Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler
FIFA 17

Guide: Slik dominerer du i FIFA 17

EA har gjort mange endringer i årets FIFA og dermed levert et av de beste spillene serien har sett på mange år. Her er våre tips for å briljere over hele banen denne sesongen...


Det er et kompleks fotballspill, FIFA 17. Årets innslag i verdens største sportsserie har mange spillmekanikker å sette seg inn i, samt en rekke mekanismer som kjører i bakgrunnen. Én medspillere stikker på løp, mens en annen går i støtte, og det er opp til deg hva som skal skje videre. Skal du spiller støttepasningen, bli stående og skjerme ballen, eller prøve deg på en lobb i bakrommet. Kanskje du har mest lyst til å gå på et raid på egenhånd, og vise frem alle fintene du har lært deg? Folk som spiller FIFA nå og da vil klare seg fint med kjernen i gameplayet, men hvis du virkelig skal mestre spillet må du lære deg de små nyansene også. Med nok trening kan du bli en mester på den digitale gressmatta, og vi har tipsene som hjelper deg på veien. La oss begynne på egen banehalvdel.

Les også: Anmeldelse: FIFA 17

Forsvar

En av de største utfordringene for nye spillere ligger i det defensive. Dette har vært krevende helt siden EA endret forsvarssystemet i FIFA 12. Det nye systemet betyr at man ikke bare kan holde en knapp inne og vente på at spilleren snapper opp ballen for deg. I stedet handler det om posisjonering og timing. Det gjelder å legge inn taklingen på riktig tidspunkt og vise tålmodighet.

Forsvarstips 1) Vær taktisk - For å kunne forsvare deg skikkelig må du ta høyde for taktikken laget har gått for. Hvis resten av stallen har fått beskjed om å legge lavt press nytter det ikke at du løper rundt som en hodeløs kylling. Tilpass spillingen din til taktikken, eller gå inn og endre taktikken slik at den passer deg. Hold også øye med hvilken spiller du kontrollerer til enhver tid, ettersom ikke alle er like gode eksempelvis på sklitaklinger. Som i virkeligheten har de ulike spillerne både styrker og svakheter, og det gjelder selvsagt å spille på styrkene deres.

Forsvarstips 2) Unngå å selge deg - Å rushe mot en motstander for å takle er sjelden et lurt trekk. Når man kommer hurtig inn i duellen er det fort gjort å gjøre en liten feilberegning, og da kan motstanderen smette enkelt forbi deg. Å gjøre denne feilen er det fotballspillere ofte omtaler som å selge seg, og en langt bedre metode er å gå varsomt inn mot fyren som stormer mot deg med ballen i beina. Det handler som å senke tempoet hans og blokkere mulighetene hans til å passere deg, og deretter sette taklingen. Bruk "jockey"-knappen (LT (X1) / L2 (PS4)) for å skråstille deg og senke tyngdepunktet til spilleren din. Vent så på det rette øyeblikket for å legge inn nådestøtet, fortrinnsvis når motstanderen er i ubalanse.

Forsvarstips 3) Hindre skudd og innlegg - Å la noen storme inn foran eget mål er aldri noen god idé. Det er jobben din som forsvarer å gi keeper så lite å gjøre som mulig. Man bør derfor presse motstanderen ut mot kanten før man forsøker å overta ballen, slik at man ikke er i like skummel situasjon hvis man taper duellen. På tilsvarende måte burde man forsøke å hindre innlegg fra motstander når man først er ute på kanten. I stedet burde man presse dem til å velge en støttepasning, selv om dette betyr at du ikke overtar ballen helt ennå. Ofte kan dette være smartere enn å gå i duell ute på vingen, ettersom fallhøyden også her blir stor dersom motstanderen får lurt seg forbi. Nøkkelen ligger med andre ord i å være tålmodig, og forsøke å erobre ballen når man har sikring eller er i en ufarlig posisjon.

Forsvarstips 4) Bruk Skill Games - Minispillene i FIFA 17 er ypperlige, og kan hjelpe deg til å bli bedre i alle faser av spillet. Dette gjelder ikke minst for forsvarsspillet, så bruk dem for alt de er verdt. Prøv et par ekstra ganger når de dukker opp i loadingen, og vurder å fiske dem frem fra menyen av og til for å spikre bedre poengsummer.

FIFA 17FIFA 17
FIFA 17FIFA 17FIFA 17
FIFA 17FIFA 17