Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
anmeldelser
Battlefield 1942: The Road to Rome

Battlefield 1942: Road to Rome

Etter braksuksessen med Battlefield 1942 syntes det svenske selskapet Digital Illusions at det var på tide med en tilleggspakke. Vi har testet Road to Rome.

  • Tekst: Tom Kalstad

Etter braksuksessen med Battlefield 1942 syntes det svenske selskapet Digital Illusions at det var på tide med en tilleggspakke. Igjen er vi tilbake til andreverdenskrig og årstallene 1942-43 hvor de allierte innvanderte sicellia og Italia. Spillet innholder igjen superbra grafikk, kjempebra lyd masse kjøretøyer å leke med og våpen. Kort sagt alt er lagt til rette for en ny krig mellom de allierte og fienden. Fra det første battlefield hadde vi amerikanere, engelskmenn, japanere og tyskere. Nå kan man også være franske legionærer og italienske soldater. Seks nye brett har det blitt og operasjon husky som tar for seg invasjonen av sicellia i 1943 er kanskje et av de heftigste brettene. Andre brett er Anzio, Salerno, Cassino, Santa Crozeog Baytown. Litt om de forskjellige brettene:

Battle for Anzio:
Begge sider enten av de allierte eller motstanderen vil sørge for strategiske angrep hvor motpartens forsvarsverk blir en viktig brikke. Angrepene kan komme når som helst,enten fra tyske tanks,amerikanske m3 vogner eller flyangrep medbf-110 bombefly.

Battle for Salerno:
Allierte og motstandere må kjempe for å beholde flagget på en fjelltopp. Begge sider starter med tungt utstyr av panser og en del fly for luftkamp. For å vinne må man klare å holde flagget.

Monte Sante Crose:
Motstanderne og allierte starter på likt da målet er å ta en fjellpost. Begge sider starter med like mange pansrede vogner,fly og arteleri. Det finnes også kjøretøyer og luftkannoner på toppen av fjellet,og de første som kommer ditt kan kontrollere disse.

Operation Baytown:
Veier og elver på begge sider blir angrepet av begge hold. Begge sider vil bruke bombefly til å slå ut hverandre for å kunne ta flagget. Bf-110 er en viktig brikke i spillet.

Monte Cassino:
Allierte må kjempe seg gjennom motstanderens arteleri for å kunne vinne flagget. Allierte må bruke stategi og list for å kunne trenge gjennom motstanderens 40 kanoner og artilleri.

Operation Husky:
Første invasjon av sicellia 1943. Som alliert skal du invandere en strandlinje for å kunne angripe en landsby hvor motstanderen på sin side prøver å forsvare flagget. Dette er det eneste brette hvor man kan invandere fra sjøen. Her kan du bruke M3 grant vogner og APC.Du kan også bombe motstanderen sønder og sammen fra lufta.

Noe av det morsomste med spillet er alle kjøretøyene man kan benytte. Fra orginalen har vi 30 forskjellige og i ekstradelen har vi 8 nye kjøretøy. To nye tyske tanks sturmgeshutz som er et tregt kjøretøy, men tungt armert. Italienske m11-39, amerikanske M3 grant. Nye fly som tyske BF-110, britiske Mosquita og amerikanske krigsfly. Det er også kommet nye våpen som italienske rifler, granatkastere, britiske Sten SMG og bajonetter.

For at spillet skal kunne bli så bra har de nok en gang brukt noe som kalles Refractor 2 motor, og hvert brett kommer med veldig detaljerte omgivelser som italienske hus, trær, daler, fjell, elver, mennesker m.m.

I multiplayedelen kan man som i første spill være 64 spillere samtidig og virkelig knuse motstanderen.Igjen kan man være alliert eller axis. Det som er heftig med multiplayer er det å kunne samarbeide seg imellom, ihvertfall har man mange muligheter for å kunne ta andres flagg.

Når man skal ta en oppsummering på hele greia så har alle de som har spillt 1942 mye å glede seg over. Nye brett, nye kjøretøyer, nye sider å velge mellom og nye muligheter for å vinne flagget. Grafikken er bra og det har blitt fokusert mer på detaljer rundt i brettene. Lyden er stemningsfull og effektene supre. Dette blir bra. Spillet er ute i butikkene nå.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Masse nye muligheter for fet krigføring. God balanse i de nye våpnene.
-
Det er snakk om en utvidelse. Ikke forvent et helt nytt spill.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene