Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Fra fan til skaper

Robin Høyland, bedre kjent som arneisback på forumet vårt, har i fire år jobbet med å lage et helt nytt Zelda-spill. Vi har snakket med den kreative 18-åringen om hobbyprosjektet hans.


Skal man først gå i fotsporene til en spillutvikler kan man like godt velge den største av dem alle med en gang. Shigeru Miyamoto. Som mange andre tenåringer har Robin Høyland blitt fortapt i Miyamotos magiske fortellinger fra Hyrule om helten Link som skal redde prinsesse Zelda. Men i motsetning til de fleste tenåringer ønsket Robin å lage sin egen fortelling om vår grønnkledde helt.
- Det hele starter med ideen min om å forklare en haug av ting som så langt har skapt mange spørsmål i Zelda serien. Fuglen på skjoldet til Link er en av de tingene. Hvordan Hyrule plutselig ble fylt med vann er jo selvfølgelig også et stort spørsmål selv om det har blitt fortalt, dog uten å faktisk fortelle alt. Og ja, siden Phoenix tidsmessig foregår mellom Ocarina of Time og Wind Waker/Twilight Princess, er det godt mulig nettop dette blir forklart, forteller Robin.

Fortell litt om Hylian Phoenx
- Hylian Phoenix er et Zelda-spill laget av meg som er en stor Zelda fan. Spillet blir laget slik at det skal føles som et faktisk spill i serien. Du spiller selvfølgelig som den stumme gutten, kalt Link. Link i Phoenix, i motsetning til andre Zelda-spill, har faktisk en bakgrunnshistorie som blir lagt vekt på i spillets gang.

Hva slags historie har du gitt Link?
- Noen år før spillets historie starter var det en stor krig. Mange innbyggere av Hyrule rømmer til nabolandet, Celdena, for å komme vekk fra krigen. På vei til Celdena finner Earl en liten gutt som er etterlatt på et alter midt i Hyrule Field. Earl tar med seg gutten, og slår seg ned i et fjellområde like ved grensen til Hyrule, kalt Celdena Highlands. Det er her spillet i seg selv starter, men mer vil jeg ikke si om hva som skjer.

Du nevnte fuglen på skjoldet tidligere, hvilken rolle får den?
- Det er klart at en viss fønix vil ha en slags rolle i spillet. Dette er en karakter man ikke tidligere har lagt vekt på i Zelda-serien, men hvis man ser litt på tidligere spill vil du kunne se hva jeg mener er "The Hylian Phoenix". For eksempel "Hylian Shield" i Ocarina of Time, som har en rød fugleformet logo midt på skjoldet.

Foruten Zelda, hva har ellers inspirert spillet?
- Jeg sitter i en bil, på vei opp Trollstigen. Jeg studerer det flotte miljøet landet vårt har og sammenligner det med områder fra favoritt spill-serien min, Zelda. Jo lenger nord vi kommer, jo grønnere blir vannet. Snart hadde det en fantastisk emerald grønn, men veldig klar farge. Øynene mine flyttes opp mot fjelltoppene over, og mens Zelda-sanger skyller ut av iPoden ser jeg teksten "The Legend of Zelda" trå fram foran fjellene. Det var da jeg visste at jeg ville lage et Zelda spill selv. Et med episke proposjoner.

Hva håper du å oppnå med spillet?
- Jeg håper jeg kan skape pur spillglede hos spilleren, akurat slik som første gang du puttet A Link to the Past ned i Super Nintendoen din og skrudde på. I tillegg, som nevnt ovenfor, vil jeg besvare en god del spørsmål serien har skapt opp igjennom årene. En annen ting som er veldig viktig for meg, er å ha en historie som virkelig fengsler en, og grafikk som ser bra ut. Så langt synes jeg selv at jeg har klart dette veldig bra.

Drømmer du om å jobbe som spillutvikler?
- Opp igjennom årene har jeg hatt mange drømmer. Min første drøm var vel å bli paolentolog og grave opp dinosaurer. Nå er ikke dette den letteste jobben å få, og etter moren til en kamerat fortalte dette og gruset drømmen min til det hinsidige, har jeg egentlig vært veldig åpen for jobb. Jeg skulle veldig gjerne jobbet med spill, da med historieutvikling eller såkalt "mapmaking", for det er noe jeg gjør veldig bra. Det er jo ikke altfor lett å få en jobb som dette uten å ha kontakter, men slik er nå min situasjon og det må jeg bare leve med, inntil videre.

Hvor mange timer har du jobbet med Hylian Phoenix?
- Ja, nøyaktig hvor mange timer jeg har jobbet med det er jeg nå ikke sikker på, men jeg kan fortelle deg at jeg har nå jobbet med dette prosjektet i nesten fire år, så det blir jo noen timer. Nå er jeg ikke helt alene om prosjektet... jeg har to andre som jobber under meg. Den ene personen, som da bare vil at jeg skal nevne han som "Nuvo", hans kallenavn på internett, lager musikken til spillet, og han gjør en strålende jobb. Den andre personen er Joe. Han er min koder og er ganske viktig for spillets gameplay. Joe lager for det meste bosser og andre monstre Link kan sloss mot. Nuvo og Joe har jo selvfølgelig lagt inn noen timer i spillet selv, men langt ifra like lenge som jeg har. Joe har vært med i to år, og Nuvo har bare kommet inn nå i det siste året. Hvis vi skal regne litt, så kan vi si at jeg jobber 24 timer i uken, cirka, og det blir jo litt fordelt på fire år.

Vi i Gamereactor ønsker Robin lykke til videre med hobbyprosjektet, og håper Nintendos advokater ikke kommer løpende med det aller første. Vil du se en trailer fra spillet kan du klikke på denne linken, og vil du kontakte Robin kan du sende han en mail på velociraptor_rob@hotmail.com.