Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

De 10 beste Gamecube-spillene

Redaksjonen har barket sammen for å kåre de 10 beste spillene til den legendariske firkanten. Det har blitt mye diskusjon, gode tilbakeblikk og nostalgi. Av erfaring går vi ut i fra at dere er 100 prosent enige i listen? Snakkes i kommentarfeltet...

  • Tekst: Redaksjonen

10. Fire Emblem: Path of Radiance
Sjanger: Strategi / Utvikler: Intelligent Systems / Utgiver: Nintendo / År: 2005
Spillet var en unik opplevelse for de med sansen for turbasert strategi. Foruten å tilby det velbalanserte kampsystemet med "stein-saks-papir"-lignende kvaliteter som kjennetegnet serien i utgangpunktet, fikk spilleren servert svært vakre mellomsekvenser og tøffe kampanimasjoner i 3D. Vi fikk også en spennende historie om leiesoldaten Ike, eksil-prinsessen Elincia og kontinentet Tellius som var splittet av hat og fordommer mellom de menneskelige beorc og de mer dyriske laguz. Sistnevnte rase kunne forvandle seg til dyr og rive motstanderen på slagmarken i fillebiter, noe som gjorde kampene langt mer spennende enn før. Det er ikke uten grunn at spillet, til tross for lang varighet, ble spilt både tre og fire ganger.

9. Eternal Darkness
Sjanger: Skrekk / Utvikler: Silicon Knights / Utgiver: Nintendo / År: 2002
Eternal Darkness gjorde en del grep for å drive spillerne til vanvidd. Ikke nok med at vi ble skremt av skapninger fra helvete og skumle herregårder - plutselig fikk vi feilmeldinger, insekter som kravlet over skjermen og tilfeldige dørbank som fikk oss til å tro at noen var på vei inn i stuen. Alle disse narrestrekene i kombinasjon med en god historie og variert monsterslakt gjorde Eternal Darkness til en klassiker.

8. Pokémon Colosseum
Sjanger: Rollespill / Utvikler: Genius Sonority Inc / Utgiver: Nintendo / År: 2004
Pokémon-fans verden over gikk av skaftet da Pokémon Colosseum ble annonsert på E3 i 2003. For første gang skulle vi få et skikkelig Pokémon-eventyr i 3D. Men istedet for å løpe rundt i høyt gress på jakt etter elektriske mus skulle man nå fange andre treneres Pokémon, ved hjelp av en såkalt Snag machine. Fantastisk musikk, actionfylte kamper og det faktum at lommemonstrene kunne byttes over til Game Boy Advance-spillene var med på å gjøre Pokemon Colosseum til ett av kubens aller beste spill.

7. Soul Calibur 2
Sjanger: Fighting / Utvikler: Project Soul / Utgiver: Namco / År: 2003
Lite bringer frem så mye engasjement hos spillere som slåssespill. I en tid hvor Tekken var nærmest enerådende på PS2-markedet, tok den kritikerroste Soul Calibur-serien oss tilbake til 1500-tallet med sverdslag, barmfagre kvinner og episke musikk. Sylskarp grafikk, velbalansert kampsystem og stort utvalg av figurer og våpenkunster gjorde Soul Calibur 2 til en flerspiller-vinner. I tillegg hadde hver konsoll sin eksklusive rollefigur: Xbox hadde Spawn (gjesp!), PS2 hadde Heihachi (meeh...) og Gamecube kunne skilte med selveste Link fra Zelda-spillene (wo-ho!). Å kjempe med Master Sword, bomber og boomerang hadde aldri vært mer tilfredsstillende enn i Soul Calibur 2.

