Norsk
Gamereactor
artikler

De 10 peneste spillene i verden akkurat nå

Det holder ikke å bare kåre årets peneste spill for oss, nei!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
De 10 peneste spillene i verden akkurat nå

I disse GOTY-kranglings dager har vi innsett at det ikke bare er nok å kåre Årets peneste spill, fordi det finnes så himla mange pene spill der ute! Så vi har satt sammen en liste over 10 av verdens peneste spill, som nok også er ganske indikativ for Årets peneste spill-prisen... Det har ikke vært lett, og ingen oss har kommet ut av denne diskusjonen uten skrammer. Men uten mer mas og tull, her er altså vår liste over de ti peneste spillene i verden!

10. NHL 18

De 10 peneste spillene i verden akkurat nå

Årets utgave av det eneste ishockeyspillet som er tilgjengelig har fått strykkarakter på mange områder. Det spilles langt mindre enn det har blitt gjort de senere årene blant mange av de som har tilbragt timevis med spillet, men uansett hvordan spillbarheten er så leverer EA Sports meget godt på grafikken. Personlig har vi ofte spilt litt i pauser av virkelige hockeykamper vi ser på TV, og det er til tider minimal forskjell på hva vi ser på TV kontra hva vi ser på spillet. De største stjernene i sporten ser meget autentiske ut, som for eksempel vår egen Mats Zuccarello, samtidig som databasen med spillere er såpass stor at ikke absolutt alle er like lett å kjenne igjen (Andreas Martinsen). Selve gameplayet i NHL 18 leveres i knallpent 4K med riktig hardware, mens EA Sports lover oss at diverse cutscenes som utvisningsboks og publikum skal få denne oppgraderingen neste år. Spillet ser kort sagt nydelig ut, og er uten tvil det mest positive å ta med seg fra årets versjon.

Dette er en annonse:

09. The Order 1886

De 10 peneste spillene i verden akkurat nå

Sir Galahad må se ganske dum ut, der han står og måper over omgivelsene sine. Noen få hundre meter unna er det opprør og full skuddveksling, og denne ridderen av det runde bord står altså og stirrer inn i en boligblokk for å inspisere detaljene i murverket. The Order: 1886 gjengir 1800-tallets London i slående detalj, og den relativt korte opplevelsen blir utvidet noen minutter av at man som spiller må ta seg noen minutter, slik at man virkelig kan fordøye den herlige atmosfæren i ReadyAtDawns storsatsning.

08. The Witcher 3

De 10 peneste spillene i verden akkurat nå
Dette er en annonse:

The Witcher 3 begynner å dra litt på årene, men Geralt...ehm...vi mener spillet er fortsatt like pent, og blir bare penere, til tross for at det ikke burde gå an. Nå kan vi nyte den herlige verdenen til CD Projekt Red i herlige 4K, og virkelige ta inn over oss alle de lekre detaljene på de grufulle menneskene og beistene vi møter på vår eventyrene våre, mens vi trasker gjennom tette, drømmelignende skoger, utforsker gamle ruiner, plasker rundt i strandkanten på leting etter skatter og stopper opp i ny og ne bare for å få med oss solnedgangen eller rett og slett nyte utsikten. The Witcher 3 fortsetter å ta pusten fra oss, og det blir spennende å se hvor lenge det greier å fortsette å gjøre det.

07. Battlefront 2

De 10 peneste spillene i verden akkurat nå

Man kan si hva man vil om markedsføring, lootbokser og prosessen frem til lanseringen av spillet, men det er et udiskutabelt faktum at Star Wars Battlefront II er et griselekkert spill grafisk sett. Det forrige Battlefront-spillet imponerte også når det gjaldt utseende, og DICE har virkelig lagt seg i selen for å gjøre oppfølgeren enda mer imponerende. Enten det er snakk om gjenskinnet i palass-marmoren på Naboo, den troverdige snøen på Hoth eller den levende skogen på Takodana er dette et spill som visuelt sett virkelig tar deg med inn i Star Wars-galaksen. At kampene i lufta og i verdensrommet aldri har sett bedre ut i noe Star Wars-spill noensinne skader heller ikke, og vi håper Criterion får lov å lage et selvstendig romkamp-spill i Star Wars-setting en gang i fremtiden.

