Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Våryre IOS-anbefalinger

Mobilspillene har aldri vært bedre, og med våren rett rundt hjørnet har vi hentet frem noen IOS-anbefalinger å ta med seg...


Vi har fått en liten forsmak på våren de siste ukene, men selv om parkområdene blomstrer og uteserveringene lokker med noe gyllent i glassene finnes det alltid en anledning til å fiske frem mobilen for å kose seg med litt spilling.

Jeg har saumfart App Store for å finne frem til de virkelige spillperlene, og i prosessen har det dukket opp mye forskjellig. Her er noen spill du må teste, og selvfølgelig noen du bør styre unna.

Reckless Racing 2
Sjanger: Racing
Format: Ios
Pris: 29,-
Status: Anbefalt

Spillet har ingen skademodell, men det kan likevel være mye å tjene på en T-bone i ny og ne.

Dette har vært en klar vinner etter at jeg hadde spilt gjennom Grand Theft Auto III. Selv om jeg har prøvd bilspill med isometrisk perspektiv tidligere, var det først da jeg prøvde Reckless Racing 2 at jeg ble overbevist. Bilene føles balanserte, og kjøringen tillater mye knuffing og kreativitet. Kameraets originalinnstillinger lar det sveve rundt bilen, men etter å ha fullført spillet én gang, låste jeg det fast bak bilen. Dette resulterte i en helt ny opplevelse, og kjøringen fikk en ny dybde.

Robber Rabbits
Sjanger: Puzzle
Format: Ios
Pris: 7,-
Status: Styr unna

Jada, de er fryktelig søte, men det er ikke nok til at spillet blir bra.

Finne løsninger på hvordan stjele iskrem i rollen som to maskerte ranere i kaninskikkelse høres kanskje både sjarmerende og morsomt ut. Det er det ikke. Jeg skal ikke påstå at kaninene ikke er sjarmerende, men spillet sett over ett klarer ikke å imponere. Gåtene som skal løses ved hjelp av en korkpistol føles ikke spesielt givende. Tilfeldighetene får ofte for stor betydning, og raseriutbruddene mine har nesten fått meg kastet av bussen flere ganger. Ikke gøy.

Mass Effect Infiltrator
Sjanger: Action
Format: Ios
Pris: 45,-
Status: Anbefalt

Skal vi se...litt Singularity her og noen skuddsalver der - perfekt!

Sjangerbeskrivelsen er ikke feil. Dette er på ingen måte et rollespill slik vi kjenner fra Mass Effect-serien. IOS-spillet er i mye større grad actionorientert, og det fungerer veldig godt. De har beholdt noen av egenskapene slik at du er ikke avhengig av kuler og krutt alene - det er også her mulig å bruke Singularity på fiender i dekning før du peprer løs mens de svever hjelpesløse i luften. Kontrollen føles god og bidrar til at skytespillet fungerer på touch-skjermen.

Kids vs Goblins
Sjanger: Rollespill
Format: Ios
Pris: 19,-
Status: Styr unna

Kom igjen! Mamma blir sååå glad hvis vi kommer hjem med krabbe til middag.

Kids vs Goblins plasserer deg på en øde øy sammen med to søsken, men uten lillebror. Han er nemlig tatt til fange av øyas onde trollkonge, og sammen skal dere bruke våpen og magi for å vinne ham tilbake. Til tross for noen vellykkede forsøk på syrlig ironi, er det lite ved spillet som pirrer nysgjerrigheten min. Lange lastetider ødelegger for et spill som skal spilles i korte økter. Man kan hoppe over historien presentert som en gammel bok, men siden rollespill ofte er drevet av historien skyter utviklerne seg selv i foten ved å gjøre det på denne måten.

Lumi
Sjanger: Plattform
Format: Ios
Pris: 7,-
Status: Anbefalt

Lumi jobber seg gjennom utfordringene i jakt på ildfluer som han senere donerer til døde trær - sjenerøs type.

Universet blir lagt i totalt mørke, men heldigvis kontrollerer du et glødende rumpetroll. I denne rollen skal du samle inn små lyskuler som du bruker til å henge på trær for å på denne måten lyse opp et større område av gangen. Massevis av friske og fysikkbaserte plattformelementer gjør Lumi til en enkel, men komplett spillopplevelse som passer perfekt til små økter. En lysende sjarmbombe...Eh, sjarmrumpetroll.

Har du en Android-telefon? Sjekk ut Mortens Android-anbefalinger.