Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
anmeldelser
Wipeout Omega Collection

Wipeout Omega Collection

Sony har pusset opp den ikoniske racingserien enda en gang, og nå er den klar for Playstation 4. Vi har testet Wipeout-samlingen...


Helt siden Sony stengte Studio Liverpool, tidligere kalt Psygnosis, har vi ikke hørt et eneste ord om noe nytt fra Wipeout-serien. Det er trist, for dette har vært en av våre favorittserier på Sonys konsoller. Den fravær på Playstation 4 har etterlatt et stort hull, men Sony har altså bestemt seg for å fylle det med en oppusset samling av de gamle spillene. Dette er Wipeout Omega Collection. Futuristisk racing er tilbake, og du som har en PS4 Pro kan glede deg over at det kjører i 4K og 60 bilder i sekundet.

Hvis du ikke kjenner til noe annet Wipeout enn gameshowet på TV, kan vi opplyse om at det her er noe helt annet. Dette er en serie med racingspill der du styrer svevende romskip på baner som er enorme, avanserte og intense. Underveis plukker du opp våpen, skjold og andre evner som du bruker mot motstanderne. Du skal også prøve å oppnå høyere fart ved hjelp av power-ups på banen. Foruten utseendet er det kanskje den dunkende musikken som er karakteristisk for spillene, og sammen med fargende sørger den for at man nærmest havner i en transelignende tilstand.

Kjerneelementene som definerte serien lever i beste velgående, for Wipeout Omega Collection gjør en glimrende jobb med å sørge for det. Her får vi oppussede versjoner av Wipeout 2048 (PS Vita i 2012) og Wipeout HD (PS3 i 2008), samt baner fra tidligere spill og utvidelsen Fury HD. For å si det kort: Det er mye å sette tennene i.

Wipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection
Wipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection

Opplevelsen er bygd opp på en fortreffelig måte, og det starter med 2048. Dette er det nyeste av dem, og føles også mer som et spill fra i dag. Dette sørger for at man får en skikkelig innføring før man begir seg ut på de eldre banene i Wipeout HD og Fury. Totalt sett er dette en rå samling av innhold som på overbevisende måte formidler hva serien står for.

Omega Collection byr på 26 baner og 48 ulike romskip, men det første som slår meg er hvor godt spillet ser ut på PS4. Epos Game Studio og Clever Beans har gjort en utsøkt jobb med å modernisere spillene slik at de passer inn i den nye generasjonen. Dette utelukker likevel ikke nostalgikerne, for det er fortsatt de gamle banene - bare penere og med flere detaljer.

Det bys også på en rekke ulike moduser fordelt på de tre hoveddelene, og vi tviler på at du vil begynne å kjede deg med det første. Dette gjelder enten du kjører mot AIen, deg selv og dine rekorder, eller i overlevelsesmodusen hvor det handler om å unngå innkommende ild så lenge som mulig.

Wipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection
Wipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection
Wipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection