Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
anmeldelser
Outlast 2

Outlast 2

Nok en gang har jeg hamstret Pampers og forberedt meg på å være på randen av et mentalt sammenbrudd. Det er på tide å løpe, gjemme seg ...eller dø.


"Outlast er utvilsomt en unik skrekkperle. Det byr på en grusom atmosfære, og når du først trer inn i galehuset og dørene lukkes bak deg, føles det som du er fanget for alltid. Kall meg sinnssyk, men jeg sjekker gjerne inn igjen på Mount Massive Asylum."

Dette skrev jeg i anmeldelsen min av det originale Outlast, et spill som sikret seg en velfortjent nier på skalaen vår. Kan Outlast 2 leve opp til forventningene?

Outlast 2
Hele klassen fulgte spent med da Geir hadde høytopplesning om De Tre Bukkene Bruse.

Du spiller som Blake Langermann, som er både kameramann og ektemann til den vakre journalisten Lynn. Sammen sitter dere i et helikopter på vei til et isolert samfunn dypt i den Arizonske ørkenen, hvor dere skal dekke en sak om en gravid kvinne som har blitt myrdet på mystisk vis. Dessverre tar helikopteret en Hindenburg og styrter før dere når destinasjonen deres. Du er nå en pilot fattigere, konen din er forsvunnet, og selv er du helt alene i nattemørket. Å, menneskeligheten.

Outlast 2
Der ingen skulle tru at noen kunne bu.

Situasjonen forbedrer seg ikke herfra. Jeg skal ikke gå inn på historien, men hvis du følte at Miles Upshur hadde en dårlig dag i eneren, fest setebeltet. Blakes epos i Arizona er en dårlig dag, baksmell på skatten og følelsen av å få ananas på pizzaen (selv om du spesifikt sa uten ananas!) kombinert.

Outlast 2
Ja, du henger og slenger, ser jeg.

Det tar dog ikke lange tiden før du får fingrene i det trofaste kameraet ditt, Spatlin HDD Night View. I likhet med originalen har Outlast 2 en meget spennende setting, og det er en nervepirrende fryd å utforske verden rundt deg med zoom-funksjonen og infrarødt lys. Gode, gamle Spatlin har også fått noen oppgraderinger og modifikasjoner siden sist.

Nå kan man blant annet aktivere en mikrofon som plukker opp lyder rundt deg som du ellers ikke ville hørt. Du kan for eksempel tyvlytte på Dum og Dummere som diskuterer de onde planene sine på andre siden av en vegg, eller prøve å lokalisere deformerte skapninger du ikke kan se i en tett kornåker der de jakter på deg med mord i blikket. Meget praktisk, meget skummelt.

Outlast 2
Farming Simulator 2017: High Stakes.

Alt av viktig informasjon som du filmer med kameraet ditt blir automatisk lagret i et historisk register presentert som mapper i kameraet, og disse kan du se når du vil ved å enkelt aktivere funksjonen på Spatlin. Det morsomme med dette er at alle klippene lagres akkurat slik som du filmet de. Tok du et estetisk panoreringsskudd av månen mens den glimret mellom de abstrakte tretoppene i ekte Kubrick-stil, eller filmet du en flådd mann gjennomboret fra topp til tå som et menneskelig grillspyd mens du zoomet inn og ut på hans edlere deler som en pervers villmann? Uansett, så blir mesterverkene dine lagret pent og organisert.

Outlast 2
Smile for the camera!

Denne funksjonen erstatter den i eneren hvor Miles skrev ned (ofte lange) kommentarer i notatblokken sin når du filmet en viktig hendelse, noe som virket litt merkelig. Blake kommenterer heller videoklippene dine mens du spiller dem av, og dette føles mye mer naturlig og dynamisk. 

Den største forbedringen er dog at Spatlin nå er vanntett! 
Hallelujah, pris herren!

Outlast 2
Frank skjønte fort at det var dumt å spørre resten av gjengen om de ville være med på Justin Bieber-konsert.
Outlast 2
Outlast 2
Outlast 2
Outlast 2