Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
artikler

Høstens heteste spill

Etter en helt fantastisk start på spillåret begynner vi nå på det som vanligvis er en enda travlere tid for spillentusiaster. Hvilke spill gleder vi oss til? Svaret får du her...

  • Tekst: Redaksjonen

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Starten på 2017 har virkelig vært fantastisk for oss som liker spill. I januar fikk vi spill som Resident Evil 7: Biohazard, Yakuza 0, og Gravity Rush 2. Ikke stoppet det der heller. Siden den gang har vi fått Nioh, Horizon: Zero Dawn, Persona 5, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Nier: Automata, Ghost Recon: Wildlands, Prey, Injustice 2, og så veldig mange fler. Det begynner å bli vanskelig å komme seg gjennom alt man hører bra ting om, og det tenker vi før den mest utrolige tanken dukker opp: vi har fortsatt fire måneder igjen av året! Disse månedene er ikke akkurat øde for spillanseringer de heller, så vi bestemte oss for å lage en liste av spillene vi gleder oss mest til i høst.

Daniel sine etterlengtede
NHL 18
Slippes 15. september

Som over gjennomsnittet interessert i ishockey, er den årlige utgaven av NHL fra EA Sports et naturlig høydepunkt for meg. Årets utgave var jeg derimot noe mindre interessant helt frem til nå nylig. Det var ikke før avsløringene om nytt innhold til Hockey Ultimate Team (HUT) at mine øyenbryn hevet seg av interesse. Frem til da hadde den nye Threes-modusen vært det mest spennende tilskuddet til serien, noe beta-perioden i månedsskiftet juli/august viste kunne være underholdende, men noe ensformig, over tid. Med tilskuddet av co-op kamper i HUT, og ikke minst utfordringer (challenges) som gjør det langt mer tiltrekkende som en enspillermodus, har forventningene igjen steget. Selv om gameplayet ikke er nevneverdig oppgradert fra tidligere år, er det fortsatt nok nytt til at jeg gleder meg til 15. september.

Project Cars 2
Slippes 22. september

2017 er et godt år for bilspillentusiaster. Med utgivelser som Gran Turismo Sport, Need for Speed Payback, Forza Motorsport 7 og Project Cars 2 er det masse å glede seg til i høst. Personlig er det sistnevnte som vekker mest interesse. Project Cars ga oss en annerledes opplevelse i bilspill da det kom på markedet, og selv om Assetto Corsa prøvde å ta opp kampen på konsoll, ble fortsatt Project Cars foretrukket av de fleste. Innføring av rallycross i Project Cars 2 er mye av grunnen til at jeg nå ser mest frem til dette spillet fremfor mye omtalte Gran Turismo Sport. Med opp mot 130 forskjellige banelayouter, hvorav 7 av disse spesialisert til rallycross, har vi mye godt i vente 22 september.

Eirik sine etterlengtede

Knack 2
Slippes 5. september

Ja, bare le om dere vil, men jeg gleder meg faktisk til å se hvordan Knack 2 blir. Det kommer helt klart ikke til å bli det beste spillet i år, men jeg hadde det ganske gøy da jeg fikk spille det forrige desember. Mark Cerny og gjengen har hørt på alle tilbakemeldingene de fikk fra originalen, og har gjort endringer over hele fjøla. Takket være skjulte områder man kan oppsøke med å endre størrelse når man vil og baner som endrer seg etter vanskelighetsgraden gjør dette til et spill som faktisk kan spilles av hele familien. Når vi samtidig får flere muligheter å samarbeide på, et dypere kampsystem, mer variert gameplay, og en god del mer skal det bli gøy å se hvilken mottakelse dette spillet får.

Destiny 2
Slippes 6. september på PS4 og Xbox One. PC-utgaven kommer 24. oktober</i>

"Det er jo bare Destiny 1.5" sier enkelte. Da må jeg bare spørre hvilke andre forbedringer som måtte til for å rettferdiggjøre to-tallet. Denne gangen vil vi få en skikkelig historie, færre lastesekvenser, flere sub-classes med kule krefter, flere multiplayer-moduser, mer å gjøre i verdenen, og en hel haug med nytt utstyr. Mange er nok skeptiske etter å ha blitt småbrent av Destiny i starten, men det er ikke en grunn til å overse oppfølgeren. Denne gangen har Bungie i stor grad fått jobbe i fred, og ikke blitt tvunget å nærmest lage hele spillet på omtrent et år. Utviklerne har tatt seg alle tilbakemeldingene fra originalen, og forbedret nesten hver eneste aspekt. Jeg trenger ikke mer, for jeg har allerede kost meg i utallige timer med det første spillet.

