Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Ting vi blåser i når vi spiller #3

Alle de tingene vi finner oss i når vi spiller er langt forbi grensen til latterlig. Her er nye eksempler på nettopp dette...


Det tok et helt år mellom del 1 og del 2, men har spillåret har virkelig startet med et brak. Siden jeg er lidenskapelig opptatt av spill betyr dette at jeg har fått spille en god del ulike ting allerede, og mange av dem har minnet meg på enda flere ting som vel må kunne sies å være litt merkelig i spill. Her kommer derfor en ny liste over merkelige ting vi ikke bryr oss om, eller blåser i, når vi spiller.

Fort deg!...Men ikke for mye
Bombene regner rundt meg. Trehusene i den vesle landsbyen gjøres om til millioner av tannpirkere i løpet av sekunder, og jeg har ikke tenkt å bli en nålepute. Det har ikke løytnant Giant Balls heller. "Få opp farta, Furu! Vi må komme oss vekk herfra brennkvikt. Løøøøøøp!" Jeg løper så fort jeg kan, mens flammen omfavner bakgrunnen. Den trygge bunkeren nærmer seg. Hvert sekund teller. Phu. Endelig framme. Nå må jeg bare vente på resten av gjengen siden det er umulig å åpne den vanlige døren helt alene. Vent nå litt...

Vi har alle vært borti lignende ting. Eskorteoppdrag er ikke akkurat sjeldne i spill, og flesteparten av dem har den lite underholdende funksjonen at de som skal følge etter deg stopper opp om du havner ti meter foran dem, eller at du ikke kan komme deg videre før de står nese mot nese med deg. Det samme gjelder faktisk de veldig populære "Follow"-figurene. Selv om du løper forbi dem siden du vet hvor dere skal, stopper de gjerne opp ettersom du egentlig må følge etter dem. Jeg liker dere veldig godt, men stopper dere opp når dere havner ti meter bak meg mens vi flykter fra apokalypsen kan dere banne på at jeg åpner døra til bunkeren selv.

Greit. Nå gidder jeg ikke mer. Snakkes.

Run, Forrest, Run!
Phu. Jeg har brukt fem dager på dette, men endelig har jeg funnet fjellblomsten som herr Misteting sa jeg måtte finne om han skulle hjelpe meg. Det tok meg to dager alene å løpe opp fjellet, men nå får jeg i alle fall endelig det legendariske sverdet han har i kjelleren. Nå gjenstår bare den fem dagers lange løpeturen tilbake, uten et millisekund pause for å få igjen pusten eller få litt næring...

For har du lagt merke til den sinnsyke utholdenheten spillfigurer har. Noen av dem kan ikke spurte i mer enn noen få sekunder før de hiver etter pusten, men tar du det i et litt roligere tempo kan de jogge til uendeligheten og forbi. Dean Karnazes har av det jeg vet verdensrekorden i å løpe lengst uten pause, og det er på litt over 80 timer. Den utrolige bragden kan bare ta seg en bolle sammenlignet med Link, Dragonborn, Lara Croft, og en viss rørlegger som har en god del pasta i magen.

Hvordan denne mannen klarer å jogge i flere uker uten pause aner jeg ikke.

For et grep!
Hvilken fantastisk utsikt. Roma ser aldeles nydelig her fra dette høye tårnet. Jeg får nesten lyst til ikke å drepe personene ordenen har bedt meg om, men jobben må gjøres. Er det noen høyhauger i nærheten å hoppe ned i? Utrolig nok ikke. Jaja. Får bare klatre ned da. Jeg klatrer ut på kanten, slipper meg ned femti meter til neste kant. Idet jeg prøver å gripe tak i kanten kjenner jeg musklene i hånden slites i fillebiter, og skuldrene gå ut av ledd. Kroppen min faller mot bakken, og det var det. Eller, det skjer vel faktisk ikke i spill.

Slipper du deg ned fra utrolig høyder, og griper tak i en ny kant vil de aller fleste spill la deg gjøre dette. Glem farten du faller i, styrken i grepet ditt, og alt det andre. Dette har tydeligvis ingen påvirkning på spillfigurer. Har du noen gang tenkt på hvor syke brannsår Nathan Drake får i hendene når han kaster seg utenfor et stup, og på magisk vis fester tauet sitt til et gripepunkt? Og folk kaller han en "vanlig mann"?!

Tro meg, du har faktisk ikke lyst til å gripe det tauet igjen.