameplay, velbalansert læringskurve og lang levetid.
-
Kravene for progresjon er ikke alltid like tydelige, og repetisjonen kan skape en del aggresjon.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content