Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
artikler
Project Cars 2

Alt om Project Cars 2

Vi har hatt mange spørsmål om Project Cars 2, og etter to intervjuer og en seriøs mengde forspill har vi nå fått mange av svarene vi søkte.


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

De neste par månedene får vi tre store bilspillutgivelser og den første i rekken er et par uker unna. Slightly Mad Studios sitt Project Cars 2 slippes nemlig allerede 22. september. Oppfølgeren til spillet som tok oss med storm i 2015 ser ut til å videreutvikle det de startet på med å finjustere litt her og der, samt litt tilføre mer variasjon.
Vi fikk en prat med Rod Chong som er markedsansvarlig i Slightly Mad Studios på Gamescom for å høre hans tanker om det hele.

Project Cars 2

"Innspurten ved utgivelse av et spill kan være en stressende opplevelse," svarte Chong på spørsmål om hvordan det nå er å nærme seg målstreken. "Men nå er vi kommet til august, og er forbi de vanskeligste stadiene. Vi vet at spillet ser meget bra ut. Vi har fikset de feilene vi har funnet og føler oss rimelig sikre nå. Studioet er riktig så stolt over det vi har fått til med Project Cars 2," fortsetter han entusiastisk.

Ifølge Chong har de jobbet mye med kjøreopplevelsen under arbeidet med spillet. "En av de tingene vi har jobbet mest med er nok drivverket. Dette skyldes i hovedsak implementeringen av rallycrossbiler. Disse bilene har andre egenskaper enn bilene vi kjenner fra før, og trenger derfor ny koding rundt bilene. Hopping i bil er blant annet en ny erfaring for oss, noe som gjør at bilene trenger lengre støtdempere og helt unike drivverk. Det har med andre ord gitt oss mye ekstra jobb til årets versjon. Det største området for Project Cars 2 er uansett dekkene. Dekkteknologien har tatt flere steg i årets utgave. Hvor vi kun hadde tredimensjonale biter med gummi som var fylt med luft i fjor, har vi nå tatt steget videre slik at du kan føle bedre på veien dersom man kjører litt over grensen. Dette vil også gjøre det lettere å få bilen på rett spor igjen om man skulle få overstyring."

Ser vi på hvordan spillet har utviklet seg fra de forskjellige utgavene vi har fått prøvd, virker ting ekstremt lovende. Vi har virkelig kost oss med både den nyeste versjonen vi fikk prøve på Gamescom og de andre før den. Spillet kjører bra på både en PS4, en medium bra PC, og en supermaskin. Det virker for oss som om spillet er fleksibelt nok til å takle flere spillmuligheter. Derfor tror vi også at følelsen blir langt bedre med både håndkontroller og ratt / pedaler ved utgivelse, samt en bedre pakkeløsning for konsollbrukere. Vi etterlyste disse aspektene, i tillegg til innhold og presentasjon, på forhånd, så det ser virkelig ut som Slightly Mad har tatt ønskene fra spillerne på alvor.

Project Cars 2

Selv om følelsen bak rattet etter under fem timer med kjøring på en uferdig utgave ikke føltes helt naturlig kan man virkelig føle forbedringene på kjøremotor, dekk og fysikk med et ordentlig "force feedback"-oppsett. Dette er særlig merkbart i forhold til nyansene på veien og spesifikke forskjeller mellom velkjente biler. Legger man til realistisk dynamisk vær er dette en overhaling som virkelig imponerer. Hvor forgjengeren kunne føles litt sjelløs og til tider fiendtlig, ser vi nå mot en langt mer realistisk og livlig simulator som kan gi oss mye moro.

Etter at forgjengeren solgte to millioner kopier hadde Slightly Mad Studios mange de skulle gjøre fornøyde på både forskjellige nivå og med forskjellige ønsker. Chong sier at Project Cars 2 er spesielt utviklet for to ulike spillertyper. "For det første har vi de som kjører simulatorracing på PC. De som har dette mer som en hobby, og som har dyre kjørestoler med ratt og pedaler, som også muligens har oppgradert til VR og trippelskjerm-støtte. Vi ønsker alltid å fremstå som den mest realistiske bilsimulatoren med den beste grafikken og nestegenerasjons fysikkopplevelse. Samtidig er de som spiller spillene med litt mindre seriøsitet og ikke minst på konsoll minst like viktige for oss. Her finnes det mange som ikke har ratt å styre med, men som heller velger å bruke håndkontrolleren. Vi bestemte oss tidlig i utviklingen for å legge mye tid i hvordan spillet føles med håndkontroll. Forskjellen fra det første spillet er meget stor, og man vil merke at man har langt mer kontroll over bilen denne gangen, selv med håndkontrollen."

Project Cars 2

Menyer og håndkontrollerstyringen er forbedret. Det tar hånd om de to viktigste ankepunktene mange konsollspillere har til originalen (i tillegg til ytelsesproblematikken selvsagt). Selv om kontrolleren har blitt justert slik at man kan kjøre mer aggressivt, og faktisk justere menyene mer smertefritt, vil man alltid anbefale å gå for et ordentlig oppsett med "force feedback", ratt, og pedaler. Ytelsesmessig ønsker vi gjerne å prøve de vanlige og oppgraderte versjonene av PlayStation 4 og Xbox One for se hvordan versjonene er optimalisert.

Innholdsmessig har vi ikke fått den store erfaringen så langt annet enn det utgiveren har lovet oss. En ny karrieremodus virker derimot lovende, og vi ser frem til å gå løs på denne for å gjøre klar en anmeldelse i tide til lanseringen av spillet den 22. september.
Etter å ha gått dypere inn i simulatorverdenen, og i tillegg hørt på tilbakemeldinger fra originalen, er Project Cars 2 en sterk utfordrer til å ta over tronen i bilsportverden. Sammen med Forza Motorsport 7 og Gran Turismo Sport utgjør Project Cars 2 en trio det er store forventninger til denne høsten. På spørsmålet om konkurrentene er Rod Chong klar i sin tale:

"Man kan se på utgivelsene av de forskjellige bilspillene som kommer i år på flere ulike måter. Man kan bli ordentlig konkurranseinnstilt, og fokusere på hvilke egenskaper de andre spillene har kontra ditt eget. Vi velger heller å konsentrere oss om oss selv, og tro at produktet vi har er godt nok i seg selv."

Project Cars 2
Project Cars 2
Project Cars 2
Project Cars 2
Project Cars 2
Project Cars 2