6. Star Fox Adventures
Sjanger: Action/Eventyr / Utvikler: Rare Ltd. / Utgiver: Nintendo / År: 2002
Shigeru Miyamotos romfartsserie Star Fox var på SNES og N64 preget av solide spill hvor luftkamper i en Arwing-cockpit stod i sentrum. Overraskelsen var derfor stor da det lenge planlagte N64-spillet Dinosaur Planet fra Rare plutselig ble forflyttet til Gamecube og vevd inn som et spill i Star Fox-serien. For første gang skulle Fox McCloud stige ut av romskipet og ta seg frem til fots på en planet befolket av dinosaurlignende skapninger (senere kalt Sauria). Resultatet ble et spennende eventyr hvor Star Fox møtte Zelda møtte Banjo-Kazooie. Mange fans klaget over at spillet gikk for langt bort fra seriens røtter og originale konsept, men selv har vi bare gode minner fra Fox McClouds utforsking av Sauria og møtet med den vakre hunnreven Krystal.

5. Super Mario Sunshine
Sjanger: Plattform / Utvikler: Nintendo / Utgiver: Nintendo / År: 2002
Nok en gang hadde Prinsesse Peach klart å rote seg opp i problemer, midt i ferien på den tropiske øya Delfino Isle. Denne gangen var det en mystisk skygge av Mario som hadde kidnappet henne. Dermed måtte Mario ut på eventyr igjen, men denne gangen fikk han hjelp. Med seg hadde han et snakkende, vannsprutende hjelpemiddel kalt FLUDD og Yoshi for å bevise at han ikke er skyldig i rotet dobbelgjengeren hans har skapt. På vei til Marios frihet stod kreative pusleoppgaver, fabelaktige plattformelementer og sprøe fiender.

4. Resident Evil 4
Sjanger: Skrekk / Utvikler: Capcom / Utgiver: Nintendo / År: 2005
Før i tiden var skrekk i spill basert på en tung og haltende kontroll, og et kamera som ikke avslørte alle av rommet kriker og kroker. Det var et effektivt men forutsigbart verktøy som så ut til å ha kommet for å bli. Med Resident Evil 4 brøt Capcom med de satte reglene, og kastet seg ut i upløyd mark som skulle vise seg å inneholde spanske bønder, sylskarp spillkontroll, forbausende god variasjon og elegant brettdesign. En verden full av gamere venter fortsatt på en verdig arvtager. Vi tar av oss hatten for Capcom.

3. Metroid Prime
Sjanger: Action / Utvikler: Retro Studios / Utgiver: Nintendo / År: 2003
Skepsisen var stor da Metroid-serien skulle ta turen inn i tre dimensjoner for første gang. Det hadde gått åtte år siden vi hadde sett hodejegeren Samus Aran. Den gang ukjente Retro Studios hadde en massiv oppgave foran seg. Men de var uredde og gjorde Metroid Prime til det beste spillet i serien for mange. Her fikk du oppleve alt gjennom Samus' egne øyne og utforske en massiv og mørk verden. Spesielt det dystre i Prime gjorde at opplevelsen ble mystisk og skummel til tider. Du visste aldri hva som befant seg bak den neste døren.

2. Super Smash Bros. Melee
Sjanger: Fighting / Utvikler: HAL Laboratory / Utgiver: Nintendo / År: 2002
Oppfølgeren til suksessen Super Smash Bros. var uunngåelig. Her ble du servert en suppe av det beste Nintendo har å komme med. 26 spillbare figurer, 29 baner og en enspillerdel man kunne spille om og om igjen. Men det beste med Melee var uten tvil flerspillerdelen. Opptil fire personer kunne slå hverandre ihjel med lasersverd, bomber, baseball-køller, Pokemon, epler og en hel del annet. Det blir faktisk arrangert store turneringer hvert år i Gamecubes bestselgende spill, hele 10 år etter utgivelsen.

1. The Legend of Zelda: The Wind Waker
Sjanger: Action / Utvikler: Nintendo / Utgiver: Nintendo / År: 2003
Ikke bare endte The Legend of Zelda: The Wind Waker opp med å bli et solid og unikt spill: Det er muligens ett av de beste (Zelda-)spillene i historien. Links eventyr fra øy til øy over det store havet var en tilnærmet plettfri opplevelse mettet med personlighet, sjarm, dybde, utfordringer, spenning og ikke minst noen av de beste komposisjonene serien har opplevd utenom Ocarina of Time. Ikke verst for et spill som ble anklaget for å være både barnslig og urealistisk. Tidenes beste Gamecube-spill, det er en samlet redaksjon enige om!