Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Skumle saker - Del 2

Vi deler våre favorittforferdeligheter, våre grusomste greier, våre gyseligste grøssere!

  • Tekst: Redaksjonen

Facebook
TwitterReddit

Siden dette er den skumleste måneden i året, og Halloween er rett rundt hjørnet, tenkte vi i redaksjonen at vi skulle være så (u)hyggelige og dele noen minner og anbefalinger av ting som vi synes er skumle. Les videre hvis du tør, kjære leser.

Tørte du ikke å lese Del 1? Her kan du gi den et nytt forsøk!

Ingars skumle saker

Yomawari: Night Alone

Jeg ble i fjor såpass fascinert over stilarten og konseptet til det lille japanske spillet Yomawari: Night Alone, og endte derfor opp med å gi det en sjanse. Spillets chibi-stil og isometriske perspektiv lovet et interessant premiss om en jente som må vandre i byen sin om natten for å lete etter sin hund og søster. Det jeg ikke var forberedt på var hvordan spillet også inneholder monstrøse skildringer av japanske yokai (nei, ikke sånne søte varianter du møter på i Yokai Watch), og hvordan spillets søte chibi-stil blir komplementert med groteske monstre og blodige splattereffekter mot skjermen din når du dør. Kontrasten var så nervepirrende og urovekkende at jeg faktisk måtte legge spillet fra meg, selv om jeg hadde kjempelyst å spille mer. Det tror jeg aldri har skjedd før.

Alien

Jeg lot være å se Alien: Covenant på kino i år. Årsak: Xenomorfen er fortsatt den filmskapningen som skremmer meg mest. Det skal Alien fra 1978 ha mye av æren for. Filmen er mesterlig regissert, og handlingen så vel som de underliggende tematikkene er så forstyrrende at Alien fortsatt er en film jeg kun ser i løpet av det lyse sommerhalvåret. Selv om oppfølgeren Aliens nok er favorittfilmen min i serien, har Alien en suveren plass i min bok som en av filmhistoriens mest fryktinngytende og nervepirrende opplevelser.

The Tell-Tale Heart av Edgar Allan Poe.

The Tell-Tale Heart er strengt tatt ikke en hel bok, men en novelle. Det er til gjengjeld av de største mesterverkene innenfor gothic horror av selveste sjangerkongen, Edgar Allan Poe. Det er ikke alt av pensumet i engelsk fordypning på videregående som sitter like godt, men dette er en av fortellingene jeg virkelig minnes den dag i dag. The Tell-Tale Heart er et dypdykk i et forstyrret sinn preget av angst og paranoia, hvor den navnløse hovedpersonen blir drevet til vanvidd av det han er overbevist om må være hjerteslagene etter husverten han nettopp har myrdet. Novellens oppbygning er et mesterlig eksempel på hvordan bygge opp stemningen sakte men sikkert, og at man ikke behøver å strekke det hele ut over en hel roman for å få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg.

Terjes skumle saker

F.E.A.R.

Jeg glemmer aldri da jeg skulle klatre ned en stige og så Alma stå foran meg da jeg kom rundt igjen. Jeg skrek og kastet musa til siden, for så å se Paxton Fettel snike rundt på bunnen av stigen. Vi satt der 3 stk og vrælte av full hals. Det luktet også litt bæsj. Kanskje? Neida!

Ju-On: The Grudge

Den originale japanske versjonen av The Grudge har, i likhet med Hufsa, fortsatt et kaldt grep om hjertet mitt. Jeg ser ikke lenger på senga som et trygt sted og jeg hater aviser. Kompisen jeg så filmen sammen med første gang ble nesten hårløs ettersom jeg grep tak i det nærmeste jeg fant ved en spesifikk avis-scene (den rare beskrivelsen gir mening om du har sett filmen). Stakkars fyr.

Bok...

Skrekk i bok funker ikke for meg. Det går for sakte og ting jeg leser skremmer meg ikke spesielt. Så her må jeg vel si Sauron i Ringens Herre. Sauron er skummel han. Og skikkelig tøff!

Daniels skumle saker

Jeg er en sjeldent skvetten fyr av meg, og derfor vil nok mine valg virke litt pysete, but here it goes:

Doom 3

Husker jeg spilte dette på PC for flere år siden. Det varte i ti minutter frem til jeg møtte den første fienden, og ble så skremt at jeg trykka alt + f4 med en gang for så å avinstallere spillet. Aldri installert igjen.

Rose Red

Er vel i utgangspunktet en miniserie, men denne må man se i et strekk og da kaller jeg det en film. Fantastisk stykke arbeid av Stephen King som anbefales på det sterkeste.

Ehm....Bo-ok?

Aldri lest en bok i hele mitt liv, noe som i seg selv er skummelt...?

(Ingar og Suzanne hyler i ren skrekk i bakgrunnen)

Hold utkikk etter Del 3! Kanskje kravler den rundt i kjelleren og venter på det rette tidspunktet å plutselig dukke opp på...