Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Årets kontrovers (Årets spill 2017)

Det er på tide å oppsummere 2017, og dette har vi i Gamereactor gjort ved å kåre de beste spillene i ti kategorier før vi kårer selveste Årets Spill!

  • Tekst: Redaksjonen

Facebook
TwitterReddit

Dette året har ikke bare vært fullt av gode og imponerende spill - det har også vært en god del kontroverser! Vi tar en nærmere titt på de saftigste av dem.

Årets kontrovers #3: Mass Effect Andromeda


Vi får ofte høre at grafikken ikke er så viktig, at så lenge spillet er morsomt så kan mye unnskyldes. Mye, men ikke alt - Mass Effect: Andromeda gjorde dette klart en gang for alle. For problemet var ikke lavoppløste teksturer denne gangen. Neida, problemet lå heller i det faktum at diverse figurers ansikt implisitt ga et inntrykk om at de gikk i bane rundt et sort hull. Nøyaktig hvordan Bioware kunne slippe et spill med så alvorlige animasjonstabber er ikke godt å si. Og det er trist at det skulle gå sånn, for Andromeda er nok det siste vi får se fra Mass Effect-serien på en god stund.

Årets kontrovers #2: Wolfenstein II: The New Colossus


Etter å ha drept nazister i utallige spill, inkludert samtlige Wolfenstein-spill siden begynnelsen av 80-tallet, slår det oss som merkelig at først med Wolfenstein II: The New Colossus blir dette sett på som et angrep på den politiske høyresiden. Likevel ble spillets markedsføringskampanje, med slagord som «Make America Nazi-Free Again», møtt med skarp kritikk fra den høyrekonservative «alt-right»-bevegelsen. Utvilsomt har den amerikanske settingen, sammen med en politisk stiv kuling mot ytre høyre i både Europa og USA, bidratt til kontroversen rundt id Softwares nyeste naziskytefest. Uavhengig av grunnene så er det vanskelig å ha sympati for noen som føler seg politisk nærme nok nazister til å ta dette som et angrep mot dem selv. For å sitere nestleder for markedsføring hos Bethesda: «Det er forstyrrende at Wolfenstein II: The New Colossus kan bli ansett for politisk kontroversielt overhodet.»

Årets kontrovers #1: Star Wars BF2 lootbokser


Man kan ha mange delte meninger om lootbokser. Mange hater dem, andre syntes det er helt greit at de er med i spill. Denne diskusjonen har allerede pågått en stund. Det hele toppet seg derimot, da EA skulle hive seg på lootboks-toget i Star Wars Battlefront II. Her ble det rett og slett for mye grådighet på en gang. Et spill som man betaler fullpris for, og likevel må bruke penger på å låse opp essensielle figurer fra Star Wars-universet, falt virkelig ikke i god jord for mange. Det ble rett og slett så ille at plutselig var det ikke snakk om noe annet i spillmediene enn hvor fæle og grådige EA var, ja, de kunne til og med ta på seg æren for å ha den mest nedstemte kommentaren noensinne på Reddit. Den dårlige oppmerksomheten ble til slutt så stor at selv ikke Disney kunne stå stille på sidelinjen lenger. Resultatet ble at loot-bokstransaksjonene ble fjernet fra spillet for at EA skulle fikse og tweake på det, men selv nå er ikke lenger EA sikre på hvordan de skal implementere det.

Si hva du vil om loot-bokser og EA. Dette endte opp med å bli den store kontroversielle snakkisen i 2017, og kommer til å være en diskusjon som garantert vil fortsette inn i 2018.