Norsk
Gamereactor
artikler
FIFA 18

Alt du må vite om FIFA 18

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

FIFA 18 nærmer seg lansering, noe som også betyr at vi snart har fått vite alt vi trenger å vite om spillet. Det er tydelig at Electronic Arts har gjort en rekke endringer. EA Sports har sagt at FIFA 17 var et transformativt spill, mye siden det brukte Frostbite motoren. I denne artikkelen kan du lese mer om akkurat hva som er nytt i spillet, men det er viktig å merke seg at enkelte av disse bare vil være tilgjengelige på PC, PS4, og Xbox One.

Demo, lanseringsdato, og ulike utgaver
I skrivende stund har ikke Electronic Arts offentliggjort når den bekreftede demoen skal komme, men Xbox Store har allerede hevdet at demoen kommer 15. september, så det er bare et tidsspørsmål. Dette passer perfekt med at det ferdige spillet to uker senere, 29. september, til PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, og Nintendo Switch.

Om du ønsker å kjøpe spillet er det tre utgaver å velge mellom:

- Standard Edition: Inneholder spillet, og lar deg låne Cristiano Ronaldo i fem FUT-kamper, fem "premium jumbo gold"-pakker (en per uke), og åtte FUT Special Edition-drakter.

Dette er en annonse:

- Cristiano Ronaldo Edition: Tilgang til spillet tre dager tidligere, lar deg låne Cristiano Ronaldo i fem FUT-kamper, tyve "premium jumbo gold"-pakker (en per uke), og åtte FUT Special Edition-drakter.

- Icon Edition: Tilgang til spillet tre dager tidligere, lar deg låne Ronaldo Nazário i fem FUT-kamper, førti "premium jumbo gold"-pakker (to per uke), tyve spillerpakker med ukens lag (TOTW) (en TOTW spiller lånt i tre kamper) og åtte FUT Special Edition-drakter.

HQ
FIFA 18FIFA 18FIFA 18
Dette er en annonse:

"Cristiano Ronaldo er kompisen din"
Real Madrids portugisiske stjerne er pryden på FIFA 18-coveret, men deltagelsen hans er ikke begreset til kun å promotere spillet. Som verdens offisielt beste spiller, og vinner av gullballen sist sesong, deltok Cristiano Ronaldo i EA Sports' bevegelsesopptak. I følge studioet gjorde dette jobben med å flette inn flyt, spillerrespons, og akselerasjon langt lettere.

Cristiano Ronaldo vil også bli å finne i The Journey-modusen, hvor han er en av stjernene som har direkte kontakt med Alex Hunter.

The Journey: Sesong to
FIFA sin første historiemodus, The Journey, ble godt tatt mottat i FIFA 17, og i år får man mulighet til å fortsette Alex Hunter sin saga inn i hans andre sesong. Etter triumfen i Premier League kan Alex Hunter nå ta turen til andre store ligaer. Man vil ikke kunne velge blant alle klubber, men Real Madrid, Atletico Madrid, Paris Saint Germain, og LA Galaxy virker å være blant valgene.

Siden spillet bruker Frostbite-motore vil modusen være fylt med filmatiserte scener og vi vil ha mulighet til å kommunisere med flere karakterer. Det vil i hovedsak være profesjonelle skuespillere som går igjen, slik som Alex' agent, men ekte spillere og trenere blir også å finne i rollesammensetningen. Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Thierry Henry, Dele Alli, Rio Ferdinand, Thomas Müller, og James Harden er noen av navnene som nevnes.

The Journey vil by på en rekke nye valg, deriblant kortsiktige mål, muligheten til å spille små seksvenser med andre karakterer, nye tilpasninger av Hunter, og en samarbeidsmodus hvor man kan spille tosammen.

HQ
FIFA 18FIFA 18FIFA 18

FIFA Ultimate Team Mode
FIFA sin mest populære modus er naturligvis tilbake som i de andre versjonene av spillet, inkludert debutversjonen til Nintendo Switch. Den største nyheten er introduksjonen av "Ikoner", klassiske spillere som du kan ha på ditt FUT-lag. Dette valget var allerede tilgjengelig på Xbox, men siden eksklusivitetsavtalen er over, vil "Ikoner" nå også bli tilgjengelig på Nintendo Switch-, PC-, PS4-, og Xbox One-versjonene. Det vil også være forskjellige utgaver av disse ikonene tilgjengelig ut i fra hvilken periode de kommer fra. Maradona, Michael Owen, Ronaldo, Pele, Ronaldinho, og Rio Ferdinand er blant disse historiske spillerene.

En annen nyhet er Squad Battles-modus, en ny enspillermodus. Fra hva vi erfarer, er dette en modus hvor du kan utfordre andre spillere (som styres av AI), inkludert lag satt sammen av profesjonelle fotballspiller, og lag satt sammen av de beste FIFA spillerne, hvor prestasjonen din vil vises på en tabell.

