Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
anmeldelser
Flatout 4: Total Insanity

Flatout 4: Total Insanity

Raske biler og voldsomme kollisjoner kombinert med møkk og galskap er hovedingrediensene, og sannelig er det morsomt...

  • Tekst: Anders Danielsen

For ti år siden satt jeg sammen med en kamerat og spilte Flatout 2 på Playstation 2. Vi hadde det fryktelig moro den gang, og siden har vi ofte snakket om at det hadde vært gøy å få en oppfølger til dagens konsoller. Nå er det altså blitt en realitet.

De første spillene i Flatout-serien var det Bugbear Entertainment som sto for. Denne utgaven er det derimot franske Kylotonn, kjent fra de to seneste WRC spillene, som har utviklet. Med tanke på den varierende kvaliteten på de nevnte rallyspillene, var det derfor med et ørlite forbehold at jeg gledet meg til å prøve Flatout 4: Total Insanity.

Flatout 4: Total Insanity

Fordelen til Kylotonn er at dette spillet ikke krever realistisk kjørefysikk og autentiske motorlyder. Flatout skal spilles for å ha det gøy med å krasje biler inn i hverandre - verken mer eller mindre. Dette har de også klart å gjøre relativt underholdende.

For å ta det første først, så møter vi en meny som er stilren og responsiv ved oppstart av spillet. Det er lett å finne frem, og alternativene reagerer umiddelbart da man trykker på dem. Dette kan kanskje virke som en noe unødvendig ting å nevne, men erfaringsmessig er ikke dette nødvendigvis en vane i dagens spillverden.

Selve valgene består av mye av det vanlige du finner på menyer til bilspill. Her finner vi karrieremodus, quick play, flerspillermodus, innstillinger og "ekstra". I tillegg kommer også spillseriens egne sekvens, Flatoutmodus.

Det største usikkerhetsmomentet før jeg begynte å spille dette spillet, var om det kunne bli litt for ensformig og kjedelig i lengden. Kylotonn har gjort det de kan for å gjøre det varierende. Det er derimot begrenset hvor mange forskjellige ting man får gjort med en bil, selv om Flatout drar det litt lengre ved å inneholde stunts. Dette innebærer flere undermoduser hvor du skal slenge deg ut av bilen, for så å styre sjåføren til riktig punkt på de varierende brettene. Her kan du spille golf, fotball, finsk pinnespill, biljard og ikke minst kaste flyndre. Sistnevnte er gjerne noe du stort sett gjør på vannet med en flat stein som hopper bortover vannskorpen. I Flatout bruker man sjåfører, ikke steiner.

Flatout 4: Total InsanityFlatout 4: Total Insanity
Flatout 4: Total Insanity
Flatout 4: Total Insanity