06.Titanfall 2

De 10 peneste spillene i verden akkurat nå

Dette spillet er en herlig action-fest uten like, og et sant fyrverkeri for øynene! Skarpe klare farger med masse kontraster. Lekre jungler, høye fjell,industrielle hangarer, Hunger Games-lignende arenaer, futuristiske romskip, klatring og slåssing på toppen av transportskip, og så klart, Titanfall. Legg til megakule våpendesign, og en usunn dose kuler som flyr forbi deg i det forrykende tempo, flammer og eksplosjoner, og store mechs som denger løs på hverandre... det er så nydelig at det nesten bringer en tåre til øyekroken.

05. Wolfenstein 2

De 10 peneste spillene i verden akkurat nå

Wolfenstein 2 har fått en nærmest tegneserie-aktig grafikkstil for å hjelpe å bringe B.J. Blazkowicz' andre kapittel inn i de ganske hjem. Machine Games har valgt klart forskjellige måter å representere de stridende faksjonene på. De duse fargene og metalliske refleksjonene til nazistene får virkelig frem følelsen av det totalitære maktapparatet og deres inhumanitet. Samtidig kles motstandsbevegelsen opp i farger og stoff så realistisk rendret at en blir ledet til å tro at det bare er å strekke ut hånden og stryke fingrene over brokademønstret.
Samtidig er det beste ordet for å beskrive actionen "animert", med fantastiske eksplosjoner og kuler som etterlater seg ledende spor. Alt føles levende og intensivt, og det gjør at det blir svært lett å knytte bånd til karakterene på skjermen.

04.Cuphead

De 10 peneste spillene i verden akkurat nå

Det var aldri tvil noen tvil om at Studio MDHR sitt fantastisk designede spill ville få en plass på lista. Moldenhauer-brødrene elsker gamle tegnserier, og bestemte seg derfor å legge mye arbeid i å få Cuphead til å se ut som en tegneserie fra 1930-tallet. Dette har de lyktes ekstremt godt med. Man trenger ikke å se mer enn ett sekund av spillet før man vet hva det er. Designet av både figurene og verdenen er tegnet for hånd, noe som helt klart vises. Spillet er fylt med fantasifulle figurer og omgivelser som alle er dekt med et filter som skaper en følelse av at man virkelig spiller en tegneserie. Det vil nok ta sin tid før vi ser noe lignende igjen.

03.Uncharted 4

De 10 peneste spillene i verden akkurat nå

Det kan virke som om det var hard konkurranse mellom grafikerne i Naughty Dog da de jobbet med Uncharted 4. Det siste spillet i Nathan Drake-sagaen setter nemlig gang på gang egne bragder i skyggen. I et av de første kapitlene får vi en spektakulær skildring av en italiensk villa, før den blir toppet av et slående vakkert skotsk vinterlandskap. Så går Europa rett i glemmeboken i det turen går til Madagaskar med firehjulstrekk og haka på slep. Og slik fortsetter det, med den ene utrolig utsikten etter etter den andre. Dette eventyret er virkelig en grafikkjuvel verdig en mestertyv.

02.Battlefield 1

De 10 peneste spillene i verden akkurat nå

Battlefield 1 er et fryktelig vakkert spill, men ikke helt av vanlige årsaker. Dette er et spill hvis grafiske evner gjør at 1. Verdenskrig kommer skummelt nærme. Kombinert med et bra surround-headset eller lydanlegg blir du nærmest transportert til skyttergravene i Frankrike og omringet med røyk, gass, artilleri-ild og skriking rundt deg.
Dette kommer kanskje best frem i enspillerkampanjen, hvor de virkelig har prøvd å formidle akkurat hvor håpløs situasjonen var for en vanlig infanterist under "den store krigen".

Battlefield 1 kommer inn på denne listen fordi det gjør en såpass bra jobb med å vise frem den første verdenskrigen at det tidvis grenser til ubehagelig. Er det ikke meningen at krig skal være gøy slik CoD og tidligere Battlefield-spill har vist oss?

01. Horizon: Zero Dawn

De 10 peneste spillene i verden akkurat nå

Det er ikke mange spill som slår pusten ut av deg når man ser på det. Horizon Zero Dawn er et av disse få spillene. Det er så majestetisk vakkert. De snødekte fjellene, de dype junglene, de røde sanddynene som strekker seg så langt øyet kan se. Ansiktsanimasjonene, robotene som løper rundt som ville dyr. Til og med de ville dyrene. Alt er så levende.



Loading next content