Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Spillverdens beste pappa!

I dag er det farsdag og vi tenkte vi skulle bruke dagen til å hedre noen gode farsfigurer fra spillverdenen.

  • Tekst: Redaksjonen

Facebook
TwitterReddit

Vi i redaksjonen har mekket sammen en liste over personer vi synes er gode rollemodeller og farsfigurer for "ungene" sine. Det har vært mye diskusjon rundt temaet, men endelig greide vi å koke en ganske massiv liste ned til denne, litt mer overkommelige lista. Så ta en titt før du går og feirer din egen farsfigur.

Soldier 76
Vi vet ikke helt når hele fremstillingen av Soldier: 76 som farsfiguren i Overwatch begynte, men det tok ikke lang tid fra spillet var lansert til fansen nettopp tolket den gamle soldaten inn i en slik rolle. Blizzard er et studio som vet å plukke opp trender og ønsker fra fansen, og siden den gang har Soldier: 76 fått både kostymer og replikker som bygger opp under dette imaget. «I'm not your father», sier han, men innerst inne tror vi Soldier: 76 vet veldig godt at dette er bare løgn og fanteri. Den gamle soldaten er som en farsfigur for hele Overwatch, enten vi snakker om rollefigurene eller spillerne. Den rollen vil han fortsette å ha i lang tid fremover, enten han liker det eller ikke.

Eli Vance (Half-Life-serien)
At verden som vi kjenner den ble snudd på hodet stoppet ikke Eli Vance fra å være en eksemplarisk farsfigur for datteren Alyx. Han unnslapp Black Mesa-hendelsen sammen med Alyx, men klarte ikke redde sin kone Azian. Dermed var det opp til han å oppdra Alyx i den dystopiske City 17. Det kan ikke være lett å sjonglere lederverv i en motstandsbevegelse og rollen som alenefar, men tross de krevende forholdene knyttet han et tett bånd til sin datter. Hvor mange kan skryte av at pappa bygget en robot for å beskytte seg som barn! Som testament til hans farskap vokste Alyx opp til å bli en meget intelligent og tiltaksfull ung dame, som fulgte i sin fars fotspor i kampen for å redde menneskeheten.

Sojiro Sakura fra Persona 5
Å være en forelder handler slettes ikke alltid om biologi. Tvert imot handler det om være en god farsfigur ofte om langt mer enn din biologiske tilknytning til noen. Adoptivfedre finner vi flere av i spillenes verden, som for eksempel Sojiro Sakura i årets JRPG-perle Persona 5. Den bryske kaféeieren virker kanskje ikke overbegeistret over å ha blitt din verge det kommende året, men i det minste lærer han deg noen viktige verdier på veien - verdien av god curry rice og gleden over en smakfull kopp kaffe, for eksempel. Senere finner vi dessuten ut at Sojiro ikke bare er vergen din, men også har en adoptivdatter. Noe mer enn det skal vi ikke avsløre, men Sojiro viser oss i det minste at en kan fint være en god farsfigur selv om man avgir et førsteinntrykk av å være en grinebiter.

Octodad (Octodad: Dadliest Catch)
Det er ikke lett å være pappa når man ikke har ryggrad...eller noen andre bein å snakke om for den saks skyld. For Octodad er selv daglige gjøremål som å klippe plenen eller handle dagligvarer en utfordring. Det hjelper da heller ikke at ingen, ikke engang familien, må oppdage at han egentlig er en blekksprut! Likevel, med hjertene (blekkspruter har tre!) på rett sted kan man oppnå så mye. Octodad tar barna med til akvarium, tross risikoen for at hans åttearmede hemmelighet blir avslørt! Når alt kommer til alt handler farskap om å knytte bånd med sine barn, lære dem å grille og ta dem med på utflukter, ikke om å ha riktig antall lemmer.

Joel fra The Last of Us
Åpningsscenen i The Last of Us gjør oss vitne til noe av det verste som kan hende et menneske, nemlig hvordan Joel mister sin datter Sarah i det som i ettertid skal vise seg å være starten på cordyceps-apokalypsen. Tjue år senere er Joel fortsatt en merket mann, men inn kommer fjorten år gamle foreldreløse Ellie. Med sin tilsynelatende immunitet mot sykdommen som herjer verden er Ellie et håp om en bedre fremtid, men for Joel blir bekjentskapet med Ellie også et håp om forsoning, oppgjør og å gjøre det som er rett. Joel får med dette muligheten til å bli en form for farsfigur for Ellie, og Ellie får gitt Joel en mulighet til å gå videre. Relasjonen som oppstår mellom Joel og Ellie er selve drivkraften i The Last of Us, og noe bedre far-datter-forhold har vi knapt nok sett i noe medium.

Æresmedlem: Dad of Light

Selv om denne spillfaren ikke er en direkte spillfigur så fortjener han oppmerksomhet.

I den japanske TV-serien "Dad of Light" møter vi Akio og Hakutaro. En sønn med en lidenskap for videospill, og faren hans som er fraværende både emosjonelt og fysisk. Hakutaro bruker heller energien sin på karrieren sin, og båndet mellom far og sønn lider dessverre som en konsekvens av det.
Da Akio var yngre greide de derimot en periode å finne sammen over en felles interesse: Det originale Final Fantasy-spillet. Og når Hakutaro slutter i jobben og plutselig får mer fritid enn han klarer å bruke opp, prøver Akio å gjenoppbygge forholdet deres ved å introdusere faren sin til Final Fantasy 14 så de nok en gang kan spille sammen.
Selv om serien til tider er litt merkelig og ganske japansk så er det veldig fint å se en voksen far og sønn knytte et bånd over en spillserie mange av oss holder kjær. Det er sikkert også en del av oss som kan kjenne oss igjen i det å ønske om at foreldrene våre forsto mer av, og var involvert i, videospillene som formet oppveksten vår.

Gratulerer med farsdagen, alle sammen!

Er det noen du føler har gjort en så bra jobb at de fortjener å være med på lista? Kom gjerne med forslag i kommentarfeltet!