Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Wipeout Omega Collection

Wipeout Omega Collection

Sony har pusset opp den ikoniske racingserien enda en gang, og nå er den klar for Playstation 4. Vi har testet Wipeout-samlingen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Helt siden Sony stengte Studio Liverpool, tidligere kalt Psygnosis, har vi ikke hørt et eneste ord om noe nytt fra Wipeout-serien. Det er trist, for dette har vært en av våre favorittserier på Sonys konsoller. Den fravær på Playstation 4 har etterlatt et stort hull, men Sony har altså bestemt seg for å fylle det med en oppusset samling av de gamle spillene. Dette er Wipeout Omega Collection. Futuristisk racing er tilbake, og du som har en PS4 Pro kan glede deg over at det kjører i 4K og 60 bilder i sekundet.

Hvis du ikke kjenner til noe annet Wipeout enn gameshowet på TV, kan vi opplyse om at det her er noe helt annet. Dette er en serie med racingspill der du styrer svevende romskip på baner som er enorme, avanserte og intense. Underveis plukker du opp våpen, skjold og andre evner som du bruker mot motstanderne. Du skal også prøve å oppnå høyere fart ved hjelp av power-ups på banen. Foruten utseendet er det kanskje den dunkende musikken som er karakteristisk for spillene, og sammen med fargende sørger den for at man nærmest havner i en transelignende tilstand.

Kjerneelementene som definerte serien lever i beste velgående, for Wipeout Omega Collection gjør en glimrende jobb med å sørge for det. Her får vi oppussede versjoner av Wipeout 2048 (PS Vita i 2012) og Wipeout HD (PS3 i 2008), samt baner fra tidligere spill og utvidelsen Fury HD. For å si det kort: Det er mye å sette tennene i.

Dette er en annonse:
Wipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection
Wipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection

Opplevelsen er bygd opp på en fortreffelig måte, og det starter med 2048. Dette er det nyeste av dem, og føles også mer som et spill fra i dag. Dette sørger for at man får en skikkelig innføring før man begir seg ut på de eldre banene i Wipeout HD og Fury. Totalt sett er dette en rå samling av innhold som på overbevisende måte formidler hva serien står for.

Omega Collection byr på 26 baner og 48 ulike romskip, men det første som slår meg er hvor godt spillet ser ut på PS4. Epos Game Studio og Clever Beans har gjort en utsøkt jobb med å modernisere spillene slik at de passer inn i den nye generasjonen. Dette utelukker likevel ikke nostalgikerne, for det er fortsatt de gamle banene - bare penere og med flere detaljer.

Dette er en annonse:

Det bys også på en rekke ulike moduser fordelt på de tre hoveddelene, og vi tviler på at du vil begynne å kjede deg med det første. Dette gjelder enten du kjører mot AIen, deg selv og dine rekorder, eller i overlevelsesmodusen hvor det handler om å unngå innkommende ild så lenge som mulig.

HQ

Nye begivenheter og romskip låses opp etter hvert, og det er mye å henge fingrene i med "historie"-delen til de respektive spillene. Her har vi et spill som både kan plukkes opp for en kort økt, og noe man virkelig kan fordype seg i. Videre er det mange baner og skip som kan låses opp i Racebox-delen, hvor du kan nyte alle spillets moduser; Single Race, Time Trial, Speed Lap, Eliminator, Zone, Zone Battle, Detonator og Tournament. Du kan også organisere lokale konkurranser og spille online mot andre racere.

Det kunne ha blitt lagt til mer ekstrainnhold, men i det stor og hele er det nok å gjøre her. Ikke minst er de velpolert og vakkert. Grafikken er flott og intens, og bildeoppdateringen er silkemyk hele veien gjennom.

Den visuelle delen lykkes naturligvis mye på grunn av hvordan spillene er bygd opp. Overgangen fra 2048 til HD og Fury føles ganske naturlig, og de føles like selv om de ikke ser like ut. Spillerne skal treffe boost-felter, samle våpen og skjold, samt navigere de raske banene. Omgivelsene og bakgrunnene utenfor banen er dessuten spektakulære å se på, og med et forsprang som sjelden er mer enn to sekunder har man en intens spillopplevelse foran seg.

Wipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection

Wipeout Omega Collection er altså en omfattende samling som lykkes med å sparke de tre forskjellige spillene inn i nåtiden, og de føles både friske og moderne. Wipeout har aldri sett bedre ut, og aldri har vi vært mer lei oss for at det ser ut til å være over for serien. Hvis du anser deg selv som fan, så finner du alt du liker ved serien i denne pakken. Hvis du ikke er fan, så kan det hende at dette er det som skal til for å overbevise deg.

Wipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection
Wipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Mye å gjøre/kjøre, ser fantastisk ut, låter bra og føles fortsatt friskt.
-
Det kunne ha blitt inkludert mer ekstramateriale.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

5
Wipeout Omega CollectionScore

Wipeout Omega Collection

ANMELDELSE. Skrevet av Mike Holmes

Sony har pusset opp den ikoniske racingserien enda en gang, og nå er den klar for Playstation 4. Vi har testet Wipeout-samlingen...

0
Nye vakre bilder fra Wipeout

Nye vakre bilder fra Wipeout

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det er bare noen dager igjen til Wipeout Omega Collection slippes til Playstation 4, en samling som inneholder oppussede versjoner av Wipeout HD og Wipeout 2048. Dette...



Loading next content