Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
ARK Park

ARK Park

Hvor langt tilbake i tid må du reise for å finne bunn i bøtta for VR-spill? Svaret er ca 65 millioner år...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

For over ett år siden laget Crytek et Jurassic Park-inspirert VR-spill som het Robinson: The Journey (2016). Det var en stor skuffelse, men vi kunne trøste oss med at det så bra ut. Nå er det Chinese Snail sin tur å prøve å levere en ordentlig Jurassic Park-opplevelse I VR-format. ARK Park er basert på fjorårets overlevelsesspill ARK: Survival Evolved, og det er dessverre tydelig både i hvordan spillet føles, og ser ut. Dette spillet har ikke mange bein å stå på, og kan heller ikke støtte seg på et pent utseende.

Som sin storebror har ikke ARK Park et spesifikt plott. Spillere kan traske fritt rundt i en dinosaurpark, og oppleve alt det forskjellige den har å by på. Spillet har tre hovedseksjoner hvor man kan gjøre ting. I vitenskapsseksjonen kan man gå inn i en tom bygning og inspisere et par hologram-dinosaurer for å bli bedre kjent med dem. Og det er det hele.

I innsamlingsseksjonen er du ute i naturen og undersøker diverse flora og fauna. Denne seksjonen er nivåbasert, og for å låse opp neste nivå må du samle inn en viss mengde informasjon. Dette gjør du vet å skanne dyr, hamre løs på steiner med en liten hakke og veive hanskene dine foran forskjellige planter. Brettene er veldig små, og gir ikke mye rom for bevegelse. Så mye for "ute i det fri".

ARK ParkARK Park

Den tredje seksjonen er en fullstendig ulogisk skyteseksjon hvor man skal gå I dekning og skyte på dinosaurer for å beskytte basen sin. Men dinosaurene løper mot en rar scifi-inspirert...ting, og bryr seg ikke om spilleren overhodet. Når dinosaurene når denne tingen begynner de å rykke til og miste energi. Du, som spiller, må bruke en idiotisk pistol til å skyte dinosaurene med, og når de dør forsvinner de i løse lufta, som om dette egentlig er et skytespill fra tidlig 90-tallet.

Dette er en annonse:

Alle disse seksjonene og opplevelsene virker greie nok på papiret, men det er umulig å nyte dem på noe vis, mye fordi bevegelsene i spillet er helt forferdelige, uavhengig om du bruker Playstation Move eller Dualshock 4. Spillet benytter seg av en standard innenfor VR-spill, nemlig teleportering. Men du må velge teleporteringen ved å peke på ikonet med VR-headsettet ditt, og enten så er ikonet hyper-følsomt, eller så reagerer det ikke overhodet. Og fordi brettene er så små er det en masse usynlige vegger overalt, som gjør det å bevege seg enda vanskeligere og klønete. I tillegg er plasseringen av knapper og ikoner rotete og klumsete, og gir ikke alltid like mye mening. Bytter du fra Move-kontrollerne til Dualshock, ser du forsatt Move-kontrollerne på skjermen, i tillegg til at ikke alle funksjonene du trenger for å gå videre er tilgjengelige på Dualshock 4.

ARK ParkARK Park

Grafikken i ARK Park er ikke helt forferdelig, så lenge du ikke ser for nøye på den. Teksturene er utydelige og 3D-modellene er enkle og gammeldagse. Men det verste er nok hvor stivt alt er. Dinosaurene går rundt og rundt i det samme mønsteret, som om de er leketog på en bitteliten togbane. Animasjonene mangler masse og tyngde, og det ser ikke ut som om dyrene går fremover, de flyr. Og trær og busker ser ikke ut til å eksistere, så lett som dyrene bare går rett gjennom dem.

ARK ParkARK Park
Dette er en annonse:

Gameplayet er ikke mye bedre. Noen objekter kan plukkes opp og kastes ved å trykke ned en knapp, og så slippe den. Objektet kastes samme distanse hver gang, og lager den samme lyden når den lander, uansett om det er en busk, en stein eller en bøtte med vann. Objektene, sammen med dyrene, forsvinner når du har vært i kontakt med dem, og dukker opp igjen på sin originale plass etter en stund. Men noen brett har ikke denne reset-funksjonen, så da blir du bare stående der uten noe å gjøre.

Selv menyene har de greid å rote det til med, ved å plassere dem altfor lavt, slik at man får vondt i nakken når man prøver å tyde hva som står i de veldig få tutorial-tekstboksene som dukker opp. Du må holde hodet i en viss vinkel for at teksten i det hele tatt skal dukke opp, men selv når du holder hodet helt stille er det vanskelig å se den.

ARK Park har potensiale, men alt er så enormt dårlig utført at det er en skamplett på VR-spills, stort sett, gode navn og rykte. Det er omtrent en halvtime med innhold i spillet, hvis du orker å lide deg gjennom det. Men la oss glemme denne fiaskoen og heller se Jurassic Park III (2003) I stedet.

ARK ParkARK Park
HQ
HQ
HQ
02 Gamereactor Norge
2 / 10
+
Ideen.
-
Utførelsen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

5
ARK ParkScore

ARK Park

ANMELDELSE. Skrevet av Ossi Mykkänen

Hvor langt tilbake i tid må du reise for å finne bunn i bøtta for VR-spill? Svaret er ca 65 millioner år...

0
ARK kommer til virtual reality

ARK kommer til virtual reality

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Snail Games har offentliggjort ARK Park, et virtual reality-spill som vil la oss utforske verdenen fra ARK: Survival Evolved. Konseptet kan minne en god del om Jurassic...Loading next content