Gamereactor kårer årets spill 2009!

Et spillår er over.

2009 var preget av en rekke utsettelser, men det var likevel et hav av kvalitet å velge i da vi skulle sette opp årets kåringer.

Året startet rolig med et par kvalitetstitler i måneden, og det skulle holde seg slik frem til høsten, da det virkelig flommet på med storspill. Det er lett å fokusere på de spillene man har friskest i minne da man setter opp topplister, og det er derfor viktig å beholde overblikket da man plukker de aller gjeveste spillopplevelsene. Vi har ikke glemt spill som Killzone 2 og Grand Theft Auto: The Lost and Damned, fantastiske spill som ble sluppet i første halvdel av året, og vi har selvfølgelig husket på Chrono Trigger, et spill som gjorde seg fortjent til en av årets to perfekte karakterer.

2009 var året da Playstation 3-eierne endelig kunne kaste seg inn i konsolldebattene med hevet hode, mens Xbox 360-eierne måtte finne seg i at plattformrivalen kanskje hadde noe for seg likevel. I bakgrunnen fant vi lavmælte Nintedo-fanboys som fornøyd kunne la de andre krige mens deres favorittkonsoller knuste alle tenkelige rekorder. Wii har nå solgt mer enn Super Nintendo gjorde i sin tid, og regnes nå som Nintendos største stasjonære suksess noensinne.

Først og fremst kommer nok 2009 til å bli husket for alle utsettelsene. Mafia 2, Bioshock 2, Red Dead Redemption, Gran Turismo 5, God of War 3, Heavy Rain og en rekke andre titler var forventet lansering i løpet av fjordåret, men samtlige ble spredt utover kalenderen for 2010 i stedet. Det var kanskje ikke så stas der og da, men om man titter på lanseringsplanen for de neste månedene, er det vanskelig å holde smilet tilbake. Vi har mye kvalitetspilling foran oss.

Her i Gamereactor har det også skjedd forandringer. Carl Thomas som har vært med bladet helt fra starten, har forlatt skuta, og inn kom altså jeg. Bladet gjennomgikk en ganske radikal layout-endring, og vi tok blant annet en noe kontroversiell beslutning om å fjerne delakarakterene i anmeldelsene der. Etter en kort periode med tilvenning stilnet kritikken for dette totalt, og vi opplevde plutselig utelukkende positiv respons fra leserne våre. Vi har en rekke forslag til endringer på både nettsiden og bladet, alt for å sørge for at Gamereactor holder seg ferskt og interessant også fremover.

På de neste sidene finner du Gamereactor-redaksjonens favorittspill delt opp i tolv kategorier. I tillegg til å kunne kommentere hver av våre lister, har vi i tillegg gjort det mulig for dere lesere å selv stemme frem publikumsfavoritten i hver kategori. Det er snart en måned siden årsskiftet, noe vi håper at har bidratt til du har fått nok avstand fra 2009-maset til å kunne foreta en beslutning som ikke er farget av hype, samtidig som du kanskje har fått tid til å spille litt flere av fjorårets viktigste spill. Vi kommer til å annonsere vinnerne av de forskjellige kategoriene i en rekke nyhetssaker fremover, og vi begynner allerede 1 februar.

Ha et videre fabelaktig spillår, folkens! Klikk dere inn på listene og se kåringene våre, og glem for all del ikke å være med og stemme frem publikumsfavorittene for 2009!

/Magnus Tellefsen, redaksjonssjef

Fortsett til første kategori >>

Foruten de du finner i Gamereactor årets spill 2009 har vi også delt ut priser i flere andre kategorier. Disse kan du lese om i vårt desembernummer.

Hva er ditt favorittspill fra 2009?
Vær med og bestem! >>