Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Oppsummering: Slik var Sonys E3-show

Nest sist ut var Sony, og forventningene var som vanlig skyhøye. Kunne de virkelig ha noe nytt med seg i år? Vi oppsummerer...


Det er nok ikke så mange som vil protestere på at Sony pleier å levere veldig gode pressekonferanser, for år etter år serverer de spektakulære førstepartsspill og viser at de våger ting som konkurrentene i ikke gjør. Sonys E3-konferanse i 2017 har vært preget av spørsmålstegn i forkant, og flere spill ble avkreftet som en del av opplegget - blant annet Final Fantasy VII: Remake og Shenmue 3.

Derfor var det hele ganske åpent for min del før showet, og jeg så egentlig mest frem til God of War, Days Gone og Spider-Man. Alle disse tre ble vist frem, og de så bedre ut enn jeg hadde våget å håpe på. Likevel er jeg ikke helt fornøyd. La os ta det fra start.

Pressekonferansen innledes trygt og godt med Uncharted: The Lost Legacy. Naughty Dog dominerer eventyrsjangeren på en måte som ingen ser ut til å kunne true, og den frittstående utvidelsen til det fjerde kapitlet ser naturligvis ut til å bli enda et mesterverk i kategorien. Deretter fikk vi nok en utvidelse i form av The Frozen Wilds til Horizon: Zero Dawn, og den ser ut til å levere mer av det som gjorde grunnspillet så bra.

Ingen har vært på scenen ennå da den tredje traileren startet, og det var en gameplayvideo fra Days Gone. Det ser interessant ut i fjor, og det virker enda hetere nå. Her blir det slåssing, quick time-skyting fra motorsykkelen, brutale scener (blant de råeste jeg har sett på en pressekonferanse) og et bevis på at zombier fortsatt kan være kule fiender. Her tas de på forskjellige måter, men blir også brukt som våpen. Days Gone ser enkelt og greit veldig bra ut.

Shaun Layton inntar scenen og ønske alle velkommen. Med masse selvtillit går han over til å snakke om hvordan VR har gått fra å være et nisjeprodukt til å bli noe for alle. Neste video starter, og det er snakk om Monster Hunter World. Her får vi se en rekke kule monstre som ber om juling. Varemerket er enormt i Japan, og det er lett å forstå hvorfor Sony viser det frem. De er imidlertid litt uklare på hvor eksklusivt spillet er for Sony, så vi mistenker at det er en multiplattformtittel.

En ny trailer starter, og det er Blue Point Games som står bak. En remake av Shadow of the Colossus er et faktum. Det er et mesterverk som ikke har eldet veldig godt, men det er naturligvis fint at flere får muligheten til å oppdage spillet. Det føles likevel fint å se de enorme kjempene med betraktelig flere detaljer enn sist.

Nok en video starter. Denne viser kjente fjes fra Capcom og Marvel, og det handler om Marvel vs Capcom: Infinite. Fightingspillet som ble annonsert i fjor har kommet lenger i utviklingen, men hvis jeg skal være helt ærlig ser det ikke helt bra bra. Forhåpentligvis treffer det fansen sin.