Middle-earth: Shadow of War
Slippes 10. oktober

Jeg liker kampsystemet fra Rocksteady sine Batman Arkham-spill, jeg liker Ringenes Herre-universet, og jeg liker loot-systemer i spill. Topp dette med en fascinasjon for Nemesis-systemet, så forstår du kanskje at jeg gleder meg til å prøve Middle-earth: Shadow of War. Monolith har allerede vist frem en rekke ulike omgivelser og fiender, så det virker som om jeg ikke vil klage like mye på variasjonsmangel denne gangen. Nå er det noe som heter at størrelsen ikke teller heller, men når vi i tillegg vil få delta i enorme slag er i alle fall jeg klar for å dykke inn i Tolkien sitt rike igjen.

Star Wars Battlefront II
Slippes 17. november

Om det er et spill jeg ikke lurer på om får en god mottakelse eller ikke, så er det Star Wars Battlefront II. Dice, Criterion, og EA Motive har hørt på det meste de ble kritisert for i det forrige spillet. Denne gangen får vi en historie som skrives av to meget gode forfattere, mulighet til å spille som helter og i områder fra prequel-trilogien, et nytt power up-systemet som forhåpentligvis gjør kampene mer varierte og underholdende, kamper i verdensrommet, og mer gir meg troen på at dette blir en bedre opplevelse enn forrige gang. Jeg håper virkelig de klarer å finne den perfekte blandingen av ting som passer Ola Nordmann og ting som passer de mer "hardcore"-spillerne.

Ingar sine etterlengtede
Metroid: Samus Returns
Slippes 15. september

Etter årets E3-messe satt jeg igjen med bare ett pressende spørsmål: «Hva i alle dager er det som skjer, Nintendo?» I årevis har vi gått uten å få et eneste lyspunkt å glede oss over når det gjelder deres eminente science fiction-serie, Metroid - og nei, fjorårets Metroid Prime: Federation Force og Metroid: Other M teller søren meg ikke. Så kom plutselig årets E3-messe, og nyheten om at det kommer ikke bare ett, men hele to Metroid-spill i overskuelig fremtid. Hvorvidt framtidsutsiktene for Metroid Prime 4 kan kalles "overskuelige" er nok et definisjonsspørsmål, siden vi ikke har fått vite noe mer enn tittelen (men det er nok foreløpig). Derimot kan vi kose oss med Metroid: Samus Returns allerede i september. 3DS-spillet blir en nytolkning av Game Boy-klassikeren Metroid II: Return of Samus fra 1991, et undervurdert spill som utforsket Metroid-formelen ytterligere, og la mye av grunnlaget for den Samus vi kjenner fra Super Metroid og Metroid Prime-trilogien. Presentasjonen, stemningen og styringen vi har fått se av spillet så langt virker meget lovende, og selv om spillet lanseres til den nå noe aldrende 3DS er det mye som tyder på at Samus' eventyr til SR388 blir det todimensjonale Metroid-spillet vi har ventet så lenge på.

Super Mario Odyssey
Slippes 27. oktober

Da Nintendo for første gang viste oss en reklamevideo for Switch, var det mange som la særlig godt merke til noe som lignet et nytt Mario-spill. Selv om en slik reklamevideo kan bruke klipp av ting som ikke blir en realitet begynte spekulasjonene raskt å sirkulere om når vi skulle få et fullverdig nytt Mario-eventyr til Nintendos nye konsoll. Vel, 27. oktober behøver ikke verden vente lenger. Da skal vi endelig slå klørne i Super Mario Odyssey, en Mario-tittel som virker å bli minst like underholdende som gamle klassikere ala Super Mario 64. I likhet med The Legend of Zelda: Breath of the Wild gir Super Mario Odyssey inntrykk av å være et spill som handler mer om utforskning enn en klassisk plattformprogresjon, og hvis dette stemmer håper jeg det blir noenlunde på samme skyhøye nivå som førstnevnte. Vi ser ut til å få et eventyr stappfullt med åpne verdener, kreative ideer, haugevis med kostymer og power-ups, og ikke minst den snakkende lua Cappy, som gjør Mario i stand til å leke en ond ånd og overta kroppene til både venner og fiender. Det skal mye til for at man ikke begynner å le når man ser en Goomba eller Bullet Bill som plutselig vandrer rundt med en rød lue og den klassiske Mario-barten over munnen. Høsten blir tilsynelatende full av eventyr, sjarm, spenning og ikke minst tonnevis med moro. Dessuten gleder jeg meg til å høre mer av den latterlig gode musikken som vi fikk en smakebit av i E3-traileren. Kan «I'll be your 1-Up Girl» bli årets sjekkereplikk, mon tro?

