Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Kommentar: Nintendo er ikke i gaming-bransjen

Nintendo er ikke i bransjen for å please hardcore gamere, de er i bransjen for å gjøre spill til lettfordøyelig underholdning...


Det blir alltid diskusjon fordi Nintendo har store mengder spill med tegneserie-grafikk, enkle historier og lekent gameplay. Det blir alltid diskusjon fordi Nintendos konsoller mangler kraften som er standarden på moderne konsoller. Det blir alltid diskusjon fordi Nintendo har alternative kontrollere med skjermer og bevegelsessensorer. Og i disse diskusjonene overværer alltid argumentet om at Nintendos konsoller ikke er for hardcore gamere. Og igjen i disse diskusjonene tar alltid noen til motmæle og sier «...men Nintendo har disse og disse spillene for voksne» og «Nintendo setter gameplay foran grafikk». Hva hvis jeg forteller deg at Nintendo ikke er i bransjen for å please deg som er lidenskapelig opptatt av spill? Hva hvis jeg forteller deg at Nintendo er i bransjen for å please moren og faren din?

Alt Nintendo har gjort siden de brøt ut av formelen med Wii, har de gjort for å treffe barnefamilien og den sosiale vennegjengen. Foreldre som ikke er lidenskapelig opptatt av spill, men som har et forhold til Nintendos historie, og vennegjengen i Friends anno 2017. Dette er folka Nintendo ønsker å selge til, selv om de selvfølgelig skal tilby litt for gameren også. De ønsker ikke å være ekskluderende.

Er du i tvil? Ta en kikk på markedsføringen til Nintendo de siste årene. Hvor mange av reklame glorifiserer sosialt selskap, familietid, og spill som lett, tilgjengelig underholdning? Nettopp. Er det én ting som reflekterer hvordan Nintendo ønsker å bli oppfattet blant folk så er det deres egen markedsføring, som de bruker millioner av dollar på i året.

Identifiserer du deg ikke med noe av det som skjer i dette bildet? Det er kanskje ikke så rart, siden du ikke er den Nintendo ønsker å treffe.

Det er ingenting galt med deg som lidenskapelig gamer hvis du digger konsollene og spillene til Nintendo, men det er ikke deg de forsøker å treffe med konsollene. Det finnes et overveldende antall spill på PC, Xbox, og Playstation som ikke er barnevennlige. Når man er en forelder er man opptatt av å finne ting som oppholder og underholder barnet ditt. Da høres det mer tiltrekkende ut å hoppe på Goombaer enn å skyte ned sopp-infiserte mennesker i et virkelighetsnært drama. Nintendo tilbyr trygg underholdning, og det vinner over de som ikke er interessert i spill.