Career Mode
En av FIFA sine eldste moduser er fortsatt av de mest populære, men det er klart for mange nye endringer i årets versjon. De størst endringene kommer i forbindelse med den nye Frostbite-motoren som blir brukt, noe som gjør at EA Sports kan introdusere flere filmatiserte sekvenser - noen interaktive, noen ikke.

Under forhandlinger for spilleroverganger vil man nå blant annet delta i en sekvens mellom trenere, agenter og spillere. Du kan komme med tilbud, mottilbud, forhandle om verdier og klausuler - inkludert frigjøringsklausul - og alt er gjort i én sekvens. Flere moment i karrieren, som ansettelse av trenere, bestemannspriser, tittelfeiring, og med mer vil bli presentert filmatisk.

Behandling av unge spiller, spesielt på treningsnivå, vil være en viktig del av karrieremodusen. FIFA 18 vil gi oss 15 nye "skill games", som tilsvarer trening i karrieremodus, og du kan nå lage spesifikke treningsprogram som kan settes til de forskjellige spillergruppene (som for eksempel forsvarsspillere).

FIFA 18FIFA 18
FIFA 18FIFA 18

Ny atmosfære på stadioene
FIFA 18 vil gi oss nye stadioner. Noe som nok uansett er mer viktig er hvordan EA Sports bruker Frostbite til å gi oss en mer realistisk og dynamisk atmosfære. Spillet vil gi oss nye elemter på stadionet, fra ambulanser til sår på banen. Men mer interessant er det å se oppførselen blant publikum.

Det er også nye måter for supportere å feire mål og lignende på, inkludert å løpe på banen og ende opp i en stor haug. Før kampene vil man også se mange nye effekter og koreografier basert på hvor i verden man befinner seg. I Argentina vil man se mange bannere, flagg og fakler, noe man ikke vil se i England for eksempel. Selv under kamper blir det mer kontakt med publikum, som klapping og sanger under frispark. Det vil også være en spesiell atmosfære under større kamper som klassikere og derbykamper, både før under og etter kampene.

Virkelighetstro spillerteknologi
I følge EA Sports er denne nye teknologien den største innovasjonen i forbindelse med gameplay i seriens historie. I praksis vet vi ikke helt hva det betyr enda, men det er noen detaljer ute. Det skal visstnok være lettere å skille de mest kjente spillerne og deres signaturtrekk, for eksempel.

Driblingssystemet har også fått en overhaling med hjelp av animasjoner og opptak av bevegesler fra spillere som Cristiano Ronaldo. I tillegg til nye skill moves med høyrespaken, vil naturlige driblinger fungere bedre. Dette gjør at man kan endre retning og hastighet raskere enn før. Spillernes høyde, vekt, evne til å drible og andre karakteristikker vil avgjøre typen animasjon de utfører.

Enda en viktig nyhet i henhold til spillbarhet er innlegg inn i 16-meteren. Her er det flere nye metoder å bruke, fra crossere som går inn mot mål, til "dippere", hvor ballen øker hastighet og dipper dertil kjappere. Innleggmekanismen har vært lik i ganske mange år, så det er godt å se at man får noen ny valgmuligheter til å servere midtspissene.

HQ
FIFA 18FIFA 18FIFA 18

Switch-versjon
Dette markerer det første året for FIFA på Nintendo Switch, og de får en unik versjon. Denne uken vil ikke bruke Frostbite-motoren, noe som gjør at man ikke får noen av de nye funksjonene som PC, PS4 og Xbox One-brukere får. The Journey, nye stadionatmosfærer, og de filmatiske sekvensene i karrieremodus er eksempler på ting man ikke får se på Nintendo Switch (ei heller PS3- og Xbox 360-versjonene).

Ut fra det vi har spilt, så ser det ikke ut som det er en latmannsløsning, sådan. Spillet fungerer bra på Nintendokonsollen og virker å inkludere det meste av nye spillfunksjoner. Den vil uansett også ha de tradisjonsrike karrieremodusene og FIFA Ultimate Team, samt by på litt ekstra med å utnytte konsollens evne til å spille på farten (selv om det "bare" er i 720p / 60 bilder i sekundet når den ikke er i docken).

HQ
HQ
FIFA 18FIFA 18FIFA 18FIFA 18
FIFA 18FIFA 18FIFA 18FIFA 18

Relaterte tekster

4
FIFA 18Score

FIFA 18

ANMELDELSE. Skrevet av Ricardo C. Esteves

FIFA 18 knuser alle andre fotballspill, og vi skulle gjerne gitt spillet 18 av 10, men må nøye oss med den høyeste karakteren vi kan gi. Dette er det beste FIFA-spillet noen sinne.



Loading next content