Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
anmeldelser
Warhammer 40,000: Dawn of War 3

Warhammer 40,000: Dawn of War 3

Utvikler Relic Entertainment har tatt det beste fra forgjengerne, og med Dawn of War 3 serverer de et strategispill 40K-fansen er nødt til å like...


Relic og Dawn of War er gode eksempler på hvor mye variasjon man kan finne i en sjanger som RTS. Det samme studioet har nå laget tre spill i den samme serien basert på den dystopiske fremtiden fra Warhammer 40K, men ingen av dem er like hverandre.

Det er ikke enkelt å være en fotsoldat i 40K-verdenen. Forventet levetid oppgis i minutter fra det øyeblikket du ser dagens lys. Farene er mange, og de varierer fra slag til vandrende tanks med roterende sagblader. Denne gangen er krigen satt til verdenen Cyprus Ultima, og der kjemper tre faksjoner for retten til å regjere. Slike smålige stridigheter blir imidlertid satt til side når planeten Acheron plutselig dukker opp og endrer trusselbildet dramatisk.

Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3

Gjennom den omtrent 15 timer lange historiedelen får vi teste alle de tre faksjonene, og det byttes jevnlig mellom dem slik at vi hele tiden får ulike perspektiver på det som foregår. Det kan være litt utfordrende, for vi får kun spille ett oppdrag med den ene hæren før vi blir tvunget til å kontrollere en annen. De tre, Space Marines, Orker og Eldar, er forskjellige både i egenskaper og hvordan de best kontrolleres, så man trenger litt trening med hver av dem for å bruke dem på best mulig måte.

Dawn of War 3 er en slags blanding av det beste fra de to første spillene i serien. Fra det første spillet har dette den sømløse basebyggingen, og det er ventetiden på energi fra kaprede ressurspunkter som drøyer når du skal bygge en hær - ikke selve byggingen av enhetene. Fra Dawn of War 2 finner vi muligheten til å skreddersy helte-enhetene.

Elite-enhetene kan kalles inn når man har samlet nok elite-poeng, og de er veldig ulike hverandre med tanke på hva de kan gjøre. Du kan også utvikle evnene deres etter hvert som du oppgraderer dem, men selv om de blir aldri så sterke vil det alltid være en vurdering du som spiller må ta stilling til. Kanskje kan en elite-enhet snu kampen til din fordel, men ved feil timing kan du risikere å kast bort elite-poengene på en fånyttes manøver.

Warhammer 40,000: Dawn of War 3
Warhammer 40,000: Dawn of War 3
Warhammer 40,000: Dawn of War 3
Warhammer 40,000: Dawn of War 3
Warhammer 40,000: Dawn of War 3
Warhammer 40,000: Dawn of War 3