Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
artikler

Disse eksklusivene kan Xbox One-eiere se frem til i 2017

Mikael har tatt en kikk på årets utgivelser til Xbox One. Er det sant at konsollen ikke får noen kule eksklusive spill i 2017?


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Fjoråret var av det solide slaget når det gjaldt Xbox One-ekslusive titler, men det sluttet med en dårlig nyhet om at Scalebound ble kansellert. Heldigvis bringer dette året fortsatt mange interessante spill til plattformen, og vi har laget en liste som gir en liten oversikt over året.

State of Decay 2
State of Decay ble sluppet til PC i 2013, etterfulgt av en såkalt Year One Edition to år senere til Xbox One. Dette ble en suksess, og snart kommer oppfølgeren. I likhet med forgjengeren skal man ikke lage sin egen figur, men heller styre en beboere i et område i håp om å overleve en zombieapokalypse. Det vil også finnes rollespillelementer, som at hver figur har sine egne ferdigheter som kan trenes opp. State of Decay 2 vil også introdusere co-op slik at du kan spille sammen med venner, og det er duket for eventyr (overlevelse) når du og gjengen legger ut på reise sammen - eller blir værende på ett sted hvor dere bygger et "trygt" sted.

State of Decay 2 vil dessuten være en Xbox Play Anywhere-tittel, hvilket betyr at du som kjøper spillet får det til både Xbox One og Windows 10.

Gigantic
Microsoft assosieres ofte med spill som har en litt mer alvorlig karakter, men det betyr ikke at det aldri kommer noe lettere. Vi husker for eksempel det fargerike og underholdende Sunset Overdrive, og snart kommer plattformens første eksklusive MOBA-tittel, Gigantic. Utvikler Motiga ser ut til å være av det kreative slaget, noe som gjenspeiles blant annet i helte-utvalget. Ta CHARNOK som eksempel, dette er en okselignende skapning som bruker ild og magi for å overvinne fienden. Eller hva med Voden, en blanding av rådyr og menneske som bruker pil og bue i beste Robin Hood-stil. Gigantic vil være gratis, og betaen er allerede tilgjengelig. Sjekk det ut!

Tacoma
Året er 2088 når du lander på den forlatte romstasjonen Tacoma, og der har et augmented reality-system tatt spilt inn bevegelsene til de som jobbet her tidligere. Spilleren kan se alt fra forskjellige vinkler og i 3D. En feil ved romstasjonen har fått mannskapet til å forlate sine poster, og det er din oppgave å finne ut av hva som har skjedd. Dette kan gjøres ved å finne ulike gjenstander som forteller mer om ulike situasjoner, og på denne måten pusle sammen et hendelsesforløp. Spillet utvikles av Gone Home-studioet Fullbright, og det ser ut til at Tacoma vil levere mer av det samme.

Cuphead
Blant indiespill er Cuphead utvilsomt det som har fått mest oppmerksomhet, og det kan vi forstå etter å ha sett videoer og bilder fra spillet. Cuphead henter mye inspirasjon fra 1930-tallets Disney-filmer, og resultatet er virkelig flott. Plattformspillet fokuserer på høy fart og mange fiender på skjermen, etterfulgt av en haug med bosskamper. Grip kontrolleren, innta rollen som kopphodet, og bli med til en sjanger som hadde sin storhetstid på 90-tallet.

Crackdown 3
Innta rollen som agent i Crackdown 3, enten alene eller med en kamerat, der kriminelle ikke får mange sjanser før de blir lagt i jorden. Det tredje kapitlet i serien gir spilleren en ny og stor fremtidsby med en forbedret sandkasse. Et ankepunkt ved de tidligere spillene var at de ble for lineære, og dette har utvikleren tatt til seg. Nå skal vi få velge selv hvordan et oppdrag skal løses. Dessuten vil spillere som liker å ødelegge ting finne mye glede her, for alt av vegger, hus og skyskrapere vil kunne jevnes med jorden. Vi har allerede sett mange eksempler på ødeleggelsene, og vi kan knapt vente med å fyre løs på egen hånd.

Phantom Dust HD
Phantom Dust var opprinnelig et spill til den første Xbox-konsollen, men nå kommer det en oppusset utgave til Xbox One. I 2005 var spillet unikt med at det blander action og kortspill. I stedet for å bruke tradisjonelle våpen, vil spilleren få bruke spesielle evner som skaffes i løpet av brettene. Fire evner er tilgjengelig fra start, men disse kan altså byttes ut underveis. For å aktivere disse kreves det en viss mengde aura - som er en slags mana vi kjenner fra andre spill - og det vil være totalt 340 ulike evner å velge blant. Det blir med andre ord en variert opplevelse.

Sea of Thieves
Sjørøverspillet er sannsynligvis det mest interessante Xbox One-spillet som kommer i år, og vi har allerede sett mye vi har festet oss ved. Her skal man enten alene eller sammen med venner innta rollen som en vaskeekte pirat, og skatter skal finnes og andre skuter skal senkes. Spillet utvikles av meritterte Rare, så det er naturlig å ha høye forventninger. Vi håper at dette blir studioets comeback i bransjen, og redaksjonens medlemmer har allerede funnet frem papegøyer og øyelapper.

Hvilket spill ser du mest frem til?