Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Se opp for disse filmene i 2011

Snart står høsten klar til å ta oss med storm, så jeg har sørget for å kartlegge hva vi kan se frem til på kinofronten de kommende månedene. Tiden fremover er velsignet med stor filmbredde, så det er bare å åpne sansene.


Jeg har snoket litt i hvilke kinofilmer vi kan vente oss resten av dette året, og utvalget er stort - nesten for stort. Det er fort gjort å gå seg vill i kinojungelen, så jeg har tatt på meg oppdraget med å gi dere en liste med kommende godbiter. Kinoprogrammet denne høsten har en veldig fin bredde, men det er ikke alltid like enkelt å vite hva man bør se, eller hvorfor noen filmer er verdt litt ekstra oppmerksomhet.

Da gjenstår det kun å si les, nyt og kom dere på kino.

Rise of the Planet of the Apes
Premiere: 12. august
Sjanger: Science Fiction
Regi: Rupert Wyatt
Skuespillere: James Franco, Andy Serkis og John Lithgow

Glem alt du trodde at du visste om Planet of the Apes. Den gamle filmserien er legendarisk, men ryktet fikk en lei knekk i 2001, da Tim Burton og Marky Mark leverte et makkverk av en nyinnspilling. Hele poenget med at de var på denne kloden ble fullstendig ignorert. De bommet med god margin, og all stemning og de interessante idéene fra 1968 druknet i en Hollywood-klisjé som Burton neppe er særlig stolt av. Dagens film har et frittstående manus, og det later til å bli riktig så spennende å få se hvordan de tar for seg starten av apenes overlegenhet og deres fremtidige dominans.

Helt Julius: Fremad, karer! Det er kun fire bananer igjen i fruktdisken!

Hodejegerne
Premiere: 26. august
Sjanger: Thriller
Regi: Morten Tyldum
Skuespillere: Axel Hennie og Nikolaj Coster-Waldau

Jo Nesbøs roman er klar for lerretet. I myldret av dårlige eller middels gode norske filmer, kommer det av og til en kommersiell perle. Sist var det Max Manus, og denne gangen er Axel Hennie tilbake som hodejeger og kunsttyv. Vi vet at Jo Nesbø har blitt konsultert flittig under manusforfattingen og selve innspillingen, og jeg er trygg på at han har gjort sitt ytterste for å gjenskape spenningen fra romanen.

Got milk?

Oslo 31. august
Premiere: 31. august
Sjanger: Drama
Regi: Joachim Trier
Skuespillere: Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner og Ingrid Olava

Filmen fikk stående ovasjoner i Cannes, og det er et av verdens mest nådeløse publikum. Anders Danielsen Lie skal bære denne filmen ganske alene, og det tror jeg ikke blir annet en fantastisk. Han har tidligere imponert meg i Reprise og NRK-serien Koselig med peis. Det sies også at motspillerne hans bidrar til en troverdig dialog, og det er noe vi ikke er bortskjemt med i norsk film.

Stirrekonkurranse: Neida, det blir ikke ubehagelig - jeg lover.

Cowboys & Aliens
Premiere: 9. september
Sjanger: Science Fiction
Regi: Jon Favreau
Skuespillere: Daniel Craig og Harrison Ford

Jon Favreau har tatt en liten pause fra Iron Man, men han har ikke byttet sjanger i vesentlig grad. Det er fortsatt science fiction og action som er hovedingrediensene. Jeg liker veldig godt hvilke valg han har gjort med regien av actionscener tidliger, og han har en god sans for humor. Både action og humor er faretruende nært å bli harry, men han er for kul til å la det gå for langt. Western og science fiction er steampunk av beste sort.

Si meg, er det en laserkanon du har der, eller er du bare glad for å se meg?

Kong Curling
Premiere: 23. september
Sjanger: Komedie
Regi: Ole Endresen
Skuespillere: Atle Antonsen, Kåre Conradi og Linn Skåber

Det har vært lite snakk rundt denne filmen, men den ser ut til å kunne bli en god komedie. Manus er av Atle Antonsen, som også spiller i filmen. Andre skuespillere er Kåre Conradi, Linn Skåber, Harald Eia, Bård Tufte Johansen og mange flere. Handlingene er lagt til curlingmiljøet, hvilket er både pussig og fascinerende. Det er ingen tvil om at det er nok av materiale der til å lage en komedie, og Atle Antonsen har bevist at han kan skrive gjennom den hysteriske serien Etaten.

Det advares mot sterke scener som innholder blant annet treningsdresser og lyskestrekk.

Dette er del én av to artikler som omhandler høstens kinofilmer. Andre og siste del kommer på fredag.