Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Slik er Nintendo Switch

Vi har klådd og knadd på Nintendos kommende konsoll, og etter en uke sammen med Switch er vi klare til å dele inntrykkene...

  • Tekst: Mike Holmes & Christian Gaca

Nintendos historie har vært som en berg- og dalbane. Hvert feilskjær har vært tett etterfulgt av enorm suksess. Selskapet fra Kyoto definerte nærmest konsollmarkedet i mange år etter at Atari takket for seg, men begynte så å by på færre og færre storheter. En rekke feilsteg, og et stadig større fokus på innovasjon fremfor å holde følge med konkurrentenes stadig sterkere konsoller, har ført selskapet til en merkelig posisjon i markedet. Mange mener at Switch må lykkes med alt Wii U ikke klarte for at selskapet skal forbli en konsollskaper. Her står det altså mye på spill.

Med det i tankene har de uansett kommet med det som kanskje er den mest innovative konsollen noen gang. Nintendo Switch byr på en flott blanding av smarte funksjoner og et tilfredsstillende design, som er lett å bruke samtidig som det har potensial for enda mer. Selve enheten, inkludert tableten og kontrollene, er av ypperste byggekvalitet. Det føles helt klart som om man har noe verdifullt i hendene. Man får rett og slett lyst til å bruke den, og vise den til venner. Den er på en måte det tjueførste århundret sitt svar på Game Boy-en.

Det finnes i hovedsak to måter man kan bruke Nintendo Switch på, men innen disse to finnes det ulike variasjoner ment for ulike situasjoner. Når tableten er i dockingstasjonen, og man spiller på TVen med den medfølgende HDMI-kabelen er det uten tvil en vanlig konsoll. Om man derimot tar ut tableten får man flere valgmuligheter.

Spilling på mobile enheter er langt fra noe nytt, men noe av det som virkelig skiller Nintendos produkt fra mengden er de utrolige Joy-Con-kontrollerne. Disse tynne kontrollerne er på størrelse med en gjennomsnittlig håndflate, og kan lett festes på tabletens kortsider. Slik har de klart å gi oss både en god stasjonær konsoll og en fremragende håndholdt spillmaskin i et og samme produkt. Som om denne forvandlingen ikke var nok, får man også flere valgmuligheter for hvordan man ønsker å spille. Konsollen kommer nemlig også med en spake du kan feste Joy-Conene på om du ønsker å sitte lenger unna skjermen, eller bare spille med en vanlig kontroller. Tableten har en justerbar fot som gjør det lett å sette den på flate overflater, så slipper du å måtte støtte den mot vegger og lignende. Slik får du også muligheten til å spille med venner på den lille skjermen. Her trenger du ingen ekstra kontroller heller, for hver Joy-Con kan også fungerer som en egen kontroller. Dermed har du alltid med deg en ekstra å dele med en venn.

Disse har også den svært imponerende HD Rumble-funksjonen. Vi kan forstå at Nintendo er så stolte av følsomheten til denne at enkelte spill i 1-2-Switch kun handler om å fremheve hvor bra den er. Den høyre kontrolleren har også et infrarødt kamera som fanger opp bevegelser og kan registrere Amiibo-figurene dine. Begge siden har gyrosensorer som registrerer hvordan du holder dem. Alle er de funksjoner som får fantasien vår til å løpe løpsk med tanke på hva fremtidige spill kan bruke dem til. Et av de få minusene med dem er at analogspaken på hver kontroll er plassert ulikt, noe som kanskje vil føre til at enkelte bruker en del tid på å venne seg til spaken de får.

Et mer urovekkende problem er at vi har hatt problemer med at den venstre spaken plutselig ikke er synkronisert med konsollen lenger. I disse tilfellene har for eksempel Link fortsatt å løpe selv om vi tatt hånden vekk fra spaken for flere sekunder siden.

Det er greit å nevne at knappene kanskje vil føles litt små for de med ganske store hender, men er dette et stort problem har du et alternativ med Pro-kontrolleren som kan kjøpes separat.