Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
anmeldelser
Hunting Simulator

Hunting Simulator

Suzanne slang rifla over skulderen og dro ut i villmarken for å jakte på små og store dyr. Men istedenfor kjøtt og trofeer endte hun opp med en håndfull med bæsj...


Hunting Simulator er, utrolig nok, en jaktsimulator utviklet av Neopica, Maximum Games. Det skryter på seg varierte områder man kan utforske, og et mangfold av dyr man kan spore og jakte på, enten aleine eller med venner. Man kan jakte målbevisst i Campaign-modusen, vandre rundt på måfå og skyte det man måtte komme over i Free Hunt eller konkurrere i «skillz & killz» i flerspillermodusen, enten mot tilfeldige fremmede på internettet eller mot opptil tre andre venner.

Alt i alt kan Hunting Simulator skilte med: Tolv regioner basert på virkelige jaktområder i USA og Europa, 37 forskjellige dyrearter man kan jakte på, som alle skal ha realistiske bevegelsesmønster og oppførsel, 17 forskjellige skytevåpen inkludert offisielle rifler fra Browning og Winchester, samt 50 nødvendige tilbehør, og toppen av kransekaka; en drone man kan bruke til rekognosering. Man kan også velge mellom flere forskjellige figurer å spille som, blant annet to damer, som alle har forskjellig jaktstil og styrker og svakheter.

Hunting SimulatorHunting SimulatorHunting Simulator

Det første som slår meg når jeg velger figur og jaktvåpen er at beskrivelsene virker som de er skrevet av enten Winchester og Browning selv, folk som jobber i reklame til vanlig eller noen som har et smått erotisk forhold til jakt og skytevåpen. Det er mye superlativer, mye fokus på slagkraft og råskap og en liten stund er jeg usikker på om dette er en reklame for parfyme eller barberhøvler for menn og ikke en jaktsimulator.

Uansett, jeg velger meg en figur og en rifle (en XPR Composite som beskrivelsen lover er både «smooth», «exquisite» og «satisfying»). Jeg tar med meg en ekstra rifle (.22 Semi-Automatic) for litt mindre vilt, og begir meg ut i et skogkledd fjellområde i noe jeg tror er Colorado. Det første oppdraget mitt er å felle en hjort, jeg får ekstrapoeng hvis jeg feller den fra en avstand på mer enn 50 meter. Null stress, tenker jeg. Jeg vandrer litt rundt mellom trærne, beundrer utsikten og omgivelsene, lar skogens ro falle. Etter hvert finner jeg min første haug med hjortelort som jeg så analyserer. Hjorten var her for to timer siden, sier lorten, og beveget seg nordøstover. Jeg følger sporene til neste haug med lort som støtter utsagnet til den forrige haugen. Det som følger er et par timer med mye lort, og ikke en eneste hjort. Jeg finner et føkktonn med rev, da, og en villsau i ny og ne, men hvis jeg begynner å plaffe løs på alt som beveger seg går jeg tom for ammo, og jeg kommer til å skremme bort hovedbyttet. Og nå begynner sola å gå ned, jeg er snart tom for tid. Jeg løper desperat rundt fra den ene lorten til den andre for å finne den som har blitt etterlatt sist og kan peke meg i riktig retning

Jakten tar seg opp når jeg oppdager at jeg faktisk har et minikart som viser meg hvor jeg er, og hvor byttet mitt er i forhold til meg. Jeg sniker meg så nærme jeg tør, og feller en stor hjort med ett skudd rett i hjertet. Jakten avsluttes og jeg får poeng. Etter hjorten prøver jeg meg på villsau, rev og kalkuner i det samme området. Det virker som jeg må felle alle dyrene i regionen før jeg kan låse opp neste region. I Midwest Subalpine-regionen er det tolv forskjellige arter som må nedlegges før jeg kan dra videre.

Hunting SimulatorHunting Simulator