Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Lise Loennechen - Miss Gamer 2017

Veien til Miss Norway er preget av trening og ...Overwatch? Vi har møtt en missekandidat som har innsett hva spilling kan tilby - dette er Lise Loennechen.


Vi får alle et bestemt bilde i hodet når vi hører uttrykket "gamer". Enkelte ser nok da for seg en spinkel, ung gutt med fett hår og kviser. Langt fra alle har dette bildet, men de fleste ser i alle fall ikke for seg vakre kvinner. Vel, spillindustrien har forandret seg gjennom årene, og antallet som koser seg med videospill øker stadig. En stor del av disse er også jenter, og ikke alle gjemmer interessen sin for omverden. En av disse er Miss Norway-kandidaten Lise Loennechen. Vi bestemte oss derfor for å ta en prat med henne om interessen for videospill, og hennes opplevelser med å være en kvinne i det som til tider kan være et ufint miljø.

Begynnelsen
Lise er en 25 år ung kvinne fra Oppsal i Oslo. Her vokste hun opp med et aktivt liv fylt med både fotball, ridning og korpsspilling. Mellom slagene var det godt å slappe av med litt Super Mario, Mario Kart, Zelda og Tekken 3 i de få pustepausene hun fikk. På den tiden var det dog ikke mye tid til det, så det skulle ta rundt 17 år før interessen virkelig ble vekket til live.

Da møtte hun sin meget spillinteresserte kjæreste, noe som ga henne et mer dyptgående innblikk i spillverden.

"Jeg, som jeg tror mange andre jenter er, var skeptisk i starten. Det virket komplisert, vanskelig og litt barnslig, men da jeg først prøvde forsto jeg hvor gøy og krevende det faktisk var. Ting har utviklet seg så drastisk på kort tid og spillverden er utrolig variert og rik."

Hun var bitt av basillen. Til tross for all tiden hun viet til kroppsbygging og veien mot å bli Miss Norway, befant hun seg nå oftere foran TV- eller PC-skjermen med videospill. Hun og stefaren tok seg plutselig noen runder med Mario Kart 8 da hun var på besøk, mens hun spilte Alien: Isolation, Counter Strike og mer hjemme med kjæresten.

Alien: Isolation ble i skumleste laget for Lise, og skal vi være helt ærlige gjelder det mange av oss også.

Det positive overdøver alt annet
Den nye lidenskapen hennes begynte da å bli kjent i omverden. Hun fikk noen relativt ufarlige kommentarer som "nerd" og "geek", men fikk også se noen mindre hyggelige meldinger som ikke passer seg på trykk. Heldigvis hadde hun forståelse for hvordan videospill kan se ut for de som ikke gir interessen en sjanse, så lot det ikke gå for hardt innpå seg. Noe annet som kan ha vært med på å uskadeliggjøre disse få negative kommentarene var all positiviteten hun opplevde.

"Jeg spiller mest med kjæresten min og vennene hans, men spiller også mye alene. Med mic og chat får man fort bekjente og det blir en slags møteplass. Det er gøy når du logger på og folk du har fått ett slags forhold til sier hei og slår av en prat. Gaming er langt fra asosialt."

Nå arrangerer hun og bestevenninnen ofte spillkvelder hvor de og kjærestene deres storkoser seg med ulike spill. Favorittspillet for tiden er Overwatch. Her kommer det tydelig frem at Lise liker spenning og variasjon i spill. Favorittfigurene hennes er nemlig Hanzo, Lucio og Pharah. Blizzards meget populære spill står også for et av hennes beste spillminner:

"Mitt absolutt beste spillminne er første gang jeg fikk "Play of the Game" etter mange timer foran PC-en. Jeg startet som komplett nybegynner innen PC-gaming, og spilte med spillere langt over mitt ferdighetsnivå siden jeg spilte på kjærestens konto. Dette gjorde det bare ekstra stas da jeg endelig nådde "gulroten". Jeg ble helt i ekstase (jeg er litt dramatisk av meg), tok bilde med telefonen for å ha bevis, og ringte kjæresten min som var på jobb for å skryte av hvor "pro gamer" jeg hadde blitt."

Slike opplevelser øker stadig engasjementet hennes for videospill, og hun blir stadig mer opptatt av hva som kommer i fremtiden. I nærmeste fremtid gleder hun seg blant annet til Horizon: Zero Dawn ("Girl power!") og For Honor. Hun har altså gått fra det for mange blir betraktet som "mainstream"-spill til store spill som tar tid. Samtidig gleder hun seg til å se hva virtual reality kan tilføre spillverden.

Blant spillene Lise gleder seg mest til i år finner vi Horizon: Zero Dawn.

Ufortjent dårlig rykte
Dette viser jo klart at man raskt kan finne noe man virkelig liker om man gir videospill en sjanse. Jente eller ei. Lise har ikke latt seg skremme av fordommene og tanker mange har om jenter som spiller. For å bruke hennes egne ord:

"Gaming har fått et dårlig rykte av mange som nerdete og bortkasta tid. Det er bare vås! Gaming har gitt meg gode minner, utfordringer, nederlag og seire. Jeg har lært å spille på lag, forstå taktikker, fått adrenalin på en annen måte enn tidligere, og opplevd gripende historier i forskjellige verdener. PC-kunnskapene og engelsken min har også blitt bedre. Jeg anbefaler derfor alle jenter og gutter i alle aldersgrupper til å stupe inn i de fantastiske universene dataspill har å by på."

Her har dere det altså svart på hvitt. Uansett hvem eller hva du er, er det slettes ingen skam å spille videospill. Du vil kanskje møte noen av de få drittsekkene som slenger stygge, idiotiske meldinger i fjeset ditt, men sjansen er mye større for at du opplever fantastiske øyeblikk både i selve spillet og sammen med de du spiller med.

Synes du det er flott at Lise er såpass ærlig om interessen sin foreslår vi at du støtter ønsket hennes om å bli Miss Norway 2017 ved å følge henne og sende henne en hyggelig melding på Facebook og Instagram.

Å få "Play of the Game" er Lises beste spillminne. Det kan vi forstå.