Suzanne sine etterlengtede
Life is Strange: Before the Storm
Slippes 31. august

Jeg falt pladask for Life is Strange da det kom ut. Det nydelige lydsporet, den dvelende historiefortellingen, hvordan vennskapet mellom Max og Chloe utviklet seg. Tidsreisinga og dramaet rundt den gærne, superekle fotografilæreren var en fin topp på en ellers fantastisk kransekake. Og nå kommer snart et spill som fokuserer på forholdet mellom Chloe og Rachel, og det som skjer med dem? Det som er selve drivkraften til Chloe gjennom hele originalen? Jeg er gira som bare POKKER! Jeg er overbevist om at det kommer til å bli hjerteskjærende nydelig.

South Park: The Fractured but Whole
Slippes 17. oktober

Jeg anmeldte South Park: The Stick of Truth da det kom ut, og syntes det var et hysterisk morsomt spill (etter mange gjennomspillinger i etterkant ville jeg nok gitt det høyere karakter enn jeg gjorde da), så det kommer vel ikke som noen overraskelse at jeg gleder meg til Fractured but Whole (høhøh)! Jeg kan ikke vente til jeg får spille som The New Kid igjen, velge meg en superheltklasse (Brutalist, defintivt), og så delta i superheltborgerkrigen. Kommer jeg til å velge Coon and Friends, eller blir det Freedom Pals? Det gjenstår å se!

Tomas sin etterlengtede
Danganronpa V3: Killing Harmony
Slippes 29. september

Ok, se for deg et Ace Attorney-aktig advokatspill der du skal etterforske og argumentere slik at du kan overbevise en dommer eller en jury om at klienten din er uskyldig. Interessant, ikke sant? Vel, Danganronpa er litt som det, bare at "dommeren" er en altseende, psykotisk teddybjørn, og "juryen" er de femten medstudentene dine som anklager hverandre for mord. Målet ditt er å finne gjerningspersonen blant dem.

Det er ikke alltid så lett å pitche Danganronpa for utenforstående. Eller, de grunnleggende elementene går ganske greit - du løser en serie logiske gåter for å unngå å bli henrettet av et mannevondt kosedyr - men det kan være vrient å sette fingeren på hvorfor spillserien er så bra.

For det første er ikke dette noe for alle. Danganronpa er erkejapansk, til tider til det pinlige, og fullt av klisjeer som sjelden ser dagslys. På sitt verste kan det føles som om man er fanget på en skole med en gjeng kawaii-pappfigurer, i stedet for femten levende medstudenter. Men det spillserien gjør bra, gjør den også eksepsjonelt bra. Den trykkende stemningen som senker seg over deg fra første stund, kombinasjonen av logiske oppgaver og hjerteskjærende plotvendinger som gjør at tanker og følelser settes i høygir - det er virkelig noe helt for seg selv.

Nummer 3 er neppe riktig sted å starte, men jeg anbefaler serien på det varmeste, og gleder meg i stort til tredje innslag.

Dette er bare et lite utvalg av spillene som kommer i løpet av høsten, og vi hadde ikke hatt problemer med å nevne flere titalls spill. Vi valgte til slutt å spare dere for å lese en hel roman, så nøyde oss med dette. I stedet vil vi gjerne høre hvilke spill du gleder deg til. For å hjelpe hukommelsen litt kan vi jo nevne at vi ikke skrev om verken Mario + Rabbids Kingdom Battle, The Evil Within 2, Wolfenstein II: The New Colossus, Assassin's Creed: Origins, Call of Duty: WWII, og Xenoblade Chronicles 2 (håper vi), og mange fler. La oss høre dine tanker i kommentarfeltet.