Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
anmeldelser
Getting Over It with Bennett Foddy

Getting Over It with Bennett Foddy

Vi har sendt en av ferskingene våre ut på klatretur. Han var merkelig stille da han kom tilbake...


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

En del av dere vet kanskje allerede om dette spillet. Kanskje dere har sett det blitt streamet på Twitch, eller sett noen spille det i en Let's Play på YouTube. Uansett, dette spillet har nylig fått oppmerksomhet ikke ulikt den Five Nights at Freddy's fikk for en del år siden. Forskjellen her er at dette spillet ikke er det minste skummelt eller stressende.

Getting Over It with Bennett Foddy, eller GOIBF, er alt i alt en avslappende opplevelse.
En spirituell reise hvor din oppgave er å bestige et fjell, og hjelpemidlene du har til rådighet er armene dine, kjelen som sitter underlig godt rundt midja, og slegga di. Underveis bistår Bennett Foddy (som også har lagd andre beroligende spill som QWOP) deg med inspirasjonelle sitater og myke jazztoner mens han kommenterer på fremgangen du gjør både som person og fjellklatrer.

Getting Over It with Bennett Foddy

Det første hinderet viser seg få øyeblikk inn i spillet: Et uttørket og dødt tre. "Enkelt nok" tenker jeg for meg selv og slenger hammeren min opp og over den første greina, og kaster meg selv umiddelbart bakover og tilbake til start. Etter bare en to-fem forsøk kommer jeg meg forbi treet og kan fortsette på det å vokse som en person. Sinnsro.
Foddy hjelper meg med å roe meg ned ytterligere, mens han deler litt visdom om motgang og det å ikke gi opp:

"There's no feeling more intense than starting over.
If you've deleted your homework the day before it was due, as I have.
Or if you left your wallet at home and you have to go back, after spending an hour in the commute."

Heldigvis slipper jeg å vente lenge før jeg får ta i bruk min nye livsstil-treners råd. Foran meg venter det en større, brattere bakke, og han visker varsomt i ørene mine mens jeg drar meg oppover:

"If you won some money at the casino and then put all your winnings on red, and it came up black.
If you won an argument with a friend and then later discovered they just returned to their original view.
Starting over is harder than starting up."

Og det er her det egentlige spillet begynner, de tidligere hindringene bare lette oppvarminger som nå ligger bak meg.
Det å beholde roen blir omtrent essensielt, for å utføre bevegelsene som må til for å klatre seg oppover - gjentatte ganger - mens en bevarer momentum og presisjon krever fokus og tilstedeværelse. Etter en rekke dype pust kjenner jeg at frustrasjonen slipper taket mens blodåren over tinningen min svulmer aldri så lite.

Getting Over It with Bennett Foddy

Og siden jeg kun bruker musen for å kontrollere figuren, en person jeg har gitt navnet "Denny", kan jeg bruke den andre knyttneven min til å kanalisere det totale fraværet av stress ut av kroppen og ned i bordplaten, mens vanskelighetskurven gjør omtrent samme oppsving som fjellet. For eksempel.

Getting Over It with Bennett Foddy
Getting Over It with Bennett Foddy