Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
artikler
Assassin's Creed: Origins

Discovery Mode lærer oss ting i Assassin's Creed: Origins

Denne nye modusen blir en gratis oppdatering som vil lære oss om det gamle Egypt.

  • Tekst: Stefan Briesenick & Sam Bishop

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Vi er bare en måned unna Ubisoft sin lansering av det neste tilskuddet i den kjente Assassin's Creed-serien. Den 27. oktober vil vi føres til det gamle Egypt (49 f.Kr. for å være presis) for å vise utforske en stor og åpen verden full av hemmeligheter å oppdage. Utviklerne har lagt inn mye arbeid i å gjøre verdenen i spillet så troverdig og fantastisk som mulig, og nå viser det seg at de har mer på lur for de historieinteresserte også, Discovery Tour by Assassin's Creed: Ancient Egypt.

Assassin's Creed: Origins

Discovery Tour (som de fleste kaller det) vil spilleren kunne utforske en verden rensket for alt av historiefortelling og kamper. I stedet vil det være spesielle oppdrag som ber oss om å besøke forskjellige steder og lære mer om gammelegyptiske konsepter som mumifisering, eller om berømte personer og steder. Ettersom det ikke finnes noen farer, vil vi kunne utforske i et roligere tempo, og alle områdene du kan se er allerede i Origins, så de er ikke forbeholdt Discovery Tour Mode i seg selv.

"Det er virkelig noe vi har ønsket å gjøre i lang tid," sier spillet sin "creative director", Jean Guesdon, når vi snakker med ham i London. "Tanken er at vi har lagt så mye tid og arbeid ned i å gjenskape tidsperiodene vi besøker så nøyaktig som mulig, at vi følte at flere enn bare spillere ville faktisk være interesserte i å fordype seg i og lære mer om tidsepoken.

Vi ønsker å frembringe en langt mer interaktiv opplevelse, og en mye mer lærerik opplevelse. Denne gangen sa vi 'OK, vi gjør det, og vi gjør det fullt og helt,' så vi skrellet bort mer eller mindre alt av plot, konflikter og kampsystemer fra spillet, og skapte i stedet flere dusin med ruter som er guidede turer, akkurat som på museene. Du kan kalle det et interaktivt museum i et open world-spill om du vil. Disse turene har blitt skapt med historikere, med spesialister, som faktisk bidro med ekte, akademisk materiale.

Verdenen, spillet sin 3D-verden, er i virkeligheten scenen eller beholderen som bringer alle deltakerne eller spillerne til disse turene. Her blir man delt inn i stasjoner slik at man faktisk kan lære sanne ting som allerede finnes i verden, men denne gangen med fokus på nettopp dette."

Assassin's Creed: Origins

Når det gjelder hva som førte til avgjørelsen om å lage Discovery Tour nå, sier Guesdon:

"Vel, å ha ett ekstra år på oss hjalp virkelig (...) Vi følte egentlig at Assassin's Creed: Origins var det perfekte øyeblikket for å virkelig tydeliggjøre at vi er en serie dedikert til historie, historie med en stor H, og virkelig rette søkelyset på kvaliteten ved gjenskapelsen av verden som vi gjør.

Med dette ettårsavbrekket fikk vi i bunn og grunn tiden vi trengte til å på den ene siden å gjengi hele Egypt, og vi trengte tiden på å gjøre klart spillet. Samtidig fikk vi også tid til å møte med institusjoner, museer, med lærere - vi dro til og med til Det hvite hus på et tidspunkt for å virkelig forstå hva som kunne være verdifullt å få med, og hva som ville være en god måte å gjøre innholdet interessant for alle. Dermed kom vi frem til designet med ulike turer med ulike temaer og som fokuserer på veldig presise elementer ved dette kuratoriske innholdet. Jeg tror dette var et godt øyeblikk fordi det er tiårsjubileet, og settingen er en av de mest appellerende av dem alle, Vi vet at det gamle Egypt fortsatt er veldig fascinerende for svært mange mennesker."

Assassin's Creed: Origins

Dette innholdet skal etter planen komme i starten av 2018, og spillere vil låse opp forskjellige rollefigurer til å bevege seg rundt i verden i Guided Tours med. I tillegg til Aya og Bayek kan Ubisoft bekrefte at det blant annet blir mulig å gå rundt med Ptolemaios, Kleopatra og Julius Cæsar.

Gjenstandene i omgivelsene vil også være viktige, noe Guesdon forklarte oss da han sa at det vil også være en "3D viewer" som lar oss se på objekter som man normalt ikke kan manipulere i det vanlige spillet, men i denne modusen kunne studeres nøyere. Kameraer plassert rundt omkring i verdenen vil også la oss stydere ulike bygninger og kjente steder fra ulike vinkler.

Historiske fakta har alltid vært en del av Assassin's Creed-spillene, og dette initiativet er en utvidelse av spillenes innebygde leksika som ga oss informasjon om spillenes setting for dem som ønsket det. Serien begynte opprinnelig med det tredje korstoget, det vil si middelalderen, før den gikk videre til å utforske andre historiske epoker som renessansens Italia, kolonitidens Amerika og det viktorianske London, så det gir mening at seriens historiske nøyaktighet blir dyttet lengre og lengre frem i rampelyset.

Er dette en del av serien som har imponert deg? Og kan du se for deg å bruke og kose deg med Discovery Tour?

Assassin's Creed: Origins