Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
artikler
Pro Evolution Soccer 2018

PES 2018 Master League - Guide for nybegynnere

Her har du noen tips til hvordan du skal lykkes i Pro Evolution Soccer 2018 sin Master League-modus.

  • Tekst: David Kers
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Master League har alltid vært en ikonisk del av Pro Evolution Soccer-serien, og vi som mange andre har brukt mange timer på denne avhengighetsdannende modusen gjennom årene. Selv om det ikke er gjort store forandringer på de siste versjonene er det fortsatt en av de mest populære modusene i spillet. I Pro Evolution Soccer 2018 finner vi noen små forbedringer på den klassiske manager modusen med forbedrede overganger og en mer utfordrende opplevelse.

For å få det meste ut av Master League har vi laget en nybegynner-guide med de beste tipsene for å få deg i gang.

Pro Evolution Soccer 2018

Sette opp laget mitt
Før vi hopper inn i kaoset med formasjoner, lag og treninger må vi første bestemme oss for hvordan vi vil spille denne modusen. Master League er ikke en modus man spiller en eller to ganger, men snarere uker, måneder eller enda lenger. Med det i tankene er det greit å vite at Konami har lagt til valget mellom en klassisk (Classic Mode) og en utfordrende modus (Challenger Mode) av Master League.
Førstnevnte er noe vi kjenner godt til fra før mens det siste har flere hindre på veien. Her vil det bli vanskeligere å forholde seg til spillere, og å forhandle kontrakter med dem. Dårlige resultater kan sørge for at spillere forlater klubben, eller at man rett og slett får sparken. Klassisk modus gjør det lettere i starten, men etter noen år som manager blir det litt for lett, og jeg møter liten motstand i de andre lagene. Jeg anbefaler derfor den utfordrende modusen.

Det neste valget man må gjøre er også viktig. Her skal vi velge mellom å bruke gjeldende spillere i en klubb, eller bruke klassiske Master League-spillere. Igjen, om man ønsker en lettere start, og bare spille en sesong eller to med favorittklubben og stjernespillerne sine, er det første alternativet å foretrekke. Ønsker man derimot en lengre og mer tilfredsstillende opplevelse er sistnevnte det beste valget. Her får man i stedet et lag som består av spillere med verdier mellom 55 og 70.

Dette er helt greit til å starte med, men spiller man på et høyere vanskelighetsnivå kan det være vanskelig å få fotfeste når man forsøker å kjempe seg inn i en av de bedre ligaene, som for eksempel Premier League. Vi velger heller Championship. Med Master League-spillere vil dette bli en utfordring i seg selv. Det er også viktig å oppdatere lagene før man starter, ettersom man ikke kan gjøre noe med spillerdatabasen etter at modusen har startet.

Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018
Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018

Bygge opp laget ditt
Etter at alt er satt opp, må vi velge de elleve spillerne som skal starte. Dette betyr i bunn og grunn at man må velge favorittformasjonen sin, og tilføye de høyest vurderte spillerne i hver posisjon. For å gjøre dette enkelt og greit kan man bruke automatisk innfylling av laget (Support settings > Auto Lineup Select > No Preference), noe som også er å anbefale i når man spiller på nett siden det da er tidsbegresninger. Valgte du Master League-spillere i forrige segment finner du noen gode talenter på laget ditt. Spillere som L. Giorza, E. Castledine, Q. Arcas og T. Matthiessen er unge talenter som kan utvikle seg raskt dersom de blir brukt riktig.

De fem dårligste spillerne på laget ditt havner utenfor lagoppstillingen, og kan derfor fint plasseres på overgangsmarkedet. Det neste man må gjøre er å ta turen innom junioravdelingen for å se om det kan være spillere der som er bedre enn de man har på benken foreløpig. Dette kan også frigjøre flere spillere for salg. Det er som kjent langt billigere å utvikle egne talenter fremfor å måtte betale i dyre dommer for spillere fra andre klubber.

Spillerinnstillinger er det neste som må justeres. Her velger man blant annet hvem som skal ta frispark og hvem som skal være kaptein. Å velge riktig kaptein (basert på hvordan han passer som dette) kan vise seg avgjørende. Med riktig kaptein blir hele laget mindre slitne på banen.

Logisk tankegang er selvsagt meget viktig når det kommer til valg av frisparktagere. En fin hovedregel er for eksempel at en forsvarer eller defensiv midtbanespiller skal ta frispark langt unna mål (slik at angriperne kan jobbe med ballene som kommer), mens midtbanespillere eller angripere til å ta frispark nære mål (å la forsvarere ta disse gjør at de kommer ut av posisjon, og det kan bli farlig på kontringer mot). Man velger gjerne små spillere til å ta cornere slik at de store og sterke kan ta seg av luftduellene foran mål.

Du kan også velge en (eller to) av de største forsvarsspillerne dine til å bli med opp i angrep, noe som gir forbedret luftstyrke foran mål ved både frispark og cornere. Spillere som har gode verdier på heading bør alltid bli valgt til dette, siden deres headinger ofte er mer presise og muligheten for å heade ned i bakken (som er vanskelig for keepere) er større. Her er det viktig at man husker å lagre disse innstillingene (Data management > Save) slik at man slipper å gjøre dette foran hver eneste kamp. Det er også viktig å huske å endre litt på innstillingene dersom man bytter spillere i lagoppstillingen.

Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018
Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018
Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018
Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018