Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
anmeldelser
Tormentor X Punisher

Tormentor X Punisher

Blod, demoner, våpen og brå død - gjenta dette femti ganger så har du oppskriften på en anmeldelse av Tormenter X Punisher...

  • Tekst: Ford James

"LET'S FUCKING DO THIS!" skriker en kvinne med grønt hår mens hun står på et pentagram innrisset i gulvet under henne. Sekunder stormer det inn demoner med kniver og skjold, men de er ingen match for henne der hun slakter dem ned mens hun roper ut ting vi ikke kan gjenta i en anmeldelse.

Banningen og det ubehagelige innholdet er nok til å gjøre meg flau, og det er tydelig at det kun er et billig triks fra utviklerne for å få oppmerksomhet på Youtube og lignende. Likevel blir jeg ikke flau, for sammen med spillets musikk bygger det bare opp stemningen. Jeg kjenner at jeg er sint hele tiden, og det reflekteres i spillfiguren. Spiller du Tormenter X Punisher med lyden av, vil du gå glipp av halve opplevelsen. Dette spillet kan i sin helhet fungere som definisjonen på "bare-en-gang-til". Det er glimrende i sin enkelhet, og du har kun ett liv. Den tegneserieaktige stilen og tempoet gjør det i det hele tatt vanskelig å skru av.

Tormentor X Punisher

Både du og demonene som jakter på deg dør av ett enkelt treff. Du har et våpen som er både en hagle og en automatrifle, og den ene lades når du skyter med den andre. Når du har tømt magasinet i automatriflen, avslutter den med å skyte ut ild som blir liggende på bakken i noen sekunder. Etter hvert som du har spilt litt vil du lære deg å benytte dette til fordel, og resultatet blir mye grillet demonkjøtt.

I likhet med eksempelvis The Binding of Isaac finnes det en rekke forskjellige bosser, og disse møter du i tilfeldig rekkefølge. Her er det ingen som dør av kun ett skudd (unntatt deg selvfølgelig), men de fleste av dem har et punkt som er ekstra sårbart. Noen av bossene bruker også omgivelsene til sin fordel, så det gjelder å være smart og rask for å mestre de vanskeligste utfordringene.

Den kunstige intelligensen i Tormentor X Punisher er faktisk ganske bra. Alle fiender som entrer brettet kommer til å se og forstå hvor du har drept vennene deres, og vil dermed forsøke å angripe deg på nye måter. Det er derfor best at du varierer spillestil så mye som mulig for å holde deg i live. Du vil også bli belønnet med ulike oppgraderinger, selv om det er litt vanskelig å få oversikt over disse når skjermen er opptatt med blod, kuler og fraser som "TORMENT!" og "DEMON!".

Tormentor X PunisherTormentor X Punisher

Det viktigste er at det er kult. Det er kult å perfeksjonere spillestilen, drepe bosser til de kommer i par (da snakker vi skikkelig utfordring), og det er vanedannende å se hvordan man ligger an på poengtavla. Dybden er så som så, med kun én modus, ingen historie og kun en håndfull forskjellige demonfiender. Likevel har jeg lyst til å fortsette hver gang jeg dør, så det kan ikke være så farlig med den manglende dybden. Det finnes imidlertid en samarbeidsmodus og en høyere vanskelighetsgrad, men den eneste forskjellen er at demonene er sintere og raskere.

Tormentor X Punisher er en blanding av Hotline Miami og Geometry Wars, ispedd en dose Doom. Det er skikkelig gøy, og i begynnelsen er det tilfredsstillende å se ferdighetene bli bedre for hvert liv. E-Studio forsøkte å lage et god demonskytespill, og det har de lykkes med.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Fenomenalt lyddesign, perfekt når du bare har lyst til å skyte noe, topplister som oppmuntrer til videre spilling.
-
Kun én arena og moduse, ikke noe system for utvikling.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene