Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler
Gears of War 4

Åtte tips: Slik takler du Gears of War 4 på Insane

Det nye Gears of War 4 er like brutalt som seriens tidligere kapitler. På høy vanskelighetsgrad er det hardt å overleve, men med våre tips i bakhodet har du bedre sjanser...


Denne uken ble Gears of War 4 sluppet, men vi i Gamereactor fikk kloa i spillet for noen uker siden. Et slik privilegium kaster vi naturligvis ikke bort, og du kan allerede lese om det nye spillet i anmeldelsen vår. I tillegg har vi rukket en ekstra gjennomspilling av historiedelen, og denne gangen gikk vi for den tøffeste vanskelighetsgraden. Vi valgte "Insane", og sørget for å ha notatblokka tilgjengelig underveis. På denne måten kunne vi skrive ned erfaringer vi gjorde oss på veien, som kan gjøre det enklere for andre å følge i fotsporene våre. Resultatet ble åtte hendige Gears of War 4-tips.

Før vi går videre kan vi betrygge med at det ikke kommer noen spoilere knyttet til Gears 4-historien i denne teksten, men vi nevner et par nye fiendetyper og et og annet nytt våpen.

1. Ikke undervurder våpnene
Vi vet at det er lett å havne i et låst mønster, der man holder seg til det gamle radarparet man kjenner fra tidligere. Ikke misforstå, Lancer pluss Gnasher er ofte en fin og effektiv kombo, men når man jekker opp vanskelighetsgraden kan man spare seg mye frustrasjon ved å heller velge våpen som passer til situasjonen.

Hammerbursten for eksempel, er heftig i Gears of War 4, særlig når den brukes av noen som klarer å sikte skikkelig. Den er stødig og pålitelig, og deler ut mer skade fra hver salve enn de fleste alternativene. Boltok-magnumen er tilsvarende hendig, og du gjør lurt i å utforske de nye våpnene som er lagt til. Alle sammen er laget for å skinne under visse omstendigheter, mens de er mindre effektive i andre. Kunsten ligger derfor i å identifisere styrkene og svakhetene til hver gønner, og bruke dem deretter. På denne måten slipper man å havne i en snikskytterduell med en hagle.

Gears of War 4Gears of War 4

2. Ikke bli overrumplet
Fiendene i Gears of War 4 er mer aggressive enn noen gang før, og det er ikke uvanlig å se en blodtørstig fiende som ofrer alt for å presse deg vekk fra en sikker posisjon. Ser du en slik villmann komme stormende mot deg er det viktig å rette ilden mot vedkommende, før han kommer helt innpå. Skulle dette skje er det lureste å stå klar med motorsagen, men aller helst bør de stoppes tidligere.

Fiendetypen Juvie er ekstra hissige på denne taktikken, så vær oppmerksom hver gang noen slike dukker opp. De har dårlig rekkevidde, men kommer de helt opp i ansiktet ditt er de et mareritt å hanskes med. Gjør alt for å ta dem ut fra avstand, og dukker det opp tre-fire stykker samtidig kan det være lurt å trekke seg bakover om man har mulighet. Selv hvis du overlever et par nære møter med dem vil jo andre fiender kunne komme seg nærmere mens du er opptatt med en Juvie, slik at problemene bare fortsetter straks du er fri.

Gears of War 4Gears of War 4

3. Pouncers krever tålmodighet å beseire
De nye Pouncer-fiendene krever en annen taktikk enn de fleste andre. Disse beistene søker nemlig dekning på samme måte som deg, og hopper kun frem når de tror kysten er klar. Planen deres er å snike seg innpå for å overrumple deg, og takket være den kraftige halen deres er de mest farlige på kloss hold. Fra avstand kan de likevel sende avgårde sylskarpe pigger mot deg, så det gjelder å ha respekt for dem. Ettersom de er pansrede på ryggen er det magen deres du bør sikte på, så vær tålmodig og vent på det rette øyeblikket før du skyter.

4 Bruk stormene til din fordel
En spillteknisk nyhet i Gears of War 4 er de kraftige stormene som plager Sera etter årevis med uavbrutt krig på planeten. Globale ødeleggelser har fått sine konsekvenser, men for deg er uværet en velsignelse i forkledning. Vinden er nemlig så sterk at den kan rive løs tunge gjenstander i omgivelsene, som kan skade og i noen tilfeller faktisk drepe fiender. Hold derfor utkikk etter delvis løse gjenstander som kan skytes fri med noen velplasserte skudd. Ett eksempel på noe slikt er betongrør som er spent fast flere steder i løpet av historien. Hvis disse skytes fri mens det blåser forvandles de til gigantiske prosjektiler, som er effektive samtidig som kaoset er spektakulært å se på.

På motsatt side kan vinden også skape problemer for deg. Å kaste granater i motvind er like dumt som det høres ut som, og prosjektilvåpen som Dropshot og Buzzkill blir påvirket av vindkastene. Prosjektilene blir ikke sendt i retur, men det er merkbart vanskeligere å sikte og treffe når det blåser. På toppen av dette er det naturligvis tungt for JD og co. å løpe mot vinden.

Gears of War 4Gears of War 4
Gears of War 4Gears of War 4