Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler
I am Setsuna

Anbefaling: I am Setsuna på Nintendo Switch

Alle som skaffet seg en Nintendo Switch la ut på eventyr med Link i Zelda: Breath of the Wild, men det er ikke det eneste spillet verdt å sjekke ut...


Switch-lanseringen har kommet og gått den siste uka, og kritiske røster har både før, under og etter lanseringen fremmet et sentralt problem ved lanseringen: Switch har for få spill ved lansering, og utenom Zelda er det lite som rettferdiggjør kjøpet av konsollen ved start.

Jeg skal ikke innvende så mye mot kritikken, men la den diskusjonen rulle og gå et annet sted. Det jeg derimot kan si er man faktisk har flere godbiter enn Zelda å velge mellom til Switch allerede fra start, og at kvalitet langt på vei er viktigere enn kvantitet. Og få spill sier kvalitet like mye som fjorårets JRPG-perle I am Setsuna.

Det største og viktigste spørsmålet kan vi avklare med en gang: Nei, Switch-versjonen av I am Setsuna inneholder ingen nyheter sammenlignet med fjorårets utgivelse til PS4 og PC. Det vil si, ikke på nåværende tidspunkt. I april vil spillet derimot få gratis og Switch-eksklusivt DLC-innhold kalt Temporal Battle Arena, som er en PvP-arena hvor spillere kan kjempe seg imellom. Hvorfor dette ikke er med allerede ved lansering for å promotere spillet ytterligere er for meg en gåte, men Square Enix sine veier er til tider uransakelige. Utover dette er det ingen nyheter i sikte, og spillere som allerede eier spillet bør derfor veie om muligheten for å spille spillet på farten er god nok grunn til å investere i det på nytt.

Med det sagt er I am Setsuna et såpass godt spill at jeg har full forståelse for om du faktisk gjør det. Og dersom du er blant dem som hoppet over dette spillet i fjor, bør du absolutt vurdere dette nå.

I am Setsuna tar oss med til en verden med evigvarende vinter. Hvert tiende år sendes en utvalgt ung kvinne fra en landsby til det fjerne og mystiske Last Lands. Hennes funksjon: Å tjene som et offer som skal holde monstrene på avstand og sikre at resten av verden får leve noenlunde i fred. Du inntar rollen som Endir, en leiesoldat som i starten får i oppdrag å drepe offeret Setsuna, men som i stedet ender opp med å bli en del av livgarden henne.

I am Setsuna

Ordet setsuna kan på japansk ha flere betydninger: Som substantiv kan det bety tristhet, mens det som adjektiv kan bety at noe er smertefullt eller gjør vondt langt inn i hjerterota. Denne flerfoldige betydningen skaper grunnlaget for spillets undertoner. I am Setsuna er et meget følelsesladet spill, noe som setter sitt preg på både grafikk, lyd og historie. Det evige vinterlandskapet med skjulte høstfarger under snøen setter et lengtende, mystisk preg på vandringen, historien er fra starten av preget av en underliggende sorg og håpløshet, rollefigurene bærer alle på sine indre byrder og sorger, og ikke minst er den usedvanlige vakre pianomusikken komponert av 22-åringen Tomoki Miyoshi med på å sette mange følelser i sving hos deg som spiller.

I am SetsunaI am Setsuna
I am Setsuna