Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
ARTIKKEL - SPONSET INNHOLD

Ikke nøy deg med Ultra!

MSI hjelper deg med å finne ut hva som er den beste løsningen for gaming-PC...

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Mange gamere grubler konstant over om de bør oppgradere PCen. "Jeg bygde dette beistet av en maskin for bare fem år siden, og da var den det beste av det beste," kan man jo forestille seg at denne gruppen spillere tenker titt og ofte. Grunnen til at disse likevel ender opp med å oppgradere litt her og litt der i jevnt høyt tempo, er at teknologien utvikler seg lynraskt, og nye spillutgivelser ønsker ofte å utnytte så mange av hestekreftene som mulig.

Det betyr ikke at din fem år gamle PC ikke kan kjøre de nyeste spillene, men det kan godt hende at den sliter litt med å levere en stabil og myk opplevelse.

1440p vs. 4K
Dagens spillere er på vei mot høyere oppløsning. Det er slutt på tiden hvor 1080p er nok. Det er to hovedpunkter som er viktige i 2017: Ønsker du en rask, flytende og dynamisk spillopplevelse i et konkurranse-rettet spill som eksempelvis Overwatch eller Counter-Strike: Global Offensive, bør du gå for en oppløsning på 1440p med høy bildeoppdatering (FPS) og Refresh Rate for å få en så responsiv opplevelse som mulig.

Grunnen til dette er at 1440p gir deg en pen oppløsning som lar deg spille med en Refresh Rate på mellom 120-240Hz, samtidig som du får en FPS som passer. Det blir ganske enkelt en flytende opplevelse. Kort fortalt vil høy Refresh Rate og FPS sammen gi bedre flyt og sørge for at spillet føles mer responsivt. Dette kan påvirke måten du sikter på, noe som delvis påvirkes av "frame latency", altså hastigheten på antall bilder som vises på skjermen.
Hvis skjermen din har en Refresh Rate på 60Hz, så oppdaterer den bildet 60 ganger i sekundet. Det høres kanskje raskt ut, men du vil raskt legge merke til at en skjerm på 120Hz gjør at spillet føles bedre både å se på og spille. Bare spør en hvilken som helst gamer som har høy Refresh Rate. Foruten skjermens Refresh Rate blir bildene på skjermen også skapt av grafikkortet ditt, og disse to prosessene finner ikke alltid frem til nøyaktig lik timing. Ved lavere bildehastigheter kan dette problemet skape det tidligere nevnte "frame latency", fordi skjermen din oppdaterer bildet med noe som egentlig allerede har passert grafikkortet. Dette gjør at spillet kan føles hakkete og stivt. Et annet problem som kan oppstå er "screen tearing", og dette oppstår ved dårlig synkronisering mellom grafikkortet og skjermens Refresh Rate. Dette er et resultat av at skjermen begynner å lese inn det neste bildet før den er ferdig med å laste inn det nåværende bildet. Ved å benytte en skjerm med høy Refresh Rate kan man gjøre dette fenomenet mindre synlig, men det vil ikke forsvinne helt.

Teknologier som NVIDIAs G-Sync og AMDs FreeSync gjør mye for å hindre dette problemet ved å synkronisere bedre mellom skjerm og grafikkort. Dette fungerer godt i mange tilfeller, men ikke i alle.

Essensen er altså at det å ha en skjerm med høy Refresh Rate betyr at du kommer raskere videre i rekken av bilder. Dette kombinert med høyere FPS betyr at antallet "ferskere" bilder på skjermen blir høyere.

Så, hva med 4K-gaming?

Jo, det å spille med høyere oppløsning med alle innstillinger på maks, er i grunn forbeholdt det grafiske mesterverkene. Altså, i spill hvor konkurransedyktighet og FPS ikke er en så stor bekymring. Tenk på spill som The Witcher 3: Wild Hunt, Assassin's Creed: Origins og Fallout 4 og andre spill av samme kaliber. Disse spillene har storslått grafikk, og oppleves helst med alt skrudd opp til maks. Jo høyere oppløsningen er, desto skarpere blir spillets visuelle kvalitet. Selvfølgelig vil du gjerne ha en så høy FPS at spillet kjører skikkelig, noe som betyr minimum 60 FPS. Har du en skjerm med G-Sync eller FreeSync, vil det hjelpe spillet også på dette området.

De fleste gamere vil gjerne oppleve flere ulike typer spill. Noen ganger er det responsiv kvalitet i 1440p som teller, mens andre ganger er det vakre spillverdener i 4K. Denne allsidigheten kan dog være vanskelig å oppnå, så det er viktig at du prioriterer det du synes er viktigst når du setter sammen din PC. Uansett bør du sørge for at du har en skjerm som passer til ditt behov. Ja, vi vet godt at det finnes skjermer der ute som tilbyr 144Hz med 4K, men det er nesten umulig å få nok grafiske hestekrefter til å generere så mye som 144 FPS i oppløsningen 4K. Av denne grunn anbefaler vi ikke disse ennå.

Ikke nøy deg med Ultra!
Som du skjønner er det ikke bare å vri menybryteren over til Ultra-innstillingene, for dette gir ikke nødvendigvis den beste spillopplevelsen. Vi er selv lidenskapelige gamere har hos MSI, og vi vet akkurat hva som kreves for at man skal få nettopp det, den beste spillopplevelsen.

Vi tar vare på dine interesser enten du er en konkurranseorientert gamer på utkikk etter en fordel, eller du vil nyte spillene visuelle pomp og prakt.

MSI GeForce GTX 1080 TI Gaming X11G er det ultimate våpenet for deg som skal oppgradere gaming-PCen din. Ikke bare har vi den beste og mest stillegående kjølingen på markedet takket være vår prisvinnende Twin Frozr VI, vi sørger også for at det passer til din maskin ved at vi har en av de minste flaggskipmodellene av 1080 TI-en. Den eksklusive MSI Gaming App-en gir deg enkelt adgang til ekstra prestasjonsprofiler og andre funksjoner som LED-kontroll og mer systeminformasjon. For mer avansert kontroll over ditt eget grafikkort, gir MSI Afterburner deg mange muligheter til å finjustere innstillingene. Sørg for at du får med deg et gratis spill når etter de forskjellige pakkeløsningene som inneholder de største spillene på utvalgte modeller.

For å sikre at du får maksimalt ut av grafikkortet ditt har vi doble kulelagre på viftene vår, noe som sørger for at de varer lenger enn den tiden det tar før du en gang i fremtiden vil oppgradere på nytt.

Den teknologiske utviklingen stopper aldri, og det gjør ikke vi heller. Du kan finne MSI GeForce GTX 1080 TI Gaming X11G til salgs på denne lenken.