Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
anmeldelser
Star Wars Battlefront II

Star Wars Battlefront II

De nyeste stjernekrigene forbedrer flere ting fra originalen, men det er også en kraftig forstyrrelse i kraften.


Facebook
TwitterReddit

Hele bygningen rister når skuddene fra AAT-en treffer målet sitt i Theed. Flere titalls droider stormer inn mens blasteren min koker når jeg fyrer løs med alt jeg har. Alt vi må gjøre er å ødelegge tjue av dem, så er slaget vunnet. Dette virker lovende. Rundt meg hører jeg ikoniske ting som "Roger Roger", den velkjente lyden av lasere som suser forbi ørene mine, og...en lyssabel?! Plutselig flyr jeg i løse luften, og kjenner pusterøret mitt klemmes sammen. Darth Vader går rolig rundt hjørnet med den røde lyssabelen i høyre hånd og den venstre hånd rettet mot meg og to andre rebeller. Han klemmer fingrene sammen, og slenger alle tre inn i veggen. Mens jeg ligger der døende på bakken ser jeg den tungpustede karen kutte seg gjennom absolutt all motstand, og med det ta kontroll over tronerommet. Slaget er tapt, og det skyldes i hovedsak at imperiet har brukt en pen sum for å tilkalle hjelp fra sjefen selv.

Der har du Star Wars Battlefront II på godt og vondt. Dice, EA Motive og Criterion har atter en gang gjenskapt et av favorittuniversene mine på en fortreffelige måte, samtidig som de har forbedret en rekke ting fra forrige gang. Uheldigvis kommer spillet også med en rekke av de svakhetene jeg fryktet det ville gjøre, noe som setter en ganske kraftig demper på opplevelsen. La oss starte med nyvinningen de fleste etterspurte mest, nemlig historiedelen.

Star Wars Battlefront II

Med all respekt til svenskene har Dice veldig sjelden lyktes med å skape en engasjerende historie i spillene sine. Heldigvis har de fått hjelp av Star Wars-eksperten Mitch Dyer og Spec Ops: The Line-forfatteren Walt Williams denne gangen, noe som helt klart hjelper på. Hovedfiguren Iden Versio er et interessant tilskudd til universet. Fra første stund er det klart at dette er en kvinne rebellene bør frykte, og som har egne følelser og tanker om ting. Hadde spillet latt oss utforske dette i mer enn 4, 5 timer kunne dette blitt noe filmverdig, så det er veldig synd at den korte lengden gjør at historien tar noen veldig tydelige snarveier.

For all del, det man gjør gjennom historien er til tider ganske underholdende. Her får du styre en TIE Fighter i noen massive romkamper, utforske både velkjente og nye planeter som virkelig oser Star Wars, og ta kontroll over flere ikoniske figurer. Problemet er bare at tempoet i både gameplayet og plottet er...vel, merkelig. Du vil nemlig gjøre mye av det samme gang på gang gjennom historien. Er du til fots kan du være veldig sikker på at du må beskytte et spesielt punkt fra horder av fiender, mens flysekvensene som regel bare handler om skyte ned utallige fiender. Ikke akkurat utrolig engasjerende etter den andre eller tredje gangen.

Når det kommer til plottet får hverken figurene eller scenarioene rett og slett nok tid til å virkelig sette seg. Jeg får nesten assosiasjoner til actionspill fra 90-tallet. Tempoet er veldig høyt, så det er sjelden ting rekker å gå mer inn i dybden. Derfor blir det til tider vanskelig å si hvorfor personene i spillet tar de valgene de gjør, og stemningen får aldri tid til å bygge seg opp. Sistnevnte skyldes blant annet at sekvensene hvor man spiller som andre figurer føles slengt inn på måfå, uten å tilføre den gode bakgrunnsinformasjonen eller variasjonen de kunne gjort. Dette er utrolig synd, for jeg kan helt klart se konturene av noe stort i mange av figurene og selve handlingen.

Star Wars Battlefront II

En av grunnene til dette er åpenbart at hovedfokuset på multiplayerdelen av spillet, og her har de gjort en rekke forbedringer siden lanseringen av Star Wars Battlefront. Variasjonen er for eksempel mye bedre denne gangen. Har du lyst til å bare kose deg med en venn uten mas fra andre spillere kan dere drepe horder av stadig mer utfordrende fiender i Arcade Mode. Om du så begir deg ut mot andre spillere kan du delta i de store slagene i Galactic Conquest og Starfighter Assault eller de mindre, mer intense kampene i Blitz eller Strike. Nå trenger du ikke å frykte romkampene like mye lenger heller, for Criterion har forbedret kontrollene betraktelig. Slik både ser og føles kampene like imponerende og intense ut som de vi har sett på film og TV.

Dette gjelder særlig Galactic Conquest for min del. Denne oppdragsbaserte modusen deler de 40 spillerne inn i to motstående lag, hvor hvert lag enten skal beskytte eller angripe et punkt. Antall spillere, den flotte grafikken, det fremragende lyddesignet, og detaljegraden i omgivelsene får dette virkelig til å føles som en stjernekrig. Det nye klassesystemet hjelper også på, for nå løper man ikke rundt blant generiske soldater med ulike våpen lenger. Ser du en fiende kan du være relativt sikker på hvilken taktikk vedkommende vil bruke. Liker du å bare pøse på og ta en del skade er Heavy et godt valg, mens Officer, Specialist og Assault har sine egne roller å fylle. Systemet fungerer ganske godt, og får hver figur til å føles unik.

Denne særegenheten forsterkes av det mye omtalte progresjonssystemet. Hver figur kan nemlig utstyres med spesielle Star Cards som kan forbedre figuren din på ulike måter. Her snakker jeg om alt fra å beskytte deg bedre mot eksplosjoner, la deg bruke veldig sterke våpen, eller belønne deg med flere Battle Points. Sistnevnte kan ha en veldig stor effekt, for nå handler det ikke om å campe foran et symbol for å kunne bruke de sterkeste figurene. I stedet fungerer det litt som de populære killstreak-systemene. Nå må man drepe, skade fiender og fullføre oppdrag for å få poeng som skal brukes for å kunne bruke spesielle figurer, romskip og lignende ting som gir deg et ekstra overtak. Dermed handler det mer om ferdigheter enn å bare vente ved et spesielt punkt for å få en skikkelig godfølelse.

Disse tingene kan nemlig snu kampene totalt om brukt riktig, og det er en fantastisk følelse å redde laget sitt fra et sikkert nederlag med å gå berserk med Darth Maul, Yoda, Rey, Boba Fett, Slave 1, Millennium Falcon eller hva det måtte være. Derfor er det bare ekstra synd at dette systemet på en måte også introduserer det største ankepunktet med opplevelsen.

Star Wars Battlefront II
Star Wars Battlefront II
Star Wars Battlefront II