Norsk
Gamereactor
artikler

Spill som forlenger julestemningen

Vil du at jula skal vare så lenge som mulig?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Julaften er over, men det betyr ikke dermed sagt at jula er det! For å holde på julestemningen og få jula til å vare så lenge som mulig, ja faktisk helt til påske, har jeg mekket sammen en liste over mine beste spill-jule-øyeblikk! Disse handler hovedsaklig om forskjellige brett i spill som er satt til en vinter-verden, eller hendelser i online-spill, men la ikke det sette en stopper for å føle seg gledelig og julete!

Spill som forlenger julestemningen

#5: Tekken Tag Tournament 2 - Arctic Dream


Selv om det ikke er noe narrativ eller unike egenskaper ved dette spillbrettet, så flyter det likevel over av juleglede. Du kan nemlig jule opp vennene dine!
I TTT2 kan du besøke Finland, og deres velpyntede julefeiring. Med selveste julenissen som sitter i bakgrunnen og ser på, så føler en seg på en måte mindre slem, siden han sikkert hadde satt en stopper for turneringen om den var for "slem" å regne.
Faktisk, det får meg til å tenke... Er The King of Iron Fist Tournament nisse-godkjent?
Musikken finner du her, som av alle titler bærer tittelen "Sadistic Xmas"

Spill som forlenger julestemningen

#4: Call of Duty 4 - Winter Crash


Det er kanskje vanskelig å blande krigsspill og jul (kanskje med unntak av fotball og julefreden i 1914), men jeg likte alltid denne jule-overhalingen av en ellers klassisk flerspillerbane. I desember '07 tok Infinity Ward på seg julenissestøvlene og ga oss en vri på den populære "Crash" banen. Snøen la seg rolig ned, det hang lys i rotoren til helikopteret og Julenissen selv leverte luftangrepene når en spiller fikk nok kills på rad.
Sistnevnte var kanskje litt merkelig, men i konteksten av det hele så fungerte det!

Spill som forlenger julestemningen
Dette er en annonse:

#3: Killing Floor 1 & 2: Twisted Christmas


Siden 2010 har Tripwire, skaperne av det brutalt fantastiske og gøyale zombie-survival-coop-spillet Killing Floor, lagd et årlig julearrangement for å holde oss skarpe og underholdte. Det begynte med "Santa's Evil Lair", og i 2017 har Killing Floor 2 fått "Krampus Christmas" som rett og slett ser utrolig bra ut. Tripwire er ikke noen som tar seg selv for seriøst, og det merkes. Nye skins til karakterer, dritskumle nye bosser, og veldesignede nye brett gjør at Twisted Christmas ryker rett inn på tredjeplass!

Spill som forlenger julestemningen

#2: World of Warcraft: Winter Veil


Jeg har alltid likt WoW. Det var det første spillet som virkelig viste meg hva online-spill var i stand til, så vel som mitt første "mumorpuger". Og dere kan tro de små tenårings-øynene mine var store som tunntallerkner, tilbake i 2004, da Blizzard patchet inn The Feast of Winter Veil. Plutselig kunne jeg feire jul INNE i WoW istedenfor å måtte forholde meg til folk uten en skjerm mellom oss! Spøk til side, så føltes det enormt ut at et onlinespill gjorde endringer som reflekterte hendelser i det virkelige liv. Det forsterket innlevelsen, og brakte julestemningen min til et helt nytt nivå. Dessuten var det dødsens gøy å kaste snøballer på vennene sine!

Spill som forlenger julestemningen
Dette er en annonse:

#1: Banjo Kazooie - Freezeezy Peak


Desidert min favoritt, med et fantastisk lydspor lagd av den legendariske Grant Kirkhope (som du kan høre på her), en engasjerende mini-storyline som går ut på å skaffe julegaver, og sikre julefeiringen til isbjørnen Boggy's (is)bjørnunger, samt en fantastisk bråte julestemning. Jeg tror selveste Grinchen måtte se seg tvunget til å trekke på smilebåndet hadde han spilt denne vinterverdenen!



Loading next content