GR STREAMING
Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
anmeldelser
MLB 17: The Show

MLB 17: The Show

Baseballsesongen i USA startet sist helg, og dermed er også årets utgave av MLB The Show til Playstation på plass. Vi har testet...

Utvikler Sony San Diego har siden 2006 gitt oss The Show-serien på Playstation-konsollene. Selv om serien har utviklet seg siden starten, ligger man fremdeles langt bak sine sportskonkurrenter på mange områder. I MLB 17: The Show har de tatt nye steg for å korte inn dette forspranget, men har de lyktes?

Som navnet tilsier, er det Road to the Show som er hovedelementet i disse spillene. Dette er spillets svar på Be a Pro hos EA og My Career hos 2K Sports. Man styrer en spiller gjennom en karriere, og man følger utviklingen etter hvert som man spiller seg opp fra de lavere ligaene, og opp til å spille med proffene.

Ettersom Sony San Diego var først ute med denne spillmodusen i 2006, forventer mange, deriblant jeg, at de skal være ledende på området. Dette er dessverre ikke tilfellet. Selv om årets utgave er forbedret med en form for kommunikasjon, er det langt under hva man kan forvente av et spill som har dette som hovedfokus.

MLB 17: The Show

Dialogen består av en fortellerstemme som opplyser om alt som skjer til enhver tid. Man hører aldri treneren, agenten eller spilleren selv snakke i løpet av spillet. Den responsen man får er skriftlig og vagt gjengitt av en noe kjedelig tredjepart. Valgene man gjør i disse dialogene kan ha stor innvirkning på hvordan det går videre i spillet, men samtidig er flere av situasjonene meget oppdiktet og ville aldri skjedd i virkeligheten.

Et godt eksempel på akkurat dette er da jeg ble draftet av Tampa Bay Rays etter å ha vist meg frem på noen showcase-kamper. I utgangspunktet hadde jeg valgt å være en såkalt 2B, altså en mann som står og har ansvar for base nummer to på banen. Etter kort tid i de mindre ligaene får jeg beskjed fra min daværende trener at de ønsker å flytte meg til 3B, altså tredje base. Dette begrunner de med at organisasjonen mangler en stjernespiller på denne posisjonen, slik at det er der det er lettest å komme seg opp til de store gutta i Major League Baseball. Dette kan høres veldig fint og flott ut, men jeg som kjenner dette laget godt fra før, innser fort at det er ting spillet ikke har tatt høyde for. Den eneste posisjonen hvor Tampa Bay Rays har en stjernespiller, er nemlig akkurat denne, i Evan Longoria.

Klarer man derimot å se bort fra slike småfeil, er Road to the show mest sannsynlig det man kommer til å spille mest i dette spillet. Ikke fordi det er så fantastisk flott, men fordi det er hva man kan kalle det beste av flere onder.

MLB 17: The ShowMLB 17: The Show

Fra de tidligere nevnte spillseriene fra blant andre EA, er man blitt kjent med konseptet Ultimate Team (FUT, MUT og HUT). Sony San Diego har i år kommet med sin egen vri på denne modusen også, uten å lykkes helt. Et rotete oppsett og altfor vanskelige begrep og nye uttrykk, som selv ikke en hardbarket baseballfan forstår, gjør hele opplevelsen med Diamond Dynasty til en dårlig opplevelse.

MLB 17: The ShowMLB 17: The ShowMLB 17: The Show
MLB 17: The Show
MLB 17: The ShowMLB 17: The ShowMLB 17: The Show
MLB 17: The Show
MLB 17: The ShowMLB 17: The Show
MLB 17: The Show
MLB 17: The ShowMLB 17: The Show